7 juni

Uitslagen en verslagen NK Jeugd Reeuwijk (update verslagen)

Uitslagen en verslagen NK Jeugd Reeuwijk (update verslagen)

12 deelnemers reisden afgelopen weekend naar Reewijk. De één vrijdag, de andere zaterdag in de loop van de dag. Een eerste NK of de laatste bij de Jeugd. Hoe dan ook, het was een mooie en warme (te?) dag. Voor sommigen viel de uitslag tegen voor anderen juist mee. Hieronder leest u de eerste verslagen van de jeugd. Esmée Ellerman en Lilian Moes eindigen respectievelijk op de 7de en de 9de plaats en ontvingen hiervoor een mooie beker.

Uitslagen Meisjes

Categorie 1 Lilian Moes 9e, Categorie 3 Esmée Ellerman 7e, Categorie 4 Lotte Bakker 21e, Categorie 5 Thessa Langen 31e, Categorie 6 Anniek Zwiers 40e, Zonne Jonkers 55e, Rosalie Tuinman 58e.

Uitslagen Jongens

Categorie 2 Stefan Croes 12e, Sem Jalving 27e, Categorie 3 Marthijn Berends 39e, Categorie 5 Niels Nooijen 43, Categorie 6 Bjarne Hemme 18e

Verslagen jeugdleden

Ik vond het een hele leuke dag.
Het was heel warm, ondanks de warmte heb ik een beker gewonnen en ben als 9e geëindigd! Ik hoop dat ik er volgend jaar weer bij mag zijn!

Lilian Moes

Op 4 juni was het dan zover. De dag van het NK, deze keer in Reeuwijk. Het was mijn 2e NK. Ik vond het best wel weer spannend. Mijn doel was om bij de eerste 15 te eindigen, het  liefst binnen de op 10. Na het ophalen van mijn rugnummer(nummer 30), gingen we naar de fietscontrole. Om 17:50 uur ging de race van start. In totaal moesten we 6 rondes fietsen, ruim 9 km. Het ging heel erg goed. Ik zat in de kopgroep en kon het goed bijhouden. In de 5e ronde lag ik zelfs op een vierde plaats. Ongeveer 500 meter voor de finish ging het wel heel snel en moest ik toch een aantal renners voorbij laten gaan. Ik ben 12e geworden. Helaas niet in de top 10, maar wel heel tevreden.

Stefan Croes

Zaterdag 4 juni was het zover, het NK. Het was warm (heel warm). Rond 14.00uur mocht ik starten. De start was goed, ze schoten direct als kanonnen weg, ik zat in de groep en kon dat volhouden. De hele wedstrijd zat ik in het peloton, niet op de beste plek maar ik zat erbij. Ondanks één valpartij en een paar keer flink in de remmen was het wedstrijdverloop prima te doen. Elke ronde probeerde ik te schuiven maar dat lukte helaas niet. Ik had een goeie eindsprint en sprintte naar een 40e plek. Tevreden dat ik de eerste rondes kon overleven in het peloton, dat lukte niet bij de voorgaande wedstrijden. Dit was mijn laatste NK bij de jeugd, hopelijk kan ik volgend jaar ook meedoen bij de nieuwelingen.

Anniek Zwiers

Na een voorbereiding met obstakels was zaterdag mijn NK. Vorige week nog gevallen in Assen en dus alles op alles zetten op de boel klaar te krijgen. Veel fysio om de knie rustig te krijgen en Harrie Roosken had de fiets op tijd klaar. Dus vol goede moed en hoge verwachtingen van mezelf gingen we vrijdag naar Zuid-Holland. De ochtend was bewolkt en nog wel fris, maar gedurende de middag werd het steeds warmer. Eindelijk om 13:20 mocht ik starten en was het inmiddels heet en benauwd. Het ging vanaf het begin meteen hard, maar ik kon er goed bij blijven. We moesten 10 ronden en ik kon regelmatig goed naar voren komen. Er was nog een valpartij, welke ik kon ontwijken, maar schrok er wel van. En wat was het warm!. Veel te warm. Ik heb alles gegeven, maar kon in de laatste ronde niet meer voorin blijven. Ik ben wel tevreden over de wedstrijd, was steenkapot, maar over het resultaat wat minder.

Bjarne Hemme

Op vrijdagmiddag zijn we richting Reeuwijk afgereisd samen met mijn trouwe supporters. We zijn direct naar het parcours gegaan en ik heb samen met Cédric de Jager en Jelle de Vlaam (ook van cat. 3) het rondje gereden. Ik vond het direct een erg leuk rondje met toch wat pittige bochten en obstakels (bruggen en wegversmallingen). Een leuke uitdaging ligt op mij te wachten morgen.  Ik heb er zin in! Omdat ik direct om 9 uur van start moest dus 7.45 uur moest inrijden, ben ik op tijd naar bed gegaan.

