Algemene informatie MTB

IK WIL GAAN MOUNTAINBIKEN

Leuk dat je het plan hebt opgevat om te gaan mountainbiken bij WSV Emmen. Onze vereniging heeft een prachtige en goed verlichte wielerbaan en mountainbikeparcours op Sportpark “de Meerdijk” waar ook onze kantine staat.

Adres/plattegrond Sportpark Meerdijk klik hier.

Indien iets niet duidelijk mocht zijn dan kunt u contact opnemen met de MTB afdeling – mtb-jeugd@wsvemmen.nl

Trainingen en Activiteiten

Op dit moment biedt WSV Emmen alleen mountainbiketrainingen aan voor de Jeugd van 5 t/m 16 jaar. Vanaf 30 september 2020 worden er ook mountainbike trainingen voor jeugd van 17 en 18 jaar en volwassenen georganiseerd.

Er wordt in verschillende groepen getraind, ingedeeld naar niveau. De trainingen vinden in de zomerperiode (1 april- 1 oktober) op dinsdag plaats bij de  recreatieplas de Kibbelkoele en op donderdag bij de Emmerdennen. Trainingen zijn onder leiding van gekwalificeerde trainers die allemaal passie hebben voor de sport.

De winterperiode trainen we op het verlichte mountainbikeparcours op de meerdijk, dit zal op woensdagavond zijn.

Gedurende het hele jaar worden clubactiviteiten, (regionale) wedstrijden en toertochten georganiseerd. Leden zijn vrij of ze hieraan willen deelnemen of niet. Heel belangrijk vinden wij ook dat de kinderen doorzettingsvermogen, inzet en passie krijgen en veel plezier hebben in/voor deze mooie sport.

Check deze link voor alle clubactiviteiten en trainingen voor de Jeugd

Training voor volwassenen

De volwassenen MTB Training start op 7 oktober 2020 en vindt plaats op de woensdag van 19.15 tot ca. 20.45 uur. Trainingslocatie is de Meerdijk. De gehele winterperiode zal de nadruk tijdens de trainingen liggen op intervaltraining.

CORONA-UPDATE: Deze trainingen zullen tot nader orde niet doorgaan. jongeren tot 18 jaar kunnen aansluiten bij de trainingen van de jeugd.

Bij interesse in deelname kun je contact opnemen via deze contactpagina.

Opstapgroep nieuwe jeugdleden

Wanneer uw kind geïnteresseerd is in mountainbiken, maar eerst wil kijken of het iets voor hem/haar is dan is uw kind van harte welkom in de opstapgroep. Deze groep traint elke woensdag van 18.15 tot 19.15 uur op Sportpark Meerdijk.

De eerste 4 proeftrainingen zijn kosteloos, voor deze proeftrainingen zijn gratis leenfietsen en helmen beschikbaar in verschillende maten. Na deze kennismaking kan uw kind besluiten om lid te worden of niet. Zodra nieuw lid beschikt over eigen fiets en helm dan wordt deze rijder ingedeeld in een trainingsgroep.

Lijkt het je dus leuk om te gaan mountainbiken? Kom dan gerust kijken of een paar keer meetrainen om te zien of het wat voor je is. Neem contact met de MTB-afdeling via dit formulier desbetreffende persoon kan je nog meer informatie geven. Je bent van harte welkom !!!

Klik hier om direct naar het aanmeldformulier te gaan

Trainingstijden jeugd – Zomerperiode

Gedurende de zomerperiode wordt er elke dinsdagavond getraind bij Kibbelkoele. Elke donderdagavond vinden de trainingen plaats op in de Emmerdenne. Aanvang van de training is 18.15 uur en deze duurt 60 minuten. De oudste jeugd traint op de dinsdagavond ca. 90 minuten.

De zomerperiode loopt van 1 april t/m 1 oktober.

Trainingstijden jeugd – Winterperiode

Tijdens de winterperiode wordt er elke woensdagavond getraind op Sportpark Meerdijk, aanvang 18.15 uur. In het weekend is er vaak een training of clubactiviteit, check de pagina clubactiviteiten

De winterperiode loopt van 1 oktober t/m 1 april.

Locatie trainingen

Klik op onderstaande link voor locatie parkeren:
Sportpark Meerdijk
Kibbelkoele, parkeerplaats restaurant Wielens, Dorpsstraat 19 Noord-Sleen