21 juni

Foto's met verslag van Populaire 18 juni jl.

Foto's met verslag van Populaire 18 juni jl.

Dankzij Fred weer een mooi verslag inclusief mooie foto's van de "Rijschool-Marco-Populaire" van afgelopen dinsdag 18 juni die gewonnen werd door Rutger Vos.


Rutger Vos winnaar massasprint

We hebben wel eens een mooiere wedstrijd gezien op de Meerdijk dan die van dinsdagavond. Maar de renners hadden beslist een geldig excuus, want het was aan de warme kant, om het zo maar eens te zeggen. Waarschijnlijk was dat ook een reden voor de matige opkomst met (slechts) 33 vertrekkers.

Aan Thom Langen heeft het in ieder geval niet gelegen, dat de koers maar niet op gang kwam.
De wedstrijd was nog maar net vrij gegeven of Thom koos het hazenpad, samen met Gerben de Sain. Maar aan die samenwerking kwam na een paar ronden abrupt een eind, toen bleek, dat Gerben boven zijn macht had gegrepen. En dus zat er voor Thom niets anders op, dan alleen verder te gaan. Hij deed dat met elan en we mogen hem dan ook gerust tot “man van de wedstrijd” uitroepen. Ronde na ronde kwam de junior uit Nieuw-Dordrecht in zijn eentje voorbij en op een gegeven moment liet hij zelfs een voorsprong noteren van 45 seconden.
Maar ook de krachten van Thom begonnen langzaam maar zeker weg te vloeien en toen het peloton - onder aanvoering van Erwin Rinsma - bovendien tempo begon te maken, was het snel afgelopen met Thoms one-man show. Niettemin hulde voor deze prestatie Thom !

Mats Bours en Joost Freriks namen het stokje over, maar dat duurde niet zo lang. Toen Mats afhaakte, zag Joost er ook geen heil meer in. En zo eindigde deze ingekorte wedstrijd in een onvermijdelijke massasprint met Rutger Vos als winnaar na een felle strijd met Herm Eising (2e) en Jesse Dijkstra (3e).

In het algemeen klassement behield Jesse Dijkstra zijn leidende positie. Herm Eising is opgeschoven naar de 2e plek, maar staat al wel op een ruime afstand van 20 punten.

Uitslag
1 Rutger Vos, Exloo
2 Herm Eising, Emmen
3 Jesse Dijkstra, Stadskanaal
4 Joost Freriks, Emmen
5 René Boerhof, Stadskanaal
6 René Mink van der Werf, Nw. Amsterdam
7 Jan Vos, Sleen
8 Mats Bours, Holsloot
9 Bert Assen, Coevorden
10 Bas Hansler, Emmen
11 Marco Tuinenburg, Emmen
12 Thom Langen, Nw. Dordrecht
13 Mart Vos, Aalden
14 Jordy Brouwer, Westerbork
15 Wilfred Drenthen, Veenoord
16 Geert Oostingh, Emmen
17 Richard Olijve, Hardenberg
18 Erwin Rinsma, Stadskanaal
19 Hein Jalving, Ter Apel
20 Gerben de Sain, Sleen

Algemeen klassement
1 Jesse Dijkstra, 110
2 Herm Eising, 90
3 Bennie Gosink, 81
4 Justin Kloese, 75
5 Joost Freriks, 71

Dames
1 Marlies Vos, 54
2 Laurel ter Braak, 43
3 Thessa Langen, 39
 

Reageer op dit bericht

Volg @wsvemmen op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso