ICW Avondcross zeer geslaagd !!!!

Voor de 2e keer organiseerden wij als vereniging in het kader van de ICW Wintercompetitie een avondcross. Het werd een supergeslaagde avond ondanks de kou. Voor de supporters waren er dan ook kraampjes met warme hapjes en drankjes.

We bedanken de meer als 30 vrijwilligers die afgelopen zaterdag in actie kwamen om alles goed te laten verlopen. Ook bedanken we natuurlijk Fred die de kou trotseerde om foto's te maken en die een verslag heeft geschreven. Ook kregen we van Astrid nog een mooie fotoreportage binnen. U ziet en leest het hieronder.

Brrrrr !

Brrr, wat was het gemeen koud zaterdagavond op de Meerdijk !
Overdag was het al onaangenaam, maar ’s avonds deed de aantrekkende oostenwind nog eens een flinke extra duit in het zakje. De meeste supporters, die naar de avondcross waren komen kijken, kozen dan ook al gauw eieren voor hun geld en verruilden na afloop van de wedstrijd van hun favoriete renner de Meerdijk voor de lekkere, warme kachel thuis.
Vooral nadat de jeugd had gefietst, werd het wel wat stilletjes langs het parcours. Alleen de echte “diehards” bleven kijken en die zagen toen nog verscheidene renners van WSV Emmen naar het podium rijden.
Bij de nieuwelingen (veld) werd het podium zelfs compleet bezet door “eigen” renners. Verantwoordelijk daarvoor waren Mart Vos (winnaar), Tim Freriks en Sijmen Tinneveldt uit Emlichheim. Hem hebben we nog niet eerder gesignaleerd in het shirt van WSV Emmen.
Bij de junior-vrouwen maakten we de come-back mee van Anniek Zwiers, die een week eerder ook al op het Ronostrand had gereden. Anniek behaalde op het thuisparcours in Emmen meteen de 2e plaats, achter Chimène Boer uit Assen. Marlies Vos was er niet, omdat zij de volgende dag een landelijke veldrit in Wierden moest rijden. Marlies deed het in Wierden fantastisch goed met een 2e plaats achter de Bussumse “veteraan” Bianca van den Hoek. Floor Weerink, op de Meerdijk winnares bij de vrouwen, werd daar 10e.

Joost Freriks (11e in Wierden) was winnaar bij de junioren en zoals gebruikelijk rondde hij zijn prestatie af met een fraaie wheely. Joeri Fledderus werd in die categorie mooi 2e. Gerben de Sain deed het opperbest door achter de ongenaakbare Tijmen Eising en Dennis Brouwer beslag te leggen op het brons. Mark Hessels werd trouwens knap 5e.
En zo ging het maar door, want aan het eind van deze avondwedstrijd (het was toen al 10 uur geweest), verraste Jesse Dijkstra met een podiumplaats bij de mountainbikers na een spannende koers, waarin Eit Visser de dienst uit leek te gaan maken. Maar zoals wel vaker had hij last van problemen met de ketting. Hij moest een paar keer van de fiets en zag Stijn Oost langszij en voorbij komen. Ook Erwin Houwer uit Hoogeveen maakte van de gelegenheid gebruik om een plaatsje op te schuiven. Jesse Dijkstra lag toen in 4e positie, maar in de slotronde wist ook hij Eit Visser nog te passeren, toen deze andermaal moest afstappen.
Thom Langen werd op de mountainbike 2e bij de junioren achter de stevig gebouwde Bas Luca de Vries (Kollum). Zus Thessa werd eveneens 2e en wel bij de nieuwelingen-meisjes.

Eerder op de avond waren er ook al een paar mooie successen behaald door de jeugd van onze club.
We zagen Age Menzen, Lars Meijer, Tamar Dronkert, Dido Jalving, Rianne Nieuwenhuis, Sterre Thijssen, Luco Bos en Maurits Blaauwgeers terug op het podium. En hopelijk hebben we niemand vergeten, want er rijdt bij de jeugd van Emmen steeds meer nieuw talent rond. Het zou fijn zijn, als we weer eens een “update” zouden krijgen van het ledenbestand.

Een bijzonder moment brak aan, toen clubvoorzitter Jan Kalter het woord kreeg. Hij zette twee vrijwilligers in het denkbeeldige zonnetje, omdat ze stoppen met hun werk bij de organisatie. Problemen met de gezondheid liggen ten grondslag aan het besluit van Hendrik Jan Kiers om er nu mee te stoppen. Hij is al vanaf 1990 nauw betrokken bij de organisatie-afdeling, later nam hij als vaste maatje zijn “poulain” Arjan mee naar de koers. Hendrik Jan blijft nog betrokken bij de trainingsklassieker in Sleen, want de kennis van zaken, die hij in al die jaren heeft opgebouwd, vervang je niet zomaar even.

Hulde dus voor de vrijwilligers+jury, ook voor degenen die er niet mee stoppen, maar die wel de hele dag aan het front hebben gestaan.

Naschrift:
Door het koude weer, waarin je vingers al snel niet meer doen wat je wilt, zijn niet alle foto’s van een goede kwaliteit. Zo hier en daar kunnen rode ogen zichtbaar zijn. Jammer, maar door de vele foto’s was het een ondoenlijke klus om al die rode ogen te verwijderen. Verscheidene foto’s zijn zodoende in de prullenbak terecht gekomen.