19 juli

Uitslag, verslag en foto's Populaire 18-07-2017

Uitslag, verslag en foto's Populaire 18-07-2017

Rutger Vos wint voor de vijfde keer op de Meerdijk

Andermaal was Rutger Vos de rapste sprinter op de Meerdijk, waar dinsdagavond weer een nieuwe editie werd toegevoegd aan de reeks populaires. Hij klopte Pim van den Berg (2e) en Jesse Dijkstra (3e). Het drietal kwam met een kleine voorsprong over de meet na een koers, waarin bij tijd en wijle erg hard werd gereden.

Dat was mede een gevolg van de deelname van sterke renners als Elmar Reinders en Tijmen Eising. Dit duo was ook een aantal ronden vooruit, maar het peloton kwam terug. Ook de veelbelovende ontsnapping van een zestal met daarbij o.a. Stan Wijkel, René Mink van der Werf, Wilfred Drenthen, Pim van den Berg en Jesse Dijkstra was geen lang leven beschoren. Een tijdje eerder hadden Wilfred Drenthen en Ronald Berendsen het samen geprobeerd. Aan deze poging kwam snel een einde toen Ronald te kampen kreeg met een leegloper. Enkele minuten later reed ook Chiel Breukelman lek.

De strijd om de droge worst werd deze keer voor het eerst beslecht via een klassement over drie tussensprints, die na elk kwartier werden aangekondigd. Mats Bours reed zich bij twee van de drie sprints in de punten en werd totaalwinnaar. Daardoor voorzag hij zijn verjaardag zelf van een passende versnapering.
Uitslagen van de tussensprints:
Sprint 1 na 15 minuten: 1 Mats Bours; 2 Gerben de Sain; 3 Jesse Dijkstra
Sprint 2 na 30 minuten: 1 Ronald Berendsen; 2 Seine Zandbergen; 3 Mats Bours
Sprint 3 na 45 minuten: 1 Tijmen Eising; 2 Elmar Reinders; 3 Stijn Oost

Na dinsdag staat Rutger Vos weer stevig aan de leiding in het algemeen klassement met 92 punten. Hij vergrootte zijn voorsprong op Bennie Gosink, die overigens knap vijfde werd achter nieuweling Joost Freriks. Bennie staat nu op 77 punten. Jesse Dijkstra is derde met 68 punten.

Vóór de vakantie resteert nu nog één wedstrijd, op 25 juli. Daarna worden de populaires vervolgd op 29 augustus.

Uitslag:

https://results.sporthive.com/events/PC1429046

Klassement: 

https://results.sporthive.com/organization/PC317739/championships/58667

Foto's Fred Haikens: 

https://photos.google.com/

Reageer op dit bericht

Volg @wsvemmen op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso