20 juni

NK 2016: Arianne wint brons !

NK 2016: Arianne wint brons !

Zaterdag jl. werd in Goeree-Overflakkee het Nederlands kampioenschap op de weg georganiseerd  voor de cat. Nieuwelingen jongens en meisjes en Junioren dames en heren. Hierbij feliciteren wij Arianna Pruisscher met haar podiumplaats bij de junioren vrouwen. 

Juniore Sterre en Nieuwelinge Rose hebben een verslag geschreven over hun deelname aan het kampioenschap.Tevens hebben een prachtige fotoserie van het kampioenschap waarin alle categorieën te zien zijn ! Dit met dank aan Inge !

 Dus klik op lees verder . . .

Zaterdag 18 juni was er het NK wielrennen voor de nieuwelingen en junioren op Goeree Overflakkee. Wij (juniordames) waren de eerste categorie die van start gingen, om half 12. Vijf minuten na ons startten de nieuwelingen meisjes. De nieuwelingen en junioren jongens waren 's middags. Het rondje wat we fietsten was 11,5 km lang en ik vond het een leuk rondje. We reden 6 rondjes, dus ongeveer 70 km. Met inrijden was er nog veel regen, maar tijdens de wedstrijd haast niks. Er stond wel redelijk veel wind, maar op de dijk hadden we wind mee dus daar werd de vijftig km per uur steeds wel aangetikt. Ik mocht vooraan starten, maar ik heb de hele wedstrijd mooi achterin gefietst. Er waren maar een paar kleine ontsnappingen, verder gebeurde er niet veel. Arianna werd in de sprint derde, Floor negende en ik werd 61e. Omdat de nieuwelingen meisjes tegelijk met ons reden, heb ik niet veel van hun wedstrijd meegekregen, maar hier waren twee groepen en er waren veel meisjes uit de wedstrijd gehaald. Er waren ook veel lekke banden en bij de nieuwelingen meisjes veel valpartijen.
Groetjes,
Sterre Jonkers

Verslag Rose:

Zaterdag had ik het NK. Ik wist niet echt hoe ik ervoor stond door mijn knieblessure, dus voor mij was het afwachten hoe het zou gaan. Het zou een NK van de wind worden maar dat viel erg tegen.
We hadden een geneutraliseerde start waarin ik achteraan begon en vrij snel naar de tweede rij heb kunnen rijden.
De hele tijd voorin meegereden. De wedstrijd verliep erg chaotisch met veel valpartijen. Toen we nog 2 rondes moesten was er een grote valpartij waarbij ik de berm in moest en de boom raakte. Daardoor kreeg ik erg last van m’n knie. De laatsten rondes daarom ook niet zo goed van voren gereden. Het laatste deel toch nog weer naar voren kunnen rijden alleen vielen er een paar naast mij waardoor een ander meisje mijn kant uitweek en daardoor ik uit m’n click moest om te zorgen dat ik niet zelf de bocht uit vloog. Uiteindelijk weer op gang gekomen en nog als 17e over de streep gegaan. Dit had ik totaal niet verwacht en ben daardoor zelf erg tevreden!

Groetjes Rose

Reageer op dit bericht

Volg @wsvemmen op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso