23 oktober

BIKES4YOU VELDRIT; verslag en foto's !

BIKES4YOU VELDRIT; verslag en foto's !

Met vereende krachten werd afgelopen zaterdag weer de BIKES4YOU Veldrit voor de jeugd en de nieuwelingen-meisjes georganiseerd.  Er was een mooi parcours uitgezet en we mochten ons verheugen in een groot aantal deelnemers uit heel Nederland.

Lees hieronder het verslag van Fred en bekijk zijn fotoreportages. Tevens hebben we een mooie fotoreportage gemaakt door Annieke en Isolde.  Dank voor jullie bijdragen.

Ook een woord van dank aan alle helpende handen op de baan en in de kantine !!   

Dido Jalving op het podium
EMMEN - Bij het begin leek het er even op, dat de jeugdveldrit op de Meerdijk in Emmen dreigde te zullen verregenen. De vele paraplu’s kwamen op dat moment uitstekend van pas. Maar naarmate de wedstrijddag vorderde veranderde het weerbeeld langzaam maar zeker in een meer positieve variant. Daarmee kregen de vrijwilligers gelukkig loon naar werken, want zij hadden zich de afgelopen weken het vuur uit de sloffen gelopen om alles op tijd voor elkaar te krijgen.

De jeugd kreeg een zwaar en technisch parcours voorgeschoteld met alle daarbij behorende ingedriënten, zoals een trap, de balken, een zandbak en niet te vergeten de korte, maar uitputtende klimmetjes.

Aan het begin van een nieuw veldritseizoen zijn er altijd weer wat nieuwe regeltjes en die werden keurig en begrijpelijk aan de renners uitgelegd door jury-voorzitter Jan Nijmeijer, terwijl lady speaker Marjo Nijmeijer “het publiek” (voornamelijk bestaande uit ouders en familieleden) op deskundige wijze op de hoogte bracht.

De wedstrijden leverden in de meeste gevallen voorspelbare winnaars op, maar er viel toch wel degelijk een verrassing te noteren: de totaal onverwachte zege van Mads de Roos in categorie 5. En dat was allerminst een gestolen overwinning, want Mads toonde zich duidelijk de sterkste.
Bij de oudste jeugd kwam Frank Aron Ragilo als winnaar uit de bus. Als buitenlander is hij voor velen een onbeschreven blad, maar zowel op de weg als op de triathlon heeft hij al wat mooie prestaties achter zijn naam staan. Zo won hij in augustus de groene trui in de Jeugdtour van Assen en dan moet je toch van goede huize komen.
Het spannendst was de strijd in categorie 6 tussen Jelte Jochems (Putten) en regerend Nederlands kampioen Guus van den Eijnden uit Gemert. Jelte trok in de eindsprint met miniem verschil aan het langste eind.
De renners van WSV Emmen moesten het doen met bescheiden klasseringen, maar er was toch ook een mooie podiumplaats weggelegd voor Dido Jalving (Klazienaveen), die 3e werd bij de jongsten. Zij finishte als 2e meisje en mocht daarom ook op die plek plaatsnemen op het ereschavot. Dat is één van de nieuwe regels, die bepaalt, dat zowel de eerste drie jongens als de eerste drie meisjes moeten worden gehuldigd. Op die manier kwam ook Sterre Thijssen op het podium. Zij eindigde als derde meisje in categorie 2.

De prijzen werden uitgereikt door Marlies Vos en Isolde Ebbinge, die daar beide hun wedstrijd in Rhenen voor lieten lopen. Als je club iets organiseert, moet je immers zoveel mogelijk bijspringen, nietwaar ?

De belangrijkste resultaten:

Jeugd

Categorie 1
1 Damy van den Bogaard, Helmond
2 Beer van Beurden, Eindhoven
3 Dido Jalving, Klazienaveen
4 Nynke Jochems, Putten
5 Jens Smit, Steenwijk

Categorie 2
1 Bente Jochems, Putten
2 Teun van Beurden, Eindhoven
3 Nick Riemeijer, Nieuwe Pekela
4 Marissa van Putten, Tiel
5 Sam van der Drift, Wateringen
7 Sterre Thijssen, Dalen
10 Germ Menzen, Emmen
11 Bjarne van Gerwen, Valthe

Categorie 3
1 Maureen Abma, Wolvega
2 Lars van der Laan, Hilversum
3 Amy de Bruijn, Bergen op Zoom
4 Noël Goijert, 's-Gravenzande
5 Indy van Velzen, Waddinxveen
15 Willem Jan Belt, Dalen
19 Dean de Hoop, Emmen

Categorie 4
1 Finn Hiemstra, Bergum
2 Boris van der Voort, Kwintsheul
3 Michiel Mouris, Baambrugge
4 Hugo Wessels, Enter
5 Thomas Huitema, Roden
6 Luco Bos, Emmen
8 Maurits Blaauwgeers, Dalen
10 Liam Haan, Emmen
12 Stefan Croes, Emmen

Categorie 5
1 Mads de Roos, Appelscha
2 Antoine Quint, Deil
3 Ruud Junior Nagengast, Beilen
4 Danny Turkstra, Beilen
5 Niek Suijker, Schipluiden
29 Mika Bol, Erica

Categorie 6
1 Jelte Jochems, Putten
2 Guus van den Eijnden, Gemert
3 Christiaan van Rees, Groot Ammers
4 Leonie Bentveld, Bergum
5 Niels Brinkman, Noordlaren
21 Lotte Bakker, Veenoord

Categorie 7
1 Frank Aron Ragilo, Estland
2 Björn Hommes, Appelscha
3 Lauri Tamm, Odulemma
4 Juul Nagengast, Beilen
5 Bart Kortleve, Havelte
19 Diederick Ebbinge, Exloo
22 Tim Freriks, Emmen
26 Mart Vos, Aalden

Nieuwelingen-Meisjes
1 Fleur van der Peet, Den Haag
2 Ilse Pluimers, Enter
3 Isa Nomden, Hattem
4 Fleur Nagtegaal, Veenendaal
5 Lisa van Helvoirt, Erp
13 Anniek Zwiers, Schoonoord

Reageer op dit bericht

Volg @wsvemmen op twitter

Laden...

© 2000 - 2012 Wielersport Vereniging Emmen

Website door: Ediso