27 februari

Foto's + verslag Scholten-Cycling trainingsomloop Sleen

Foto's + verslag Scholten-Cycling trainingsomloop Sleen

Allereerst willen wij graag alle vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt om afgelopen zaterdag de Scholten-Cycling trainingsomloop in Sleen weer top te laten verlopen heel hartelijk BEDANKEN.  Voor menigeen een lange en soms natte en koude dag !  Zonder jullie geen wedstrijd, petje af !!

Verder bedanken we ook Fred weer voor zijn bijdrage in het wedstrijdverslag en de mooie foto reportages ( klik op "lees verder").

Zware trainingsklassieker in Sleen.

Windkracht vier, soms zelfs vijf in het open veld. Dan weet je als wielrenner wel hoe laat het is. Dat wordt waaierrijden. Een fantastisch mooie discipline, behalve voor degenen die het niet (goed) beheersen. Voor hen is de waaierkoers een lijdensweg, waar ze zelf meestal snel een eind aan maken.
Geheel volgens de ongeschreven wetten viel het peloton bij de elite/beloften dan ook al in de eerste omloop in vijf, zes waaiers uiteen en - zoals meestal – hadden de sterksten zich een plaatsje voorin veroverd. Logisch was het ook, dat de continentale ploegen (met name Destil-Piels en Baby Dump) de lakens uitdeelden. De eerste groep, die aanvankelijk uit 11 renners bestond telde vijf Baby Dumpers en vier leden van de fusieploeg Destil. Later kreeg deze groep enige uitbreiding, toen o.a. Martijn Keizer en de sterk rijdende Justin Timmermans kwamen aansluiten.
De concurrentiestrijd tussen de twee sterkste ploegen leidde tot steeds wisselende kopgroepjes, bedoeld om de beste afmakers in stelling te brengen. Het was uiteindelijk Twan Brusselman (Destil), die het haalde. Hij klopte zijn tegenstrever Robbert de Greef (Baby Dump) en gaf vervolgens – geheel in lijn met de thans heersende moraal - de “credits” volledig aan zijn team.
Justin Timmermans, sterk teruggekomen na een matige start, was de best geklasseerde belofte.
Na afloop zagen de coureurs er uit, alsof ze een jaar ouder waren geworden. Zij waren trouwens niet de enigen die moesten afzien, want het laat zich raden, dat het ook voor de (onmisbare) verkeersregelaars een lange bibberdag moet zijn geweest.

‘s Morgens maakten de overige categorieën hun wedstrijdkilometers. Ook toen werd er volop strijd geleverd. Weliswaar regende het toen niet, maar de wind was al wèl op de afspraak. Het “vakantie-virus” was de oorzaak, dat er daarentegen ook enkelen niet bij waren, zoals de plaatselijke favorieten Seine Zandbergen en Jan Vos. Toch mocht de organisatie, speciaal coördinator Hendrik Jan Kiers, niet ontevreden zijn over de deelnemersaantallen. In totaal verschenen er over de gehele dag 262 renners op het appèl.
Onder de lokale thuisrijders bevond zich ook Melanie Klement, die de vorige week op de Meerdijk al een sterke indruk achterliet en die dat nu bekroonde met een sprintzege bij de vrouwen. Dat leverde haar meteen een mooi boeket bloemen op “voor moeder”.
De flink uit de kluiten gewassen Ian Spenkelink triomfeerde bij de nieuwelingen en dat betekende een reprise van vorig jaar.
Bij de junioren maakte de Oostelijke districtsploeg de dienst uit. Met drie man sterk zette deze selectie de rest op ruime afstand. Het talent Max Kroonen mocht de welverdiende bloemen in ontvangst nemen van microfonist Rikus Bartol. Jesse Dijkstra klasseerde zich op een verdienstelijke 9e plaats.
Sanne de Jonge werd - net als vorig jaar - tweede bij de nieuwelingen-meisjes. Ilse Grit (Zwolle) was net iets sneller deze keer. Rose Kloese (5e) en Marlies Vos (8e) deden wat van hen verwacht mocht worden. Bij de junior-vrouwen werd Yvet Schoonewille 10e. Winnares werd Iris Ton, die nog maar weer eens van club veranderd is. Zij vormde een duo met Tessa Paardekooper (2e), die ook al in een “nieuw” shirt rondreed.
Harko Kievit, die het voortaan helaas zal moeten doen zonder de aanwezigheid van zijn trouwste supporter (vader Jaap), was het snelst bij de amateurs en Peter de Weert kreeg de bloemen in de sportklasse, waar Bennie Gosink (4e) en Goos Beukema (10e) zich ontpopten tot de vaandeldragers van WSV Emmen.

Na de (on)nodige probleempjes met sommige transponders, kregen we ‘s avonds van Jacob Strijbosch namens de jury de complete uitslagen. Die zijn ondertussen al terug te vinden op de website van de KNWU. Hieronder een korte samenvatting:

Elite/Beloften:
1 Twan Brusselman, Helmond
2 Robbert de Greef, Geldrop
3 Rens te Stroet, Keijenborg

Amateurs/Sportklasse:
1 Harko Kievit, Leek
2 Glenn van Nierop, Zoeterwoude
3 Adrik Elzing, Schoonebeek

Junioren:
1 Max Kroonen, Diepenveen
2 Meindert Weulink, Diepenveen
3 Joren Bloem, Brummen

Nieuwelingen:
1 Ian Spenkelink, Nijverdal
2 Christiaan Lubbers, Winterswijk
3 Niels van der Gracht, Annen

Vrouwen:
1 Melanie Klement, Diphoorn
2 Willemiek Meinders, Dronten
3 Willeke Knol, Hasselt

Jun.Vrouwen:
1 Iris Ton, Waskemeer
2 Tessa Paardekooper, Groenlo
3 Anouk Spies, Wageningen

Nieuwelingen Meisjes:
1 Ilse Grit, Zwolle
2 Sanne de Jonge, 2e Exloërmond
3 Petra Welmers, Dronten

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Graag verwijzen wij u nog naar een verhaal over de wedstrijd in Sleen van één van de renners uit het amateurpeloton zelf : www.debuikvanhetpeloton.nl/2017/02/26/sleen/

 


 

Reageer op dit bericht

Volg @wsvemmen op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso