Geplaatst in

8 juni

Verslagen deelnemers NK Jeugd

Verslagen deelnemers NK Jeugd

Hieronder een aantal verslagen van onze jeugdleden.

Esmée Ellerman

We zijn vrijdag vertrokken naar Brabant, waar we in een bed and breakfast logeerden. Dat was bij een veeboer, dus voor ons was er veel te zien. Zaterdagochtend werd er zelfs nog een kalfje geboren. Nou ja, we kwamen voor het NK.Zaterdag het parcours verkend en weer eens lekker getraind met mijn broer. Zondag wist ik dus precies hoe het parcours liep. 

Na de start was één meisje ver vooruit. Daar ben ik vol achteraan gegaan, maar het lukte me niet om erbij te komen. Dus fietste ik in het achtervolgend groepje van vijf meisjes. Omdat de eerste al een niet te overbruggen voorsprong heb ik me rustig gehouden in dit groepje. Bij de laatste ronde had ik als eerste door de laatste bocht willen komen. Omdat daar teveel risico in zat ben ik als tweede door de bocht gekomen. Lekker meegesprint, mijn positie vastgehouden en uiteindelijk derde geworden. 

Ik kijk terug op een heel leuk weekend.

Zonne Jonkers

Ik deed mee aan het nk in liehout bij de meisjes categorie 5. Ik vond het een hele leuke ervaring om mee te doen. Eerst moesten wij door de verzetcontrole waar ook je reservewielen werden gecontroleerd en toen moesten we wachten, maar die plek was afgezet met hoge hekken dus konden er geen ouders bij. Toen ging het hek open en mochten we klaar gaan staan. Daarna werden ons nummer en onze naam omgeroepen en mocht je naar de streep. Ze hadden geloot op basis van de punten die je had dus ik was vrij achteraan. De start ging best goed, ik was meteen ingeklikt dus ik kon snel weg. Toen zat ik bij een groepje met 7 meisjes. In dat groepje heb ik de hele wedstrijd gereden. Wij moesten 2 rondjes eerder afsprinten, terwijl we niet eens waren gedubbeld dus dat was wel jammer. Het laatste rondje ging ik proberen iets meer vooraan te komen wat nog redelijk lukte en met de sprint ben ik 3e geworden van mijn groepje. Ik ging deze wedstrijd harder dan normaal. Ik had een gemiddelde snelheid van 31km/uur. Ik ben 55ste geworden van de 61 deelnemers.

Anniek Zwiers

Dit jaar was het NK in Lieshout, het was een leuk parcours met veel klinkers een paar rare bochtjes en een lange finshstraat. Het was wel jammer dat er 2 parcoursen waren, en dat er vaak 2 categorieën tegelijk reden. Dus kon je niet alles zien.

Om 11:10 uur klonk het startschot, ik had niet zo’n goede start en leek er af te waaien. Gelukkig was dat niet zo en bleef ik er bij. Ik had eigenlijk wat verder van voren moet zitten want nu kostte het veel kracht om steeds weer aan te zetten. Verder de hele wedstrijd in de groep gefietst en in de sprint naar een 29ste plek gefietst.

Bjarne Hemme

Op vrijdag zijn we naar Mierlo gegaan voor het NK in Lieshout. Zaterdag het parcours verkend en verder leuke dingen gedaan. Zondagmorgen moesten we om 10:30 starten. Mijn vader was mijn rugnummer halen, maar die kwam niet terug. Ik stond al in de fuik voor controle. Maar gelukkig was hij net voor de start terug. Ik had een goede start en kon meteen voorin meefietsen. Ik heb nog 2 keer geprobeerd weg te springen, maar dat lukte niet. In de laatste rond, voor de laatste bocht ging ik al eerste naar voren en ging de sprint aan. Er kwamen nog 5 jongens mij voorbij. Ik was zo moe dat ik niet meer kon staan en dus 6de werd. Daar ben ik erg tevreden mee.

