Geplaatst in

2 juni

Marthijn en Thom Berends rijden mini Parijs-Roubaix

Marthijn en Thom Berends rijden mini Parijs-Roubaix

De beide jonge renners van de WSV reden zaterdag 27 mei deze mini klassieker. Hieronder het verslag.

Op vrijdagavond zijn we naar Frankrijk afgereisd nadat ik de Klassieker nog heb gereden in Emmen. Dat is altijd zo geweldig om te rijden en dit keer een mooie voorbereiding voor wat komen zou.

 Op zaterdagochtend hebben we het gehele parcours verkend en de opstapplaatsen opgezocht. Niet alleen ik (Marthijn) zou starten maar ook mijn broertje Thom. Thom had maar één kasseienstrook die goed te doen was, maar ik moest vier kasseienstroken trotseren waarvan één heel lastige.

 Zondagochtend om 10 uur moesten we de rugnummers halen en het stuurboord met chip. Daarna nog even ergens wat gegeten en vervolgens naar de opstapplaatsen. We moesten namelijk wel op hetzelfde tijdstip maar op een andere plaats starten.

Bij mijn broertje werd alles aan de start in het Frans verteld, maar gelukkig was mijn vader daarbij om alles te vertalen. Bij mij was de start erg chaotisch en we stonden al een uur van te voren opgesteld dicht tegen elkaar aan.

Thom had rond de 55 deelnemers bij zich in en bij mij zaten er 218 deelnemers in de groep. We zaten beiden in een groep met nog een jaar oudere kinderen. Na een uur in de gloeiende zon gestaan te hebben konden we van start gaan. Wat was het een belevenis, alles hermetisch afgesloten door de zwaar bewapende Gendarmerie over de Franse kasseienstroken afgewisseld door een prachtig landschap. Na een tijdje gefietst te hebben kwam ik langs de opstapplaats van Thom. Ik hoorde dat Thom op dat moment al gefinisht was. Gelukkig maar.

Ik heb de spurt er nog eens goed ingezet en reed vervolgens ook het Velodrome van Roubaix in. Thom werd 38 ste van zijn groep (12 de van zijn eigen leeftijd) en ik 65ste  (22 de van mijn eigen leeftijd).

Wat een belevenis, we hadden het niet willen missen. Weer een prachtige ervaring opgedaan.

Marthijn en Thom Berends

Reageer op dit bericht

Volg @WSVEmmenJeugd op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso