Verslag en foto's van trainingsrit van 9 maart jl.

Afgelopen zaterdag alweer de laatste Wsv Emmen voorjaarstrainingsrit op de zaterdagmiddag als voorbereiding op het wegseizoen. We zijn heel blij dat we dit jaar veel renners en rensters mochten begroeten. Dank allemaal voor jullie deelname.

Vanaf dinsdag 2 april kunnen jullie weer wekelijks meedoen aan de traditionele Populaires.

Ook blij dat onze clubfotograaf Fred Haikens er weer was en meteen ook weer een mooi verslag van het verloop van de trainingsrit maakte. Dank Fred.

Huub Deelstra wint laatste trainingsrit

Huub Deelstra is op overtuigende wijze winnaar geworden van de laatste trainingsrit op de Meerdijk. De jonge belofte uit Hoogeveen pakte in de slotfase uit met een solo, nadat hij eerst de eenzame vluchter Han Peeneman had ingerekend. Huub ging erop en erover, zoals dat heet in het wielerjargon en verraste zich daarmee zelf. Want eigenlijk was hij (naar eigen zeggen) een beetje aan de sukkel. Zijn bloed was niet helemaal in orde. Een kwestie van overtraindheid wellicht. Hoe dan ook, op de Meerdijk was daar niets van te merken, want Deelstra was één van de meest actieve renners.

Aan de start stonden 42 renners en dat waren er wat minder dan in voorgaande weken. Toch kijkt de organisatie met tevredenheid terug op de trainingsritten, want in z’n totaliteit was de opkomst boven verwachting.
De eerste ontsnapping kwam op naam van Wilfred Drenthen, Niels Hoogeveen en good-old Bert v.d. Tuuk. Dit trio werd na enkele ronden weer tot de orde geroepen, waarna Huub Deelstra zich voor het eerst liet zien. Hij deed verreweg het meeste kopwerk in een kopgroep, die verder bestond uit Gert Mulderij, Niels Hoogeveen en Emiel Kunkeler. Maar het peloton kwam terug na een felle jacht.

Hierna namen de amateurs Sander Kikkert en Dennis Steverink het initiatief in handen. En het moet gezegd, hun poging was meer dan de moeite waard. Vooral nieuwkomer Kikkert maakte een voortreffelijke indruk.
Maar uiteindelijk moesten ook zij zich gewonnen geven, waarna de altijd actieve Han Peeneman een demarrage plaatste. Een ronde later bleek hij te zijn ingelopen door Huub Deelstra, die toen pas echt op stoom kwam. Huub, die dit seizoen debuteert bij de beloften, ging meteen door, waarbij zijn kwaliteiten als tijdrijder natuurlijk uitstekend van pas kwamen. Han Peeneman daarentegen werd ingelopen door het peloton en kwam met enige achterstand binnen. Junior Joost Freriks won de sprint van het peloton vóór Dennis Steverink (amateur), Bert v.d. Tuuk (elite) en Wilfred Drenthen (amateur).

Ondertussen waren de nieuwelingen al een aantal ronden eerder gefinished, met Bjarne Hemme als winnaar. Voor Bjarne gaat het wegseizoen nu echt van start met zondag de Omloop van Schijndel, waar maar liefst 100 nieuwelingen staan ingeschreven !
De masters hebben de komende week hun seizoensopening met de Col du Vam en de jeugd rijdt zondag de Ronde van Hoogeveen. Kortom, ’t gaat nu echt beginnen. Iedereen alvast veel succes toegewenst !

De uitslagen van de laatste trainingsrit
Elite/beloften:
1 Huub Deelstra, Hoogeveen