Sanne de Jonge

Zaterdag zijn we tegen 1 uur naar Lieshout gegaan. En daar hebben we een paar rondjes gefietst. Daarna zijn we naar het hotel gegaan met Joost, Anniek, Rose, Tim, Bart, Justin en de ouders. Stefan en zijn ouders en zus zaten ook in het hotel. We zijn in gaan checken en direct gaan zwemmen. Na het zwemmen hebben we hamburgers gegeten, lekker! Daarna hebben we nog wat met z’n allen op de kamers gehangen. Ik ben pas om half 12 gaan slapen, oeps.. ’s Ochtends hebben we eerst ontbeten en daarna zijn we naar het parcours gegaan. Eerst hebben we de wedstrijd van Bjarne gekeken, die 6e is geworden! Daarna de wedstrijd van Anniek en zij is 29e geworden. Toen Leon en hij is 36e geworden. Tijdens de wedstrijd van Leon werden we opgeroepen om naar de verzetscontrole te gaan. Na een paar minuten zijn we gestart. Ik zat mooi in het peloton maar na 3 rondjes ging mijn ketting eraf, hij zat vast tussen mijn tandwiel en de achterbrug. Blijkbaar krijg je daar geen vergoeding voor, terwijl iemand in categorie 5 dat wel kreeg. Ik ben dus alleen doorgefietst en heb er maar een tijdrit van 20 kilometer van gemaakt en nog een paar ingehaald. Ik ben als 54e geëindigd, ik had wel verwacht om bij de eerste 10 te eindigen, maar dat is dus niet gelukt. Ik was zwaar teleurgesteld. Lieke is op een mooie 3e plek geëindigd, Rose 21e, Isolde 31e en Marlies 50e. Daarna hebben we categorie 7 nog gekeken, Matthijs is 17e geworden en Joost 19e. De uitslagen van cat. 1 t/m 4 weet ik niet want die reden op het kleine parcours en heb ik niet gezien deze kun je lezen in de andere verslagen. Buiten het fietsen om was het een leuk weekend!

Rose Kloese

Zondag 7 juni had ik samen  met nog een paar wsv'ers het NK in Lieshout. We hadden overnacht in een hotel dus hoefden we niet vroeg op te staan. Ik had goed in gereden en toen begon de wedstrijd. Ik startte als 47e en kwam niet goed in mijn klik, wel gelijk naar voren geklommen. De hele wedstrijd goed voorin gereden. De laatste ronde ging niet heel goed en het was veel geduw. Uiteindelijk 21e van de 70 deelnemers geworden. Het was een super leuk weekend !

Marlies Vos

Het was mijn eerste en ook laatste NK bij de jeugd. Het weer was erg goed. In het begin kon ik het peloton aardig volgen (al was het wel op een meter afstand). Zo'n vier ronden voor het eind waaide ik er af. Samen met een renster van Almelo heb ik de wedstrijd uit gereden. Een leuke ervaring om een keer mee te maken.

Lieke Nooijen

Vandaag hadden we het nk in lieshout! ik had goed geslapen vandaag, dus m'n benen waren goed uitgerust. Op sommige momenten werd er goed doorgereden maar vaak viel het ook weer direct stil. Er werd niet echt hard gedemarreerd maar we moesten wel even uit het zadel. In de laatste ronde werd er veel geduwd in het peloton en ik kwam als 1e de laatste scherpe  bocht door maar helaas werd ik geklopt door maike en joan en eindigde met een tevreden 3e plek, het was een geslaagde dag!

Leon Ellerman

En ook ik ging vanochtend naar het parcours van het NK. Ik voelde me goed, het was mooi weer en ik had er zin in.

Na het inrijden werden we opgeroepen om naar de materiaalcontrole te gaan. Omdat de kwalificatiewedstrijden goed gingen stond ik op de eerste startrij. De start ging goed. De eerste ronden kon ik redelijk voorin meekomen. Daarna kreeg ik het lastiger en heb ik me gefocust op de laatste ronde. Bij de ingang van de laatste ronde zat ik mooi voorin. In de laatste ronde kwam ik in het gedrang en uiteindelijk 36e geworden. Ik ben niet tevreden met het resultaat. Verder wel een leuk weekend gehad.

Reageer op dit bericht

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso