Geplaatst in

16 februari

4 truien te verdelen bij de Kleine Hein.

4 truien te verdelen bij de Kleine Hein.

Tijdens de wedstrijd Kleine Hein van de junioren vrouwen en nieuwelingen meisjes zijn er zelfs 4 truien te verdelen. Een mooie winnaarsshirt van Lawi voor beide categorieën. De gele trui van de Healthy Ageing klassement moet ook nog verdedigd worden in beide categorieën. Dat word een mooie strijd in de 38e Kleine Hein bij de meiden. Hieronder volgt het persbericht van een mooi initiatief en de gele trui bij het Healthy Ageing Klassement.

NIEUWEGEIN - Voor de junior-vrouwen en nieuweling-meisjes wordt met ingang van dit kalenderjaar een eigen klassement in het leven geroepen: het Healthy Ageing Tour Klassement. Uitgangspunt van coördinator Wim van Duivenbode en de betrokken sponsors is om de ontwikkeling van jonge rensters te stimuleren door een gevarieerd wedstrijdaanbod te brengen waarbij de ontwikkeling van rensters en onderlinge competitie wordt gestimuleerd.

De reeks zal bestaan uit vier klassiekers/omlopen, drie criteriums en een bergcriterium. Bij de samenstelling van de kalender is gekeken naar spreiding over het gehele jaar. Speciaal voor dit klassement zijn er in Berg en Terblijt en Sittard twee nieuwe wedstrijden voor deze twee categorieën in het leven geroepen. De organisatie hoopt in de toekomst nog een tijdrit aan de reeks toe te voegen.

Hoofdsponsor van het klassement is de Healhty Ageing Tour, de internationale wedstrijd voor elite- en junior-vrouwen in Noord-Nederland. Het project wordt door deze ondersteuner en door mediapartner CyclingOnline.nl voor minimaal drie jaar ondersteund. Drijfveer van de Healthy Ageing Tour om ja te zeggen tegen de vraag van Wim van Duivenbode om het klassement te gaan sponsoren is dat de organisatie van de Healthy Ageing Tour - en tegelijkertijd ook de Boels Ladies Tour - de talentontwikkeling wil stimuleren en zo ook een bijdrage wil leveren aan de toekomst van het Nederlandse vrouwenwielrennen. CyclingOnline.nl heeft het vrouwenwielrennen prominent op de agenda staan en besteedt op womenscyclingonline.nl aandacht aan de Centric Top- en Clubcompetitie. Voor deze competities is men mediapartner van de KNWU. Op de site van womenscyclingonline.nl is alle relevante informatie over de wedstrijden te vinden. Ook zijn er voorbeschouwingen en wedstrijdverslagen terug te vinden op deze website.

Initiatiefnemer en coördinator Wim van Duivenbode heeft zich met de genoemde partners ingespannen om de reeks al in 2017 van de grond te krijgen. "Het doel van het klassement is om de rensters gedurende het hele wegseizoen in het klassement tegen elkaar te laten strijden en tegelijkertijd de deelname aan de wedstrijden uit het klassement te stimuleren." Er zijn geldprijzen verbonden aan de competitie.

Wedstrijden Healthy Ageing Klassement:

11-mrt Omloop van Strijen
15-apr Omloop door het Land van Kleine Hein
13-mei Marianne Vos Classic
27-mei Noord Drentse Dorpenomloop
4-jun Geldrop criterium
1-jul Kruiningen criterium
20-aug Bergcriterium Berg en Terblijt
3-sep Finale Sportzone Sittard criterium
 

Reageer op dit bericht

Volg @wsvemmen op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso