Verslag + foto's Scholten-Cycling trainingsomloop.

Als organisatie van een wielerwedstrijd maak je soms wat mee . . . afgelopen zaterdag bij de Scholten-Cycling trainingsomloop in Sleen moesten de vrijwilligers eerst zorgen dat het parcours weer goed toegankelijk werd. Dit omdat er een gestolen uitgebrande auto op het parcours stond. Dat maak je niet alle dagen mee. Dank aan de organisatie en vrijwilligers!!

Daarna konden de trainingswedstrijden beginnen !! Voor Wsv Emmen met een mooie overwinning voor Sanne bij de junioren-dames en een mooie 3e plaats voor Bennie bij de amateurs. Onze clubfotograaf Fred was er ook bij en maakte een mooi verslag en een heleboel foto's.Bedankt Fred.

Veel kijk- en leesplezier allemaal !!

Goede winnaars, maar weinig strijd

De trainingsklassieker rond Sleen heeft zaterdag niet gebracht wat de organisatie zich ervan had voorgesteld.
’s Morgens in alle vroegte diende de eerste tegenslag zich aan, toen een attente bewoner in het buitengebied iets vreemds opmerkte: er was brand op het parcours.
Nader onderzoek wees uit, dat het om een brandende auto ging. De auto was gestolen en de dieven wensten alle sporen zoveel mogelijk uit te wissen. Zelf zijn ze er waarschijnlijk in een andere auto vandoor gegaan.
Een politie-zaak dus, met alle vertraging van dien. De uitgebrande auto moest worden weggesleept en het beschadigde wegdek moest worden opgekalefaterd. Hoe dan ook, de eerste start om half 10 liep een flinke vertraging op door dit totaal onverwachte incident.

Te weinig deelnemers
De tweede tegenvaller was de deelname. Vooral ’s middags, toen de elite/beloften aan de beurt waren, was de opkomst buitengewoon teleurstellend. Voor 29 man kun je geen klassieker organiseren en met deze wetenschap in het achterhoofd is het voor de hand liggend om na te gaan denken over de vraag, of er nog wel behoefte is aan zo’n evenement. Feit is in ieder geval, dat de grote elite-ploegen in februari tegenwoordig hun heil zoeken in trainingskampen aan de Middellandse Zee in vakantielanden als Spanje en Turkije.

Weinig strijd
De derde tegenvaller was het koersverloop. Zegt de ene Kannibaal-renner tegen de andere: “Wat vond jij ervan ?”. “Saai”, was het antwoord, dat niets aan duidelijkheid te wensen overliet. Wellicht waren de ideale weersomstandigheden daar de “schuld” van, maar tja, op die manier is het nooit goed.

Goede winnaars
Dat neemt niet weg, dat er goede winnaars op de erelijst terecht kwamen.
Het begon met nieuweling Elmar Abma uit Wolvega, die de hele wedstrijd alleen voorop reed. Klasse ! Sanne de Jonge van WSV Emmen was het snelst bij de junior-vrouwen na een spannend sprintduel met Daphne Kreulen. Proficiat ! Tegen haar gewoonte in sprintte Marlies Vos deze keer ook mee en dat werd meteen beloond met een mooie 3e plaats.
Rosan Dekker uit Echten nam de bloemen in ontvangst bij de nieuwelingen-meisjes, en dat deden ook Hans Groenhoff bij de amateurs (3e Bennie Gosink !) en Dick Kinket uit Hattem bij de sportklassers.
Matthijs Varweg uit Hardenberg, die we nog kennen uit zijn tijd bij de jeugd van WSV Emmen, had de snelste benen bij de junioren. Een overwinning die door hem met uitbundige vreugde werd begroet.
Bij de vrouwen zagen we een goed gevuld peloton, vooral dankzij Wim Klement uit Diphoorn. Hij is de kersverse ploegleider van een nieuw opgerichte UCI-damesploeg, die wordt gesponsord door het sportkledingmerk Biehler. Hij liet zijn dames (waaronder dochter Melanie, ooit lid van WSV Emmen) aantreden in Sleen. Hulde, zo kan het dus ook ! Klement “scoorde” met Teuntje Beekhuis als winnares. Zij is nu nog een tamelijk onbekende naam in het dameswielrennen, maar we gaan in de nabije toekomst beslist nog veel meer van de 24-jarige Eindhovense horen.
Het “hoofdnummer”, de koers voor elite/beloften over 106 kilometer werd gewonnen door Jaap Kooijman uit Maastricht. Kooijman is een gekende naam in het peloton. Geen veelwinnaar, maar wel ontzettend regelmatig, hetgeen hij vorig jaar nog eens onderstreepte met een 3e plaats in de eindstand van de topcompetitie.
De klassieker in Sleen werd bij afwezigheid van de teams Alecto, Metec, Monkey Town en Volker-Wessels gedomineerd door de “gele rijders” van Vlasman. Dat besefte ook Elmar Reinders, de enige echte prof in het peloton. Hij was met afstand de sterkste, reed kilometers aan de kop om gaten dicht te rijden en nam in de laatste ronde de afslag naar huis in Emmerschans. Zo heeft Elmar toch een nuttige training achter de rug, want hij reed precies volgens het scenario, dat hem het komend seizoen waarschijnlijk te wachten staat.

De belangrijkste resultaten:

Elite