1 augustus

Asser Jeugdtoer van start

Asser Jeugdtoer van start

Vandaag is de Asser Jeugdtoer van start gegaan. Een 6 daagse wedstijd voor de jeugdrenners, nieuwelingen en junioren. Voor de WSV Emmen doen 11 jeugdrenners mee en 1 aspirant lid. Iedere dag proberen we minimiaal één renner zijn of haar verhaal te laten vertellen. Vandaag de buurt aan Marthijn Berends.

Proloog Jeugdtour Assen

Zondagmiddag ben ik met mijn ouders en mijn broertje naar Assen vertrokken en hebben we met zijn vieren de tijdrit verkend. Oeps, dat was nog niet zo makkelijk, er zat namelijk een erg lastige bocht in. Als het droog bleef dan zou het geen grote uitdaging worden maar bij gladheid wel.

We hebben onze startnummers daarna opgehaald en vervolgens weer naar huis gegaan. Wat hebben Thom en ik er een zin in om te gaan starten morgen. Nou moet ik zeggen dat dit altijd een erg lastig onderdeel voor mij is. Ik ben net een diesel die op gang moet komen. Een klassieker ligt mij dan ook een stuk beter. Maar goed, dit moet ook gebeuren en ik moet mij er goed op toeleggen om dit onderdeel beter te gaan beheersen.


Maandagochtend (dus vanochtend) moesten we erg vroeg uit bed en we zijn met goede moed naar Assen afgereisd.

Wat een geluk, toen ik aan de start stond om 8.52 uur was het nog droog. Dus, de “haakse bocht”  kon ik met gepaste snelheid nemen. Daar stond ik dan in de kar en er werd afgeteld, 5,4,3,2,1 GO, daar ging ik. Ik heb alles gegeven wat mogelijk was en ben tevreden over de eindstreep gekomen.

Een ervaring rijker, ondanks dat de tijd nog niet erg goed was, heb ik maar weer mooi ervaring opgedaan. Op naar de dag van morgen, het criterium!

Groetjes Marthijn.
 

Maandag stond in het teken van wisselvallig weer. Tijdens cat 1 t/m 5 was het lekker weer. Bij de start van categorie 6 is de wedstijd een uur stil gelegd vanwege regen en onweer.

De uitslagen van vandaag van de jeugdcategorien 1 tot en met 7 en aspirant.


Aspiranten Thom Berends  8

Cat 3 Esmee Ellerman          6

Cat 3 Marthijn Berends       34

Cat 3 Bart de Jonge              39

Cat 5 Mart Vos                      39

Cat 5 Niels Nooijen              46

Cat 5 Diederick Ebbinge      64

Cat 5 Thijmen de Jonge       66

Cat 6 Annieks Zwiers            49

Cat 6 Bjarne Hemme            62

Cat 6 Zonne Jonkers             76

Cat 7 Leon Ellerman              29

Reageer op dit bericht

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso