5 februari

Eerste trainingsrit Meerdijk: Foto's en uitslagen !

Eerste trainingsrit Meerdijk: Foto's en uitslagen !

Onder prachtige weersomstandigheden werd gisteren de 1e trainingsrit op de Meerdijk weer verreden. Van clubfotograaf Fred Haikens ontvingen wij weer een fraaie fotoreportage met wedstrijdverslag! Klik op "lees verder" voor de foto-link/verslag en de uitslagen van 4 februari . (op de KNWU site staat per abuis 18 februari)

Dank aan Fred voor de foto's !!

Wielrenners reden hun eerste trainingswedstrijd in Emmen

EMMEN – Op het clubparcours van WSV Emmen is zaterdag onder ideale weersomstandigheden de eerste trainingswedstrijd (uit een serie van drie) gereden als voorbereiding op het nieuwe wielerseizoen op de weg. Zo’n 70 renners en rensters maakten gebruik van de gelegenheid om hun vorm te testen. De categorie amateurs/sportklasse telde het hoogst aantal deelnemers (35). Zij reden samen met de elite-renners en junioren. Dat resulteerde in een levendige koers met Maurice Zaal als winnaar. De student uit Groningen, wiens ouders in Diphoorn wonen, was ook degene, die aan de basis stond van een kopgroep met 6 renners. Behalve Zaal waren dat Paul de Haan, Frank Thomson, Stijn Oost, Niels Meereboer en Niels Hoogeveen, die er als enige junior in slaagde om mee te springen.
Nadat Niels Hoogeveen de bel had gekregen voor zijn laatste ronde, gingen de elite-renners nog vier ronden dóór, maar wel zonder Meereboer, die achter de coulissen verdween met een lekke band. Er waren trouwens nog meer pechvogels, zoals John Meijer van de Stormvogels. In de afdaling van de bult op de Meerdijk ging hij ogenschijnlijk vanuit het niets onderuit. Waarschijnlijk een gevolg van glad geworden mos en onkruid op het beschaduwde wegdek. Meijer sleepte in zijn val meerdere renners mee, overigens zonder ernstige gevolgen.
De sprint om de overwinning werd een duidelijke prooi voor Maurice Zaal. Thomson werd 2e en Paul de Haan completeerde het denkbeeldige podium.
Overige winnaars waren Rutger Vos (amateurs/sportklasse), Niels Hoogeveen (bij de junioren), Rick Metselaar (bij de nieuwelingen) en Lieke Nooijen (bij de meisjes-nieuwelingen).
De organisatie maakte voor het eerst gebruik van “My Laps”, een uitslagsysteem gebaseerd op het gebruik van transponders. Dit systeem is de laatste jaren gemeengoed geworden in de sport. Als iedereen zijn of haar transponder op orde heeft (en gebruikt) levert dit een perfecte en totale uitslag op.
 

Reageer op dit bericht

Volg @wsvemmen op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso