28 april

Koningsronde 2017, verslag en foto's !

Koningsronde 2017, verslag en foto's !

Traditioneel wordt op 27 april in Beilen de Koningsronde georganiseerd. Voor Wsv Emmen veroverden Bjarne en Lieke ieder een podiumplaats. Bjarne werd 1e in cat.7 en Lieke 2e bij de dames amateurs/jun.vr./nwl.meisjes en Sterre werd 3e in de cat. 1 meisjes !!

Ook clubfotograaf Fred was naar Beilen afgereisd om een en ander weer vast te leggen in woord en beeld.  Tevens heeft Inge foto's gemaakt van de wedstrijden. Bedankt allebei!!

Klik op 'lees verder" voor het verslag en de foto's.

Koningsronde van BEILEN.

BEILEN – In Beilen hebben Bjarne Hemme en Lieke Nooijen een passend vervolg gegeven aan hun uitstekende seizoensstart.

Bjarne kwam soepel als sprintwinnaar over de streep bij de oudste jeugd. Tot dusver miste hij geen enkele keer het podium en na de winst in Beilen staat hij al op 3 overwinningen. De overige jeugdleden van WSV Emmen moesten genoegen nemen met wat bescheidener klasseringen, al mag de 9e plaats in categorie 6 van Niels Nooijen in een groot deelnemersveld er ook best zijn.

Lieke Nooijen haalde in de vrouwenwedstrijd opnieuw het podium en – wat misschien nog wel belangrijker is – zij koos actief voor de aanval, samen met Sterre Jonkers en Maike van der Duin. Wat dit drietal niet lukte (wegblijven), lukte Iris Ton wel. In haar eentje nam zij in een ommezien een halve minuut voorsprong. De anderen bleven kansloos achter. Een mooie zege voor Iris, die sterk genoeg is, maar altijd moeite heeft om “tussen de wielen” te rijden.
Achter haar won Lieke Nooijen met miniem verschil de sprint van het peloton. Zij werd daarmee 2e. Sanne de Jonge en Yvet Schoonewille eindigden ook in het voorste gelid. Zij werden respectievelijk 11e en 12e.

Aan deelnemers geen gebrek bij de Elite/Beloften/Amateurs. Een vol peloton vertrok zonder WSV’ers. Kennelijk durven onze amateurs zo’n uitdaging (nog) niet aan, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Sent Tissingh, Taeke Oppewal, Stef Jonker en Gerben Oldenkamp. Deze mannen reden de wedstrijd allemaal uit.
Er werd snel gereden, maar het peloton bleef lange tijd gesloten. De dienstdoende vrijwilligers waren al bezig met opruimwerkzaamheden, toen de slag viel. Wessel Piersma, Andries Weening en de aansluitende Chiel Smit namen een voorsprong, die werd beschermd door de renners van de Stormvogels en de NWV. Van dit trio won Wessel Piersma enigszins verrassend de eindsprint en werd in de bloemen gezet door Danielle Quint, die een goed debuut maakte als ronde-miss.

De uitslagen zijn ondertussen gepubliceerd op de website van de KNWU.
 

Reageer op dit bericht

Volg @wsvemmen op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso