25 april

Eierrace 2019: foto's en verslag

Eierrace 2019: foto's en verslag

Het was een druk weekend op de wielerbaan van de Meerdijk. Zaterdag de 40e Kleine Hein. Tweede Paasdag de traditionele Eierrace voor masters en jeugd. Fred heeft een verslag gemaakt van de wedstrijd van de masters met natuurlijk ook foto's. De jeugdwedstrijd is vastgelegd met een mooi fotoverslag door Fred en Anniek.

Het fotoverslag van de nieuwelingen bij de Kleine Hein was niet compleet. Hierbij ook de link met het complete fotoverslag van de nieuwelingen tijdens de Kleine Hein. Zie bij de foto links aan de linkerzijde bij lees verder. 

Marcel Weinans winnaar Eierrace

Dertig masters hadden de moeite genomen om zich op de Meerdijk te melden voor de traditionele Eierrace. Een ietwat tegenvallend aantal, wat ongetwijfeld te maken zal hebben met de Ronde van Ureterp, waar op dezelfde dag (Paasmaandag) een zogeheten B-wedstrijd werd georganiseerd.

Dat neemt niet weg, dat we een leuke wedstrijd kregen voorgeschoteld, waarin vanaf het begin tot het eind volop strijd werd geleverd. “Man van de wedstrijd” was ongetwijfeld Paul Talens uit Laag-Zuthem. Hij had er kennelijk veel zin in, want vanaf het begin was hij druk in de aanval. Het duurde even, voordat er een reactie kwam vanuit het peloton, maar toen de beentjes eenmaal waren opgewarmd, besloot Bennie Gosink, (precies zoals we hem kennen) tot een achtervolging. Hij deed dat in het gezelschap van Arend Mulder en samen slaagden ze erin om het gat naar de eenzame koploper te dichten. Hierna ontbrandde de strijd in volle hevigheid. Er volgden meer renners (waaronder Wilfred Drenthen), die de oversteek maakten en daardoor verzandde de vlucht.

Even later was het weer Paul Talens die voorop reed, nu met Marcel Weinans. Dick Post sloot aan, Bennie Gosink sloot aan en Richard Olijve sloot aan. Vijf man aan de leiding dus. Een vlucht met heel veel perspectief, maar onderweg bleek het nodig om de “wielerwetten” nog eens met elkaar door te nemen. En dat is altijd een teken, dat de neuzen niet dezelfde kant op staan. Diep in de finale reden eerst Dick Kinket en Gert Bosman het gat dicht, waarna in de slotronde het hele peloton nog terug kwam.

Op de valreep dus toch nog een massasprint, die op naam kwam van Marcel Weinans in zijn gloednieuwe outfit. En dus kon er een feestje worden gevierd door de aanwezige familieleden met pa en ma Weinans voorop. Animator Paul Talens werd 2e en Ralph Greupink, net als Marcel Weinans een oude bekende op de Meerdijk, sprintte naar een fraaie 3e plaats. Ralph, die toen in Coevorden woonde, was in 1980 één van de vier nieuwelingen, die WSV Emmen destijds clubkampioen maakte in Dronten.
Bij de eerste tien plaatsten zich ook Bennie Gosink (5e), Wilfred Drenthen (6e) en Jan Vos (9e).
Guus Thijssen reed deze wedstrijd met een missie. Dolgraag had hij willen winnen om de zege op te kunnen dragen aan de diep betreurde Pieter van der Horst. Guus werd 20e en het bleef zodoende bij een verwijzing naar boven.

De complete uitslag:
1 Marcel Weinans, Roden
2 Paul Talens, Laag-Zuthem
3 Ralph Greupink, Zoetermeer
4 Dick Kinket, Hattem
5 Bennie Gosink, Coevorden
6 Wilfred Drenthen, Veenoord
7 Gert Bosman, Wijhe
8 Tino Oosterlaar, Heino
9 Jan Vos, Sleen
10 Gert de Veen, Zuidbroek
11 Dick Post, Wezep
12 Richard Olijve, Hardenberg
13 René Boerhof, Stadskanaal
14 René Mink van der Werf, Nw. Amsterdam
15 Theo Sieling, Zuidlaren
16 Mark Hessels, Emmen
17 Willem Norde, Assen
18 Arend Mulder, Ter Apel
19 Goos Beukema, Sleen
20 Guus Thijssen, Dalen
21 Jan Brummel, Heerde
22 Jacob Ekema, Veendam
23 John Schepers, Schoonebeek
24 Jan Strijker, Emmen
25 Heinie Hommes, Ter Apel
26 Sjaak Jongbloed, Emmen

Reageer op dit bericht

Volg @wsvemmen op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso