15 april

Verslag en foto's "Omloop Kleine Hein"

Verslag en foto's "Omloop Kleine Hein"

Dankzij de hulp van meer dan 100 vrijwilligers is afgelopen zaterdag "de Omloop door het land van Kleine Hein" weer verreden. Chapeau voor al deze mensen die het weer mogelijk maakten om de koers telaten plaatsvinden.

We hebben voor u veel foto's met een verslag. Met dank aan Fred en Anniek. 

Topprestatie Bjarne Hemme

EMMEN – Bjarne Hemme uit Erica heeft in één van zijn eerste wedstrijden die hij reed bij de nieuwelingen, meteen toegeslagen. En dat nog wel in eigen omgeving, waar zaterdag de “Omloop door het land van Kleine Hein” werd gereden, een klassieker over een afstand van 70 km met start in finish op de Meerdijk en georganiseerd door WSV Emmen met dank aan de vele vrijwilligers.
Bjarne won afgetekend de sprint van een groot koppeloton, dat bestond uit 45 renners. Des te knapper, wanneer blijkt, dat je van zo’n meute met afstand de allersnelste bent. Leon Ellermann (Emmen) sprintte in dit gezelschap naar een uitstekende 5e plaats. Het lijkt erop, dat hij zich helemaal heeft herpakt, na een min of meer traumatische valpartij bij de jeugd in categorie 6.
De wedstrijd zelf had jammer genoeg niet veel te bieden. In tegenstelling tot vorig jaar, toen Bodi del Grosso en Enzo Leijnse de volgers wisten te trakteren op een fraai staaltje wielerwerk, gebeurde er deze keer niets dat het vermelden waard was. De volgers werden alleen in de neutralisatie opgeschrikt door het jurybericht, dat Wouter v.d. Weerdhof de wedstrijd moest verlaten. Hij had - ondanks een eerdere waarschuwing – in het gras gereden. Daarmee verdween één van de topfavorieten vroegtijdig van het toneel.

Amateurs
Net als bij de nieuwelingen bleef het ook bij de amateurs, die ‘s morgens hun wedstrijd reden, angstvallig stil met als logisch resultaat een massasprint, die werd gewonnen door Harko Kievit. De onderwijzer uit Leek, 42 jaar ondertussen, voltooide hiermee een regelrechte hattrick, want hij kwam ook in 2016 en 2017 als winnaar van de Kleine Hein uit de bus. Beslist een prestatie om trots op te zijn. Ploegmaat Jan Hekman maakte het feest compleet met een keurige 2e plaats. “‘t Kon minder”, zullen we maar zeggen.
Van onze club verraste Herm Eising met een keurige 12e plaats. Stef Niezing werd 20e.

Junior-vrouwen en nieuwelingen-meisjes
Als kijkspel was de wedstrijd van de junior-vrouwen en nieuwelingen-meisjes verreweg het leukst, al zullen sommigen daar totaal anders over denken gezien de valpartijen die zich in het begin voordeden en wellicht ook wel door een wat teleurstellende prestatie zo hier en daar. Maar er gebeurde wel veel.
De meiden van WSV Emmen hadden plaats genomen op de eerste startrij, maar toen puntje bij paaltje kwam kon alleen Rose Kloese zich daar handhaven.
Rose hield dapper stand in de kopgroep, die bestond uit 20 rensters. Nieuwelinge Daniek Hengeveld uit Nootdorp werd met haar ervaring als baanrenster enigszins verrassend sprintwinnaar vóór Cathalijne Hoolwerf die daarmee meteen ook winnares werd bij de junior-vrouwen en tevens de leiderstrui van het Healthy Ageing-klassement mocht aantrekken.Hoolwerf leidt in het Healthy Ageing Tour-klassement bij de junior-vrouwen, Ilse Pluimers werd gehuldigd bij de nieuweling-meisjes, maar die trui hoort eigenlijk om de schouders bij Sofie van Rooijen. Ook zij behoorde - net als Daniek Hengeveld en Maud Rijnbeek - tot de kopgroep.
Zes minuten na de kopgroep arriveerde een tweede peloton met daarin veel nieuwelingen-meisjes, waaronder Karlijn Koops, die we merkwaardig genoeg niet terug konden vinden in de uitslag.
Lieke Nooijen won van deze groep de sprint, maar dat kon haar teleurstelling niet wegpoetsen, want ze had graag in de eerste groep meegewild.
Net als Lieke finishten ook Yvet Schoonewille en Sanne de Jonge in deze tweede groep. Kort daar achter kwam Marlies Vos over de meet. Zij kon tevreden zijn, want haar doel was kort maar krachtig: “uitrijden”.

De belangrijkste uitslagen met daaronder de klasseringen van de renners van WSV Emmen:
Amateurs (70 km):
1 Harko Kievit, Leek
2 Jan Hekman, Norg
3 Rob van den Berghe, Enschede
4 Hans Groenhoff, Groningen
5 Ron Timmermans, Groningen
6 Roel de Vries, Utrecht
7 Mark Prinsen, Heerenveen
8 Jack Kuper, Dokkum
9 Arthur Helder, Ommen
10 Joakim Zuidema, Dokkum

WSV Emmen:
12 Herm Eising
20 Stef Niezing
35 Martijn van Deest
41 Stefan Meijer
45 Seine Zandbergen
56 Wilfred Drenthen
78 Bennie Gosink

Junior-vrouwen (70 km)
1 Cathalijne Hoolwerf, Eemdijk
2 Sylvie Swinkels, Handel
3 Eline van Rooijen, Woerden
4 Lonneke Uneken, Veendam
5 Ilse Grit, Zwolle
6 Ingrit Verhoeff, Groot Ammers
7 Maike van der Duin, Assen
8 Eva Bijwaard, Hillegom
9 Thirza Korevaar, Groot Ammers
10 Gaby Gieskens, Den Haag

WSV Emmen:
15 Rose Kloese
19 Lieke Nooijen
20 Yvet Schoonewille
23 Sanne de Jonge
33 Marlies Vos

Nieuwelingen-meisjes (70 km)
1 Daniek Hengeveld, Nootdorp
2 Maud Rijnbeek, Limmen
3 Ilse Pluimers, Enter
4 Lieke Janssen, Panningen
5 Cecilia van Zuthem, Zwolle
6 Sofie van Rooijen, Driel
7 Elise Uijen, Herpen
8 Senne Knaven, Strijbeek
9 Lisa van Helvoirt, Erp
10 Denice Keesman, Velserbroek

Nieuwelingen (70 km)
1 Bjarne Hemme, Erica
2 Loe van Belle, Zoetermeer
3 Mike Bronswijk, Honselersdijk
4 Roan Konings, Oudenbosch
5 Leon Ellermann, Emmen
6 Joris Buters, Nootdorp
7 Elian Lagendijk, Alphen a/d Rijn
8 Pieter Prosman, Zaltbommel
9 Pepijn Reinderink, Ruurlo
10 Mike Schuch, Leek

Volledige uitslag van de nieuwelingen staat niet op de KNWU site. Wordt maandag aangepast. We hebben in deze link alvast de volledige uitslag.
 

Reageer op dit bericht

Volg @wsvemmen op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso