Geplaatst in

9 mei

Verslagen deelnemers Jeugdmeerdaagse

Verslagen deelnemers Jeugdmeerdaagse

3 deelnemers van de jeugdmeerdaagse hebben een mooi verslag gemaakt hoe zij de 3 dagen beleefd hebben. Hieronder de verslagen van Mika Bol (cat 3), Zonne Jonkers en Anniek Zwiers (Cat 6). Voor Mika was het de eerste jeugdmeerdaagse, voor Zonne en Anniek de laatste.

Mika Bol (Cat 3)

Dit was mijn eerste fietsmeerdaagse.

Dag 1:

We zijn begonnen met een klimtijdrit, we hadden eerst verzetcontrole, bij de start werden we vast gehouden bij het zadel, bij 5 moesten we de kont omhoog doen, bij 0 laten ze je los en moest ik zo snel mogelijk rondje fietsen en de bult op. Het begin vond ik al leuk! Toen hebben we even snel een broodje kunnen eten en gingen wij naar Diphoorn voor "de ronde door Diphoorn". Daar moest ik 6 rondjes fietsen, ook dat was leuk maar wel harde wind.

Dag 2:

Voor het eerst een klassieker gereden, dat was wel heel erg spannend met politiemotoren. Wij gingen samen met Petra vanaf de wielerbaan naar de start in Klazienaveen-Noord fietsen. Van daaruit moesten we zo snel mogelijk naar de wielerbaan terug fietsen onder begeleiding van politie en andere volgautos. De politie kwam nog naast mij rijden en riep "kom op jongen, je kan het wel"! Dat vond ik wel heel erg leuk! Het was lekker warm maar ook weer harde wind. Ook dit was een hele leuke ervaring.

Dag 3:

We zijn begonnen met een tijdrit. Ook eerst weer verzetcontrole, daarna gingen we starten vanuit een aanhanger ook dit was nieuw voor mij maar heel erg leuk. Toen moesten we zo snel mogelijk een rondje om de wielerbaan heen. De laatste wedstrijd was op de wielerbaan moesten we 5 rondjes fietsen. Toen was het ondertussen al heel erg warm en de harde wind toen was ik wel heel erg moe.

Toen waren de 3 dagen voorbij en ik vond het heel erg leuk om te hebben gedaan. Bij het inleveren van de rugnummers kregen we ook nog een beker waar ik heel erg blij mee ben.

Volgend jaar ga ik zeker weer mee doen!!

Groetjes Mika

Zonne Jonkers (Cat 6)

Ik heb afgelopen donderdag, vrijdag en zaterdag voor de laatste keer meegedaan aan de Jeugdmeerdaagse in Emmen, want volgend jaar rijd ik niet meer bij de jeugd. Op donderdag begonnen wij met de proloog. Dit was een "klimtijdrit". Voor mijn categorie (6) was dit de vuilnisbelt op. Ik was helaas wel laatste maar voor mijn gevoel ging het wel redelijk goed. Ik had maar 7 honderdste seconde achterstand op de een na laatste. ‘s Middags hadden wij een criterium, Dwars door Diphoorn. Dit was een vrij groot rondje. Bij deze ronde was ik weer laatste maar toen het peloton mij dubbelde heb ik ongeveer anderhalf rondje meegereden en dat is voor mij al een hele opgave. Vrijdag hadden wij de klassieker. Hierbij was het mijn doel om bij het peloton te blijven, maar dat is helaas niet gelukt. Ik was al vrij snel van het peloton af. Toen ben ik (met een beetje hulp ) naar de jongen voor mij gereden en hebben we allebei uiteindelijk onze klassieker wel uitgereden. Op zaterdag hadden wij eerst een lange tijdrit, toen werd ik weer laatste en ben ik ook ingehaald door Anniek.  ’s Middags hadden wij nog een criterium op de baan en toen heb ik wel de eerste drie rondjes met het peloton mee weten te rijden wat voor mij erg knap is, maar daarna was ik helemaal kapot. Ik heb toen op mijn eigen tempo de wedstrijd uitgereden, maar doordat er aan het begin bij kon blijven ben ik bij het criterium niet laatste geworden.  Na het criterium was mijn meerdaagse voorbij en kon ik lekker uitrusten.

Anniek Zwiers (cat 6)

Iedereen ziet er al weken naar uit, onze eigen Jeugdmeerdaagse in Emmen. 5,6 en 7 mei was het dan eindelijk zover. Donderdag morgen begon om 9.30uur voor categorie 1 en 5 hun meerdaagse met aansluitend de andere categorieën. Het was gelukkig mooi weer met een klein briesje. Voor alle categorieën stond een klimtijdrit op programma, voor categorie 1tm4 was de tijdrit op de baan, de start was boven op de 2ebult, een recht stuk richting de 1ebult en onderaan de bult haaks de bocht om en weer naar boven, nog een recht stuk en finish boven op de 2ebult. Best pittig dus. Voor sommigen hun eerste meerdaagse en voor sommigen de laatste meerdaagse. Voor Sil, Mika, Sem, Thijs, Liam en Damien was het hun eerste meerdaagse. Allemaal deden ze het hartstikke goed. Voor categorie 5tm7 was er een pittige tijdrit uitgezet bij de vuilnisbelt. De start was op de klinkers van de Schansstraat ongeveer 1600 meter klinkers rechtsaf de vuilnisbelt op en helemaal bovenaan was dan eindelijk de finish, in totaal een tijdrit van 1850 meter met een lastige klim. De WSV’ers van categorie 5 reden allemaal een goeie tijdrit alleen helaas Mart viel in de bocht voor de vuilnisbelt, gelukkig zonder erg en hij kon zijn weg wel vervolgen. In categorie 6 reden Bjarne, Duncan, Zonne en ik (Anniek) voor de WSV. Bjarne ging als een speer en werd 5e. Duncan ging ook hartstikke goed en werd 37e. Voor mij  gevoel ging het hartstikke goed alleen toen de uitslag kwam was ik toch teleurgesteld want ik was 36e, helaas want voor mijn gevoel ging het veel beter. Ook Zonne reed keurig en werd 41e. Leon reed ik categorie 7 en werd keurig 10e.

Donderdagmiddag stond ‘’Dwars deur Diphoorn” op het programma, voor categorie 1tm3 een ronde van 1610 meter uitgezet en voor categorie 4tm7 een ronde van 3370 meter. Omdat de ronde groter is dan 3km reed er voor de oudere categorieën een materiaalauto mee voor als er iemand lek had. In Diphoorn was het warm, maar dat is geen excuus want daar heeft iedereen last van. Vol goeie moed stond iedereen aan de start. Iedereen deed flink zijn best en dat resulteerde bij de één wat beter als bij de ander. Bjarne had helaas pech, zijn ketting ging er steeds af, de eerste keer heeft de materiaalauto geholpen en toen de ketting er nogmaals afging is Bjarne gestopt en heeft de wedstrijd niet uitgereden, helaas, weg klassement. Duncan reed een goeie wedstrijd en werd 33e, ik moest helaas lossen uit het peloton lossen en werd weer 36enet als met de tijdrit. Zonne deed het ook goed en werd 39e.

Vrijdag was voor iedereen een spannende dag, de Ron Gerritse memorial klassieker. Hartstikke leuk, fietsen over de openbare weg met politie. Ook vandaag was het warm alleen er stond flink wat wind. Ook in deze wedstrijd deed iedereen het hartstikke goed. Voor onze categorie stond er 24,8km op het programma. Voor de start was er 1 minuut stilte voor Ron Gerritse. Na de minuut stilte begon de neutralisatie, toen we de baan afdraaiden werd het startsein gegeven. Lang bleef er een grote groep bij elkaar, bij het Veenpark probeerde de voorkant van het peloton de boel op de kant probeerde te trekken, één van de aanstichters was Bjarne. Aan de achterkant van het peloton kregen Duncan en ik het zwaar,we hingen er nog net aan. Net na de bocht zetten ze weer aan en toen moesten Duncan en ik het peloton laten gaan, maar met goeie samenwerking van ons samen reden we het gat weer dicht en sloten wij met zn tweeën weer bij het peloton aan. Even op adem komen en proberen te schuiven want de eerste volgende keer dat ze weer aanzetten lig je er af. Ik bleef nog bij het peloton, Duncan moest op een paar kilometer voor de streep het peloton laten gaan. Op de baan werd het een massasprint, Bjarne werd 5eik werd net als donderdag 36e, Duncan werd 38een Zonne werd 41e. Leon reed ook keurig en werd 13e.

Zaterdag was de laatste dag, op het programma stond voor iedereen een tijdrit en een criterium. De tijdrit van categorie 1tm4 was één ronde op de baan en voor categorie 5tm7 stond er een tijdrit van 6km in het veld op het programma. Ook vandaag was het warm met best wat wind. Dit keer was de start andersom en begonnen om 9.30 categorie 4 en 7 gevolgd door de andere categorieën. Er werd op klassement gestart dus ik moest als 4estarten, eigenlijk als 5emaar de jury had niet goed gekeken dus startte ik als 4e. Dat maakte verder niks uit. Ik startte als 4emaar ik kwam als eerste aan na 6km, ik had degene die voor mij gestart waren alle 3 ingehaald. Ik werd 31e,Bjarne werd 5e, Duncan werd 32een Zonne werd 39e. Alle andere WSV’ers hebben het ook hartstikke goed gedaan.

S’middags stond er voor iedereen nog een criterium op het programma. Bij ons bleef het peloton aardig bij elkaar, wat wel erg zwaar was zijn steeds de tussensprints voor groen. In de laatste ronde schoof ik naar voren voor de sprint, ik zat bij een jongen in het wiel alleen die kwam met zijn trapper op de grond en ging over de kop, ik kon er nog net om heen en schamde het hek met mijn arm in de bocht, helaas. Maar alsnog werd ik 20een daar was ik blij mee, Bjarne reed een dijk van een wedstrijd sprintte alsof hij nog helemaal niet moe was (wat hij natuurlijk wel was) en won de wedstrijd, heel erg knap. Duncan werd 30een Zonne werd keurig 38e. In categorie 5 reden de WSV’ers keurig in het peloton. Over het algemeen werd Bjarne 3evoor groen, en werd ondanks zijn pech in Diphoorn nog 10evoor geel, ik werd 35etotaal, Duncan 36een Zonne 39e. Diederick werd voor geel 15e, Mart 29e, Tim 28e, Thijmen Paardekooper 20e, Niels 19e, Thijmen de Jonge 31e, Damien 25een Thessa 24e.Lotte werd in categorie 4 keurig 15ein het algemeen klassement. Marthijn werd in categorie 3, 18e. Sil 23e, Mika 25een Esmee 7e. In categorie 2 werd Sem 12e, Liam 11e, Thijs 14een Stefan 16e. Leon werd in categorie 7 15e.

Voor Leon, Zonne en mij was het de laatste jeugdmeerdaagse. Ik vind dat erg jammer want het was altijd hartstikke leuk. Hopen dat de meerdaagse volgend jaar ook voor de nieuwelingen is.

Groetjes Anniek

Reageer op dit bericht

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso