18 juli

Stan Wijkel wint Populaire 17 juli jl.

Stan Wijkel wint Populaire 17 juli jl.

En wéér onder mooie weersomstandigheden en weer met een mooie groep aan de start werd de 14 Hommes-Kunststof-Kozijnen-Populaire afgelopen dinsdag verreden. Winnaar werd Stan Wijkel die met de Drentse dreuge worst van Slagerij Smit/Stadskanaal naar huis ging, evenals Paul de Haan die de tussensprint won.

Fred was helaas verhinderd maar gelukkig hebben wij in Astrid een super vervanger voor de foto's en verslag !! Bedankt Astrid. 

Vanavond stonden er 41 renners aan de start. Dit keer was 2-voudig Olympisch kampioen Kjeld Nuis ook van de partij.
Na de gebruikelijke 2 rustige rondjes ging het spel direct beginnen. Junior Mats Bours ging er weer vandoor en kreeg in eerste instantie Stan Wijkel, Rene Mink van der Werf en Jeff Vermeulen mee.
Daar achter zat een groep Junioren met Thom Langen, Joeri Fledderus en Leider van het klassement Jesse Dijkstra.
In het peloton probeerden ook diverse renners de sprong t e maken, maar de meeste pogingen waren tevergeefs. Behalve een groep van 3 met wederom Jeff vermeulen, Jakob Ekema, Pim van den Berg en Kjeld Nuis. Zij maakten de overstap.
Uiteindelijk ontstond er een kopgroep van een man of 8 met daarin Kjeld Nuis, Jakob Ekema en Pim van den Berg. Jesse die slechte benen had moest de kopgroep laten gaan. En zo bleef er een groep over van 7 met Thom Langen, Mats Bours, Stan Wijkel, Paul de Haan, Jakob Ekema, Pim van den Berg , Rene Mink van der Werf en Kjeld Nuis.
Deze groep dubbelde uiteindelijk het peloton en vochten onderling uit wie de Drentse dreuge worst mee naar huis nam. Stan Wijkel nam hem dit keer mee naar huis, hij kwam als eerste over de streep. Kjeld Nuis had geen/goed werkende transponder en werd niet in de uitslag opgenomen.
De tussensprint werd gewonnen door Paul de Haan en ook hij kreeg een droge worst mee naar huis.
Volgende week is voorlopig de laatste Hommes-Kunststof-Kozijnen-Populaires voor de vakantie. Daarna beginnen we weer op dinsdag 28 augustus.
 
 

 
 

Reageer op dit bericht

Volg @wsvemmen op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso