Deelname toertochten Veld/MTB Jeugd

Informatie

De meeste toertochten worden in het najaar en in de winter georganiseerd. De jeugdtrainers kiezen er een aantal uit in de omgeving waaraan gezamenlijk wordt deelgenomen, uiteraard kunnen ouders meefietsen met de kinderen.

Afstanden die gereden worden zijn vaak 30 km voor de jongsten en 50 km voor de oudsten. De deelnemers worden op niveau ingedeeld in groepen. Elke groep heeft minimaal 2 personen begeleiding.

 

Aanmelden

Via onderstaand programma kunnen deelnemers zich aanmelden voor een toertocht. Aanmelden kan tot en met uiterlijk woensdag voor de toertocht. Na sluiting aanmelding worden de groepen ingedeeld. Als er te weinig deelnemers zijn of te weinig begeleiding dan wordt de georganiseerde tocht afgezegd. Alle deelnemers worden daarvan op de hoogte gebracht. Uiteraard ben je altijd vrij om dan op eigen gelegenheid deel te nemen.

Ouder(s) kunnen als begeleiding meefietsen, graag naam ouder dan bij aanmelden in veld “opmerkingen” invullen.

Aanmelden op de dag zelf

Elke deelnemer moet zichzelf aanmelden op de dag zelf bij de toertochtorganisatie. Bij de meeste toertochten kunnen deelnemers t/m 12 of 15 jaar gratis deelnemen. Oudere deelnemers betalen inschrijfgeld. Aanmelden kan altijd op de dag zelf! Voorinschrijven via organisatie is niet noodzakelijk.

 

Starttijd

Tijdens toertochten vertrekken we altijd om 9.00 uur (in de buurt van inschrijving), zorg ervoor dat je voor die tijd bent aangemeld en dat je op tijd klaar staat. De groepsindeling en begeleiding wordt ter plekke kenbaar gemaakt.

 

Reservemateriaal

Zorg er altijd voor dat het materiaal in goede staat is. Denk bijvoorbeeld aan banden op juiste druk, remmen die werken, geen speling op crank of balhoofd, etc. Maak de fiets regelmatig schoon. Een goede fiets is belangrijk voor kind maar ook voor de overige groepsleden!

Zorg ervoor dat deelnemer volgende reservemateriaal en eten/drinken bij zicht heeft:

  • zadeltasje met (nieuwe) reserveband, bandenlichters, fietspompje of CO2 patronen, telefoonnummer ouder/verzorger
  • Bidon met inhoud, niet te zoet (ranja is prima)
  • koekreep of iets dergelijks

 

Meer informatie

Klik op naam van de toertocht voor meer informatie, startlocatie, inschrijfgeld, etc