6 maart

TEAM DRENTHE: van Nieuwelingen tot Elite/Belofte

TEAM DRENTHE: van Nieuwelingen tot Elite/Belofte

Afgelopen zondag werd  in Assen "TEAM DRENTHE" gepresenteerd. Een mooie samenwerking in het vrouwenwielrennen tussen alle 4 Drentse verenigingen. Een goed voorbeeld hiervan werd echter zaterdag al gegeven toen de Nieuwelingen meisjes van de Meteoor, de Peddelaars en Wsv Emmen samen naar Limburg gingen voor een trainingskamp. Op bijgaande mooie foto ziet u Nieuwelingen meisjes mix !

Klik op "lees verder" voor een mooi verslag van Anniek van het trainingsweekend en voor foto's. Ook vind u hieronder foto's en meer informatie m.b.t TEAM DRENTHE. 

Dit weekend stond het trainingskamp van de nieuwelingen meisjes van de Metoor Assen, WSV Emmen en de Peddelaars op het programma.

Zaterdag om 8.15 uur vertrokken we (10 rensters en 5 man begeleiding) naar Limburg om daar 2 dagen te trainen.

Om 11.30 uur kwamen we aan in Aachen bij de jeugdherberg. De sleutels werden verdeeld en iedereen kreeg een kamer. Nadat iedereen z'n broodjes had opgegeten en kleren had aangedaan, vertrokken we om 12.45 uur naar Vaals naar het Drielandenpunt waar Kylie Waterreus en een paar andere vrouwen op ons stonden te wachten. Zij gingen samen met ons trainen en ons wegwijs maken in het mooie Limburg. Nadat we al wat pittige beklimmen betwist hadden werd het tijd voor de Keuterberg, sjonge jonge wat is die zwaar zeg! Een beklimming van 22% voelde je wel aardig goed aan de beentjes. Nadat iedereen boven was werd de weg vervolgd. De ene beklimming werd opgevolgd door de ander en ondertussen genoten we van het mooie weer en het mooie uitzicht. Na ruim 3.30 uur fietsen en 80/85km was de eerste training voltooit, moe maar voldaan doken we op bed om te ontspannen. Onder genot van een lekker muziekje, chips en cola was het hartstikke gezellig op de kamer. Om 18.00 uur werd iedereen bij het eten verwacht en kregen we, hoe kan het ook anders, pasta. Iedereen had trek dus werd er ook flink in gegeten. Na het eten werden er nog wat dingen verteld over het seizoen en werd er gevraagd wat iedereen van de dag vond. Iedereen was het met elkaar eens, het was een zware maar heel erg leuke dag. Nadat iedereen zijn telefoon had gecheckt bij de WiFi ging iedereen naar de kamers. Er werd veel gelachen en leuke muziek gedraaid. Om 23.00 uur ging het lampje uit en viel iedereen als een blok in slaap.

Iedereen werd om 8.00 uur bij het ontbijt verwacht dus gingen de wekkers om 7.30 uur al af! En dat voor een zondagmorgen!

Bij het ontbijt lagen heerlijk harde Duitse broodjes, sommigen zelfs nog lekker warm en vers uit de oven. Nadat iedereen klaar was met ontbijten vertrokken we naar de kamers om ons klaar te maken voor nieuwe zware training. Om 9.45uur vertrokken we naar de zware bulten. Op de Gulperberg (14%) stond een intervalletje op het programma. 3x 90% omhoog rijden en nog een stukje doortrekken, pfff deze voelde je ook flink. Nadat iedereen weer een beetje op adem was en de reepjes op waren vervolgden we onze weg weer. De volgende 'echte' berg die we gingen betwisten was de Cauberg. Aangekomen bij de Cauberg reed iedereen in zijn tempo omhoog en bovenaan werd er op elkaar gewacht en gingen we weer verder. Na ruim 2.45 uur waren we weer terug en was iedereen kapot. Er werd nog gedoucht en daarna vertrokken we weer naar huis. Onderweg gingen we nog heerlijk bij de MAC DONALDS aan, dat had iedereen wel verdiend na twee zware dagen in het heuvelachtige Limburg.

Het was een zwaar maar heel erg gezellig weekend! Ik zou zeggen: volgend jaar weer!
Iedereen bedankt voor het leuke weekend en allemaal veel succes dit seizoen!
Groetjes Anniek

- - - - - - - - - - -  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

TEAM DRENTHE:

Binnen Team Drenthe worden de rensters van de vier Drentse wielerclubs verenigd om één sterk team te vormen en deel te nemen aan klassiekers en buitenlandse wedstrijden. Door middel van deze samenwerking wil het team het vrouwenwielrennen in Drenthe een goede basis en toekomst geven en regionaal wielertalent de mogelijkheid te geven om op hoog niveau wedstrijden te rijden.

Het wordt een pittig debuut, want de Drentse Acht van Westerveld is maar liefst 140 kilometer lang en gaat twee keer over de VAM-berg. Voor de rensters van Team Drenthe een goede test om te kijken waar ze staan zo vroeg in het seizoen. Namens Team Drenthe staan Floor Weerink, Danielle Meijering, Ivana Tiessens, Leonie Lubbinge, Liena de Jong en Sanne Bouwmeester aan de start.
 

Reageer op dit bericht

Volg @wsvemmen op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso