Verslag en foto's Populaires 21 mei 2019.

Gisteren werd alweer de 7e Rijschool-Marco-Populaire van dit seizoen verreden waarbij Arjan van Putten de winst naar zich toe trok. Het blijft een spannende strijd om de leiderstrui met momenteel maar 2 puntjes verschil tussen de nummer 1 en 2 !!

U leest er meer over in de bijdrage van clubfotograaf Fred, die ook weer een mooie fotoreportage maakte !! Bedankt Fred.

Arjen van Putten winnaar op de Meerdijk

Met Jesse Dijkstra in de leiderstrui ging een peloton van 45 renners van start voor de 7e wedstrijd in de serie Populaires. Gert Hollemans was er ook weer bij. Hij heeft de smaak duidelijk te pakken na zijn goede optreden van de vorige week en het hoeft niemand te verbazen, wanneer Gert over een tijdje mee gaat doen voor de eerste plaats. Zover is het nu nog niet, maar hij won dinsdagavond al wel de sprint van het peloton !
Verder zagen we Lieke Nooijen weer terug in koers. Zij gaat het komend weekend weer wedstrijden rijden na haar sleutelbeenbreuk, een maand geleden. Succes Lieke !
Van de klassementsmannen ontbrak Herm Eising deze keer op het appèl, waardoor hij zijn achterstand zag groeien. Maar tja, er zijn nu eenmaal dingen, die (nog) belangrijker zijn dan wielrennen.

In tegenstelling tot de voorgaande populaires was het meteen “kat in het bakkie”, toen een vluchtgroep er vandoor ging. Dat was oorspronkelijk een vrij grote groep met Justin Kloese, Rick Pors, Arjen van Putten, Mats Bours, Jesse Dijkstra, Joeri Fledderus, Bennie Gosink, Iwan Schut, René Boerhof en Jeff Vermeulen. Vanuit de achtergrond probeerde een kwartet aansluiting te krijgen: Tijmen Eising met in zijn kielzog Gerben de Sain, Bert Assen en Wilfred Drenthen. Maar alleen Tijmen slaagde erin om de sprong daadwerkelijk te maken. Mats Bours was ondertussen teruggezakt naar het peloton en toen de kruitdampen waren opgetrokken, reden er nog 10 man voorop met daarbij alle “vedetten”.

En toen gebeurden er vreemde dingen. De tien werden er negen, toen Iwan Schut afhaakte. Toch niet de minste, zou je denken. Even later werden de negen er acht, toen nota bene Tijmen Eising kraakte. Tijmen reed nog een paar rondjes mee in het peloton en verdween toen van het parcours. Wéér iets later telden we nog maar 7 koplopers. Wat bleek ? Jeff Vermeulen was er niet meer bij. Met zeven man verder dus. Of toch niet ? Nee, want een tijdje later was er wéér iemand af en wéér niet de eerste de beste. Deze keer was het Justin Kloese, die er ineens niet meer bij was. En ondertussen draaiden mannen als René Boerhof en Rick Pors hun rondjes in de kopgroep mee, alsof het de gewoonste zaak van de wereld was.

In de kopgroep werd goed samengewerkt, waardoor de voorsprong steeds wat groeide. Een tegenactie van Pim van den Berg, Thom Langen en Wilfred Drenthen was van korte duur en ook de ijverige Bert Assen zag zijn inspanningen in rook opgaan.
De eindsprint ging naar Arjen van Putten, die de meeste tegenstand kreeg van Jesse Dijkstra (2e) en Joeri Fledderus (3e). Hulde en respect voor Bennie Gosink (4e), René Boerhof (5e) en Rick Pors (6e).
Ruim een minuut later arriveerde het peloton onder aanvoering van Gert Hollemans en Chiel Breukelman. Zij zijn echter niet opgenomen in de uitslag (geen transponder).

In het algemeen klassement behield Jesse Dijkstra zijn leiderstrui. Jesse reed op nieuwe wielen en dat kwam zijn prestaties merkbaar ten goede. Bij de dames gingen de punten naar Laurel ter Braak. Zij gaat steeds wat beter rijden. Mooi doorgaan zo ! Marlies Vos, die er niet bij was deze keer, staat nog steeds aan de leiding in het klassement.

De uitslag:
1 Arjen van Putten, Emmen