 Om 6.15 uur zijn we opgestaan, douchen, eten en op weg naar de wedstrijd. Op de parkeerplaats kwam ik Tsjisse tegen en we zijn samen naar het parcours gereden en hebben een paar rondjes ingereden. Snel nog even naar het toilet voordat ik naar de verzetcontrole ga en ja hoor……gebeurt mij dat….rits van het snelpak kapot. Dus in een rap tempo alles uit en het (“oude”) snelpak van Anniek aangetrokken (Volgens mijn moeder die erg bijgelovig is, gaat het met dit pak beter…..). Nog snel even een rondje ingereden en naar de verzetcontrole. Alles goedgekeurd en opstellen in de fuik. Toen begon ik echt zenuwachtig te worden en moest bijna overgeven. We mochten in groepjes naar de start vertrekken en na een paar minuten klonk gelukkig het startschot waar ik enorm van schrok. Normaal gaat er een bel, maar nu klonk er een hard schot.

Van schrik zat ik direct in het klicksysteem. Ik had geen mooie uitgangspositie, stond redelijk achteraan en de groep (peloton) bleef alle 5 rondjes steeds bij elkaar (op enkele achterblijvers na). Ik heb me toch redelijk naar voren kunnen rijden (net voor het midden) maar verder lukte het mij niet. En het tempo lag steeds erg hoog én met een grote groep over toch smalle straten met obstakels, bleef ik hier steken.

Totdat in de laatste ronde het “noodlot”  toe sloeg. Er was vlak voor mij een valpartij en ik moest uitklicken om niet ook te vallen, waardoor ik bijna tot stilstand kwam. Dit werd mij fataal en moest achter in de groep weer aansluiten. Voor de eindsprint heb ik mij niet meer naar voren kunnen rijden helaas. Ik eindigde op de 39steplaats……..In eerste instantie was ik toch wel iets teleurgesteld maar nu kan ik alleen maar vol trots op mijn NK debuut op de weg terugkijken. Het smaakt naar meer………….

 Groetjes Marthijn en iedereen heel erg bedankt voor het aanmoedigen langs de lijn!

 Ik was heel erg zenuwachtig voor mijn 1ste NK wedstrijd.

Ik vond het lekker weer om te fietsen maar wist niet wat ik moest verwachten, bij de start kon ik mijn ene voet niet vast krijgen aan het pedaal en daardoor viel ik direct terug tot de laatste plaats.

Dacht de eerste 2 ronden 'hard fietsen' om een paar in te halen, maar daarna was ik heel moe!! Heb heel erg mijn best gedaan maar er zat niet meer in. Ben op de 27 ste plaats geëindigd, had gehoopt dat ik op mijn nieuwe fiets iets hoger was geëindigd maar ben wel trots dat ik mee mocht doen aan het NK.

Volgende jaar beter!!

Groet Sem Jalving

Hoi, zaterdag heb ik mijn allereerste NK gereden. Er stonden 55 jongens aan de start. Af en toe probeerde er iemand weg te rijden maar werd gauw genoeg weer terug gepakt. Het was de hele wedstrijd een grote groep en ik kon goed mee rijden. Maar het was wel heel zwaar en er werd hard gereden. In de laatste ronde was er een ongelukje voor mij en daardoor kwam ik achter in het peloton terecht. Het was een mooie dag.

Groetjes Niels Nooijen

Vrijdag uit school zijn we al naar Reeuwijk in Zuid-Holland gegaan omdat ik daar aan het NK jeugdwielrennen mee mocht doen.  Nadat we het parcours hadden gezien zijn we doorgereden naar het hotel waar we gingen overnachten. Ik ben op tijd op bed gegaan want ik moest de volgende dag al vroeg starten. Samen met Leon ben ik om 7.45 uur gaan inrijden. Ik vond het een leuke ronde. Mijn moeder heeft het rugnummer gehaald, een mooie roze met nr.12. Na controle in de fuik mocht ik als 2erij oprijden in Cat.3. Bij de start (het was toen gelukkig nog niet zo warm)  gingen er een aantal direkt hard weg en ben ik er volop achteraan gegaan. We hadden al snel een mooie kopgroep waarbij er af en toe hard werd gereden. In totaal moesten we 5 ronden met een hele lange aankomst. Ik heb steeds mooi voorin gezeten en in de laatste ronde, vlak voor de brug waar je de finishstraat opkwam verloor ik wat aansluiting en kon ik niet goed iemands wiel kiezen. Ik ben toen vol doorgesprint en uiteindelijk 6egeworden. Hier ben ik heel blij mee. Later mochten we op het grote podium en kreeg ik nog een mooie beker !!! We hebben nog wat andere WSV’ers aangemoedigd en ben later blij en trots teruggereden naar Emmen.

Esmée Ellermann 

Reageer op dit bericht

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso