15 juni

Verslag, foto's en uitslagen Populaire 13 juni jl.

Verslag, foto's en uitslagen Populaire 13 juni jl.

Hieronder leest u het wedstrijdverslag en de uitslagen van de Egbert Egberts Populaire van dinsdag 13 juni jl. Tevens een mooie fotoreportage van Fred. Junior Mats Bours wist de winst binnen te halen en Rutger Vos won de tussensprint.

Mats Bours winnaar op de Meerdijk
Dinsdagavond zijn de populaires op de Meerdijk voortgezet met een wedstrijd, die werd gewonnen door junior Mats Bours. Hij kwam met een lichte voorsprong uit de laatste bocht en hield dat keurig vast. Drie seconden later arriveerde elite-renner Erwin Rinsma als tweede, direct gevolgd door Rutger Vos.
De wedstrijd kende diverse vluchtpogingen, maar die waren geen lang leven beschoren. Met nog een kwartier te gaan leek te slag te gaan vallen, toen Stijn Oost demarreerde. Hij kreeg gezelschap van Mats Bours en René Mink van der Werf. Dit trio bouwde een mooie voorsprong op, maar het peloton gaf zich niet gewonnen. Na een felle jacht kwam alles weer bij elkaar. Het viel stil en daarvan dachten Jesse Dijkstra en Pim van den Berg te kunnen profiteren. Maar ook hun poging werd geneutraliseerd. Een massa-sprint lag in het verschiet, maar in de laatste ronde werd het peloton toch nog behoorlijk uit elkaar getrokken met Mats Bours in de hoofdrol. Hij won voor de tweede keer, nadat hij op 23 mei op een soortgelijke wijze ook al eens had “gescoord”.
Martijn van Deest, die niet aanwezig was, behield desondanks zijn leiderspositie. Rutger Vos ging met de droge worst naar huis.
 

Uitslag Egbert Egberts Populaire 13-6-2017:

https://results.sporthive.com/events/PC1410712

Tussenstand puntenklassement om de Egbert Egberts Leiderstrui:

https://results.sporthive.com/organization/PC317739/championships/58667


 

Reageer op dit bericht

Volg @wsvemmen op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso