Foto's en uitslagen populaire 14 mei jl.

Mooie weersomstandigheden tijdens de Rijschool-Marco-Populaire van afgelopen dinsdag op de Meerdijk. Bij de strijd om de leiderstrui blijft het spannend. We hebben weer een nieuwe leider in het puntenklassement !!!!

U leest het hier in het verslag van clubfotograaf Fred, mét daarbij zijn mooie foto's ! Bedankt Fred voor jouw bijdrage.

Jesse Dijkstra nieuwe leider Populaires

Dinsdagavond werden de Populaires voortgezet met de 6e wedstrijd, waarvoor 51 renners (m/v) de inschrijftafel van Ina Mink passeerden. Onder de deelnemers bevonden zich weer een aantal “oude bekenden”, die we niet zo vaak (meer) zien op de Meerdijk. Zoals Marijn Velt, Jeff Vermeulen en Justin Timmermans, die tot dusver een uitstekende indruk maakt als debuterend prof bij Roompot. Justin was net terug uit Spanje, waar hij een trainingsstage afwerkte. Jeff Vermeulen heeft tegenwoordig minder grote ambities, maar het fietsen blijft hem natuurlijk wel altijd in het bloed zitten.

Zo gaat dat, kijk maar naar Gert Hollemans, die ook aan de start stond. Gert bouwde in zijn jarenlange actieve periode een respectabele erelijst op. Gewapend met een snelle eindsprint, was hij met name succesvol in het criteriumwerk. Op 10 juni 1986 won hij zijn eerste wedstrijd bij de amateurs (elite) in Appingedam in een tijd, toen er in het Noorden jaarlijks nog meer dan 60 criteriums werden georganiseerd !! Ook staat hij te boek als eindwinnaar van de zesdaagse Noordenveld-Westerkwartier en als Nederlands kampioen bij de PTT’ers. Enfin, zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Meteen na de twee opwarmronden ontbrandde de wedstrijd door (wie anders) Iwan Schut, die er in het gezelschap van Chiel Smit en René Boerhof tussenuit probeerde te glippen. Hierna volgden in deze levendige koers nog allerlei nieuwe pogingen. Toevalligerwijs waren het steeds duo’s die erop uit trokken: René Mink van der Werf met Gert Mulderij, daarna Arjen van Putten met Iwan Schut en tenslotte het WSV-duo Justin Kloese met Jesse Dijkstra.

Maar uiteindelijk was het Chiel Smit, die er met de zege vandoor ging via een mooie solo. Achter zijn rug formeerde zich een drietal achtervolgers: Arjen van Putten (2e), Thom Langen (3e) en de verrassend sterk rijdende Bert Assen (4e). Dit trio naderde tot op 7 seconden.
Op enige afstand daarachter finishten Justin Kloese, Joost Freriks en Tijmen Eising. Aanvankelijk had ook Gert Hollemans zich aangesloten bij dit groepje, maar deze actie bleek nog wat te hoog gegrepen. Niettemin een prima optreden van onze clubsponsor, die (zonder transponder en dus niet in de uitslag) naar de 11e plaats sprintte.

In de strijd om de leiderstrui deed Jesse Dijkstra goede zaken. Hij sprintte vóór het peloton uit naar de 8e plaats en won daarmee 3 punten terug op Bennie Gosink. Precies genoeg om op gelijke hoogte te komen en in zo’n geval is de uitslag van de laatste wedstrijd bepalend. Door deze regel neemt Jesse de leiderstrui over van Bennie, maar het blijft erg spannend want ook Herm Eising, Tijmen Eising en Justin Kloese reden zich in de punten.

De uitslag:

3 Herm Eising, 56
4 Justin Kloese, 54
5 Tijmen Eising, 54

Bij de dames veroverde Laurel ter Braak haar eerste puntjes.
Zij is dus op de goede weg. Marlies Vos leidt het klassement.
1 Marlies Vos, 36
2 Thessa Langen, 24