22 juni

1e NK weekend Emmen: verslagen en prachtige foto reportages

1e NK weekend Emmen: verslagen en prachtige foto reportages

Afgelopen weekend werden dus in Emmen de 1e wedstrijden in het kader van het Nederlands Kampioenschap op de weg verreden. Zaterdag reden de Nieuwelingen jongens,  Nieuwelingen meisjes en de Junioren heren. Op zondag waren de Junioren dames en Elite heren zonder contract aan de beurt. Lees hieronder de verslagen van diverse renners en rensters en  bekijk de prachtige foto reportage van Fred Haikens. Bedankt Fred !!

Verslag Sterre:

Zondag 21 juni was het NK Junior dames in Emmen. We startten om half 10. Het was een mooi rondje van dertien kilometer, waarvan we er vijf moesten rijden. Zo kwamen we op 65 kilometer uit. Er stonden 73 meisjes op de startlijst. De start was direct voor de tunel op de Hondsrugweg en we kwamen ook over de Nieuw-Amsterdamse straat en de rondweg van Emmen. De rondweg was wel half afgezet maar dat was uiteindelijk niet zo erg. Van Emmen deden er vijf meisjes mee, Floor Weerink, Arianna Pruisscher, Demi Stadtman, Myron Koops en ik. Het was niet echt een hele spannende wedstrijd, er werd niet constant hard gereden, soms zaten er wel harde stukken bij omdat er iemand een aanval plaatste, maar niemand kon echt wegkomen. De meiden van Emmen hebben allemaal mooi voorin gereden, alleen Demi is na het tweede rondje uit de koers gehaald. Toen ik zelf een keer vooraan zat heb ik ook nog een keer geprobeerd weg te komen, maar ik was al snel weer teruggepakt. Het laatste rondje probeerde Nicole Steigenga nog een keer weg te komen en ze bleef weg tot bij de finish. Het peleton zat uiteindelijk vlak achter haar. Zij werd Nederlands kampioen en de andere plaatsen werden verdeelt door de massasprint. Floor werd 7e, Arianna 9e, Myron was 25e en ik werd uiteindelijk 57e omdat ik de eindsprint toch nog helemaal niks vind. Het is jammer dat we geen Emmennaren op het podium hadden, maar in de wedstrijd hebben we ons wel goed laten zien.
Sterre

Verslag Myron:

Dit weekend was het dan zo ver, het NK. Hier heb ik, als ik voor mezelf spreek, het hele jaar al naar uitgekeken. Het NK begon zaterdag voor de nieuwelingen meisjes en junioren jongens. Zondag waren wij (de junioren dames) aan de beurt.
De start was om 9:30 en we moesten 5 rondes rijden van ongeveer 13 km. Het was helaas geen harde koers, op sommige stukken werd er wel goed doorgereden maar er waren ook veel rust momenten.
In de laatste 4 km reed Nicole Steiginga weg, dit hield ze vol en ze pakte de winst. Ik zelf zat in de laatste bocht helemaal verkeerd waardoor ik al mijn snelheid kwijt raakte. In de sprint heb ik uiteindelijk nog wel een aantal meiden ingehaald maar dat het was helaas maar genoeg voor een 25e plek. De uitslag was voor mij dus een beetje teleurstellend, aangezien ik me goed voelde en ik constant voorin gekoerst had.
Floor had wel een goeie sprint en werd netjes 7e. Arianna had vanaf ronde 2 een lekke tube die langzaam leegliep, maar aangezien er niet achter de auto terug gereden mocht worden, gokte Arianna erop om de koers uit te rijden met een lekker band. Ze behaalde een 9e plek. Myron
 

Verslag Arianna:

Zondagochtend om half 10 startte ons NK in Emmen. Het was een zenuwachtige koers. Er waren veel ontsnappingen waarin ik zelf ook een aantal keer meezat. Ik reed goed attent van voren. Helaas na 13km (begin 2e ronde) moest ik, plaatselijke favoriet er ook echt aan geloven, een lekke tube... Te horen gekregen bij de start dat er niet terug gereden mag worden tussen de auto's en daarom een moeilijke keuze genomen. Ik ben gewoon doorgereden op de hoop dat mijn band het redelijk vol zou houden. In de laatste 2 rondes hier niet de vruchten van geplukt want het kostte erg veel moeite en energie om mee te komen. In de laatste 5 km demarreerde Nicole Steigenga die met een kleine voorsprong stand hield en de titel pakt. Zelf, goed gepositioneerd en als 2e de bocht door maar door een inmiddels platte tube niet meer echt mee kunnen doen in de sprint. Een 9e plaats voor mij. Maar al met al tevreden over mijn verloop van de wedstrijd.  Arianna

Verslag Justin:

 Zaterdag 20 juni hadden Martijn, Stef, Stan, Jon, Niels en ik ons NK in thuisstad Emmen en de start was om 15 uur. Voor de start werden Martijn en ik nog even geïnterviewd door de speaker. Na het lange wachten bij de start konden we eindelijk beginnen. Het was een rondje met veel smalle weggetjes. Als je voorin zat was het goed, want naar voren komen was lastig. Helaas viel ik in de eerste ronde al samen met Dennis van der Horst. Gelukkig had ik niets met mijn fiets en kon ik vrij snel achter het peloton aan gaan. Het lukte me om terug te keren in het peloton en ik kon gelijk weer voorin komen. Het was geen lastig weer en dus lag de gemiddelde snelheid rond de 44 km/h. Aan het einde waren er 11 mensen weg. Ondanks rugklachten heb ik een goed gevoel over gehouden aan deze wedstrijd. Ik werd 27e, Martijn 33e, Niels 37e, Jon 40e, Stan 63e en Stef 66e.

Groetjes Justin.

Verslag van Martijn:

Zaterdag stonden we aan de start van het NK in Emmen, we waren hier met 6 renners voor gekwalificeerd; Stef, Justin, Niels, Jon, Stan & Martijn. We moesten 9 rondjes rijden van 13 kilometer. Dit was in totaal 118 km.
Het was een erg snel rondje, sommige stukken waren smal. We moesten dus goed van voren blijven rijden.
Justin, Stan en Martijn hebben nog een paar keer geprobeerd weg te rijden. Maar helaas zaten ze niet bij de goede ontsnapping. Hierdoor reed er een kopgroep van 7 man weg. De kopgroep reed erg hard door waardoor ze al snel een minuut voorsprong hadden.
Uiteindelijk reden er nog 4 man uit het peloton weg die enkele seconden voor het peloton finishten.
Justin werd 16e in de sprint van het peloton en dat betekende een 27e plaats.
Martijn werd 33e, Niels 37e, Jon 40e, Stan 63e en Stef 66e.
Het wedstrijd gemiddelde lag iets boven de 45 km/u.
Er zijn uiteindelijk 95 renners gefinisht.
Groeten van Martijn

Verslag van Stef:

NK 2015 Emmen, Junioren
Zaterdag 20 juni 15:00 was het zover, het NK voor de junioren. Aan de start stonden Jon, Stan, Martijn, Justin, Niels en Stef. Er was geen neutralisatie, het ging dus meteen vanaf de start volle bak. De eerste ronde hadden we een gemiddelde snelheid van 48 Km/h. In de eerste ronde was er een kleine valpartij waarbij onder anderen Justin bij lag. Gelukkig had Justin verder geen problemen met de fiets en kon snel weer opstaan en aansluiten bij het peloton. Op verschillende momenten probeerden renners weg te rijden, maar geen van deze pogingen was succesvol door het hoge tempo. Na een aantal rondes was er een demarrage waar ook Stan bij zat. Deze groep hield even stand maar werd later ook weer ingerekend. Een ronde later ontsnapten er 7 man, helaas zonder Wsv’er. Deze groep renners kon wegblijven tot aan het eind. In de sprint won Martin Kooistra van de kopgroep en 1 minuut later kwam het peloton over de finish met alle Wsv’ers erin.
Stef.
 

Reageer op dit bericht

Volg @wsvemmen op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso