Uitslag

Geplaatst in

27 april

Verhalen van Sterre, Arianna en Floor over EPZ Borsele.

Verhalen van Sterre, Arianna en Floor over EPZ Borsele.

Afgelopen weekend werd een zeer succesvol weekend voor de junioren-dames van het combiteam Emmen-Drachten-Hoogeveen. Voor de persoonlijke belevenissen van Sterre, Arianna en Floor over de EPZ Omloop van Borsele, waarin zij onder andere de 1e prijs in het ploegenklassement meenamen naar huis, klikt u op lees verder.

DAG 1:

Vrijdagochtend 24 april vertrok het combinatieteam Emmen, Drachten en de Peddelaars naar Borsele. Wij waren met zes meiden, Aafke Soet, Fleur Nagengast, Floor Weerink, Lisa de Jong, Arianna Pruisscher en ik. We sliepen in twee stacaravans op een camping 12 kilometer van de start af. Dit was ideaal geregeld, we konden hier ook drie keer per dag eten. Bij aankomst gingen we eerst lunchen. De start van de tijdrit was om kwart over vijf voor de eerste renster, dus wij gingen om kwart voor drie heen. We konden daar nog het parcours verkennen en we hadden nog genoeg tijd voor de start. Het was goed weer, er was niet heel veel wind en geen regen. Het rondje was 13.6 kilometer, ik vond het een leuk rondje, met veel bochtjes en een paar bultjes op in verband met de dijken. Fleur was de eerste van ons team die startte en ze reed direct de eerste tijd dus vanaf toen werd het erg spannend. Aafke reed de tweede tijd, dus ze konden met zijn tweeën afwachten. Ik mocht daarna, het ging niet slecht, maar het kon wel beter. Lisa moest van ons het langste wachten en er was ook al meer wind gekomen, maar ze reed ook een erg goeie tijd. Uiteindelijk werd Fleur tweede, Aafke derde, Lisa was 25e, ik werd 35e, Arianna was 38e en Floor was 47e. Er deden 115 rensters mee, dus dit was een hele goeie uitslag. Voor het ploegenklassement telden de eerste drie uitslagen van het team. Na dag 1 stonden we eerste in het ploegenklassement. Fleur had de witte trui na dag 1 en Aafke mocht zaterdag in oranje starten.
Groetjes,
Sterre Jonkers

DAG 2:

Vandaag hebben we de 2e etappe van de omloop van Borsele gereden. We moesten 3 ronden van 25 kilometer rijden. Fleur en Aafke mochten vooraan staan omdat zij in de tijdrit 2 en 3 zijn geworden. Wij, Floor, Lisa, Sterre en ik (Arianna) waren al vroeg bij de verzetscontrole zodat wij ook redelijk voraan konden staan.
Om half 11 was de start en meteen gingen we vollebak weg. Het was slecht weer wat betekende dat het een zware wedstrijd zou worden. Het parcours was erg smal en daarom was de opdracht om allemaal goed van voren te rijden. We hadden twee keer een tussensprint voor bonificatieseconden. Ik heb deze sprint voor Fleur aangetrokken zodat zij deze seconden kon pakken voor het algemeen klassement en dat is gelukt! Daarna werden er nog een aantal uitlooppogingen gedaan en ook in de laatste kilometers reed er nog
een Belgisch meisje weg. Deze werd gelukkig ingerekend in de finishstraat en daarna was het duidelijk dat het een massasprint ging worden. Fleur hield goed een plekje vrij maar het was zo hectisch dat ik al aan ging op 400 meter.
Geukkig hield ik stand en heb ik de etappe gewonnen. Fleur werd 2e wat betekent dat zij ook bonificatieseconden gepakt heeft en de leidertrui mag dragen morgen. Floor werd 49e, Aafke werd 66e, Sterre werd 68e en Lisa werd 72e. Ook staan we nog steeds 1e in het ploegenklassement!

Groeten Arianna

DAG 3:
Op de 3e en laatste dag stond er weer een wedstrijd van 70 kilometer op het programma. We reden 1 grote ronde van 40 kilometer en 3 kleine rondjes van 10 kilometer. Fleur stond aan de start met de rode leiderstrui en had 1 seconde voorsprong op de nummer 2. Ook Aafke stond goed in het klassement en had 8 seconden achterstand op Fleur en stond hiermee 3e. Ons doel voor de wedstrijd was om met de leiderstrui naar huis te gaan, Fleur en Aafke hadden allebei de kans om hem te winnen.
Om 11:00 uur gingen we van start. Na de eerste kilometer reed Sterre op kop en bepaalde het tempo een tijdje. Ze had gedaan wat ze moest doen, voorin zitten. Helaas moest ze later in de wedstrijd het peloton laten gaan en zaten Lisa en Sterre samen in een groepje. Vrij vroeg in de wedstrijd reed ik een een kopgroep van 4 rensters. We kregen een maximale voorsprong van 55 seconden. Tijdens deze ontsnapping won ik de tussensprint. Deze kopgroep was gunstig voor ons, want wij hoefde het gat niet dicht te rijden. Na een half uur kregen we 2 meiden bij de kopgroep, maar al snel daarachter kwam het peloton ons voorbij. Er reden steeds meiden weg, maar het leidde verder tot niks.
Tijdens de plaatselijke rondes waren er bonificaties te winnen op de streep. Helaas kon de Deense die tweede in het klassement stond, twee keer een seconde pakken, waardoor Fleur haar 1e plek kwijt was.
Dan maar wachten tot de eindsprint, waar ook nog secondes te verdelen waren. De Denen hebben heel goed gereden in de laatste ronden. Een andere Deense reed weg, zodat zij niks meer hoefde te doen. Een paar andere meiden reden er naar toe en zo was er een kopgroep weg in de laatste kilometers. Deze groep pakte de seconden op de streep, waardoor de Deense de leiderstrui won.
Ik heb nog geprobeerd het gat dicht te krijgen, maar helaas was het te laat. Fleur werd tweede en Aafke derde in het algemeen klassement. We wonnen wel het ploegen -klassenment. Het was een hele leuke, gezellige en leerzame week!
Bedankt iedereen!

Floor

 

Reageer op dit bericht

Volg @wsvemmen op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso