Verslag en foto's Populaire 16 april jl.

Gisteravond werd de 3e Rijschool Marco Populaire verreden op de Meerdijk ! Voor aanvang van de trainingsrit werd, door alle deelnemers en de Wsv Emmen jeugd samen, stilgestaan bij het overlijden van Pieter van der Horst, jeugdbegeleider bij de MTB jeugd-afdeling.

U leest hieronder het verslag van Fred en kunt u de foto'svan gisteravond bekijken. Bedankt Fred, fijn dat je er weer bij was.

Het was muisstil op de Meerdijk aan het begin van de 3e “etappe” van de dinsdagavondpopulaires. Alle renners (inclusief de jeugd) hadden zich verzameld bij de start/finish, waar een minuut stilte in acht werd genomen ter nagedachtenis aan Pieter van der Horst, één van onze jeugdbegeleiders bij het mountainbiken.
Daarna mochten de jeugdrenners als eerbetoon nog een rondje meerijden met de rest.

Na dit serene begin duurde het even voordat iedereen weer bij de les was. Arjen Mulder (vorige week winnaar) was de eerste aanvaller. Gerben de Sain ging in de achtervolging, gevolgd door Rick Pors, maar deze eerste schermutselingen leidden tot niets. Net als alle latere pogingen trouwens, want alle vluchters bleven gedurende de hele wedstrijd binnen het schootsveld van het peloton. Zo ook Mischa Groen en Hein Jalving (prima gereden), Thom Langen, Marco Tuinenburg, Arjen Mulder (opnieuw) en vele anderen.

Klassementsleider Jesse Dijkstra hield zich opvallend rustig. Hij had het in de afgelopen dagen druk gehad met zijn studie en beperkte zich deze keer tot het pareren van de aanvallen, die Bennie Gosink deed op de leiderstrui. Die aanvallen kwamen er wel degelijk, waarbij Bennie o.a. steun kreeg van de broers Varweg. (Mooi om ze gezamenlijk weer eens terug te zien op de Meerdijk). Maar net als alle anderen, kregen ook zij geen ruimte.

En dus kon er door een nagenoeg compleet peloton worden gesprint om de dagzege. Tijmen Eising was verreweg het rapst, op gepaste afstand gevolgd door Justin Kloese en Joost Freriks. Herm Eising werd 4e (hij is helemaal gefocust op Kleine Hein) en Bennie Gosink deed met zijn 5e plaats op de valreep toch nog goede zaken, want hij start de volgende keer (1 mei) in de leiderstrui.

De top-15:
1 Tijmen Eising, Emmen
2 Justin Kloese, Emmen
3 Joost Freriks, Emmen
4 Herm Eising, Emmen
5 Bennie Gosink, Coevorden
6 Patrick Kuiper, Nieuwolda
7 René Mink van der Werf, Nieuw-Amsterdam
8 Gerben de Sain, Sleen
9 René Boerhof, Stadskanaal
10 Joeri Fledderus, Nieuw-Amsterdam
11 Heinie Hommes, Ter Apel
12 Jesse Dijkstra, Stadskanaal
13 Marco Tuinenburg, Emmen
14 Stefan Meijer, Nieuw-Dordrecht
15 Sanne de Jonge (eerste dame)

Algemeen klassement
1 Bennie Gosink, 36 punten
2 Jesse Dijkstra, 32
3 Justin Kloese, 31
4 Joost Freriks, 26
5 Herm Eising, 26

Marlies Vos leidt nog steeds bij de dames.