12 juli

Uitslag, verslag en foto's Populaire 11 juli 2017.

Uitslag, verslag en foto's Populaire 11 juli 2017.

Dagzege Stan Wijkel op Meerdijk

Verbazing alom op de gezichten van de renners, toen die zich dinsdagavond kwamen melden voor de inschrijving van de populaires. Buiten bij de deur van het clubgebouw werden ze ontvangen met een roos en zoiets gebeurt natuurlijk niet wekelijks.
 

Aanleiding was de verjaardag van Ina Mink, al jarenlang een trouwe medewerker achter de inschrijftafel. Een dag eerder, op maandag dus, was zij 50 jaar geworden en zo’n mijlpaal verdient wel even speciale aandacht. Zo dacht Henk Jan Kiers er tenminste over, de attente initiator achter deze “rozenactie”. En dus ging elke renner naar binnen met een roos, die in dank werd aanvaard door de jubilaris (zelf al even verrast als de renners).
In de jurywagen had Harry Dijkstra de plaats “achter de knoppen” ingenomen. Hij verving voorzitter Jan Kalter, die (op de fiets) met vakantie is gegaan. Harry had in de voorgaande weken al ‘stage’ gelopen en wist dus van de hoed en de rand.
De wedstrijd kwam deze keer wat laat op gang. Er werd wel steeds hard dóórgereden, maar tot serieuze ontsnappingen leidde dat niet.
Het venijn zat in de staart. Na zo’n drie kwartier gooide Jesse Dijkstra de knuppel in het hoenderhok. Hij vertrok uit het peloton en kreeg gezelschap van Gerben de Sain, René Mink van der Werf en Niels Griemink. Een ronde later sloot Pim van den Berg in zijn eentje aan en toen ook het elite-duo Stan Wijkel en Erwin Rinsma er nog bij kwam, was de kopgroep compleet. Klassementsleider Rutger Vos miste de slag. Mats Bours, die zaterdag nog een sterke Ronde van Twente had gereden, probeerde nog wel om de oversteek te maken, maar hij bleef “hangen” en werd op de streep ook nog geklopt door de opkomende Jeffrey Veltink. Mats won nog wel de droge worst, maar die gaf hij volgens afspraak cadeau aan Jesse Dijkstra.
In de kopgroep werd gesprint voor de dagzege en die ging naar Stan Wijkel. Niels Griemink gaf goed partij en werd 2e vóór Jesse Dijkstra (3e). 

Resultaten van de wedstrijd:

https://results.sporthive.com/events/PC1425219


Totaal klassement

https://results.sporthive.com/organization/PC317739/championships/58667

Foto's door Fred Haikens:

https://goo.gl/photos/NeKGbF2PfQcMhgYH9
 

Reageer op dit bericht

Volg @WSVEmmenAmateur op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso