Algemene informatie MTB

IK WIL GAAN MOUNTAINBIKEN

Leuk dat je het plan hebt opgevat om te gaan mountainbiken bij WSV Emmen. Onze vereniging heeft een prachtige en goed verlichte wielerbaan en mountainbikeparcours op Sportpark “de Meerdijk” waar ook onze kantine staat.

Adres/plattegrond Sportpark Meerdijk klik hier.

Indien iets niet duidelijk mocht zijn dan kunt u contact opnemen met de MTB afdeling – mtb-jeugd@wsvemmen.nl

Trainingen en Activiteiten

Op dit moment biedt WSV Emmen alleen mountainbiketrainingen aan voor de Jeugd van 5 t/m 16 jaar. Vanaf voorjaar 2020 is het de bedoeling om ook mountainbike trainingen voor jeugd van 17 en 18 jaar en volwassenen aan te bieden.

Er wordt in verschillende groepen getraind, ingedeeld naar niveau. De trainingen vinden jaarrond plaats op het MTB parcours op de Meerdijk, rondom recreatieplas Kibbelkoele en de Emmerdennen. Trainingen zijn onder leiding van 8 gecertificeerde trainers die allemaal passie hebben voor de sport.

Gedurende het hele jaar worden clubactiviteiten, (regionale) wedstrijden en toertochten georganiseerd. Leden zijn vrij of ze hieraan willen deelnemen of niet. Heel belangrijk vinden wij ook dat de kinderen doorzettingsvermogen, inzet en passie krijgen en veel plezier hebben in/voor deze mooie sport.

Check deze link voor alle clubactiviteiten

Opstapgroep nieuwe leden

Nieuwe potentiële leden die geïnteresseerd zijn in mountainbiken zijn welkom in de opstapgroep. Deze groep traint elke woensdag van 18.15 tot 19.15 uur op Sportpark Meerdijk.

De eerste 4 proeftrainingen zijn kosteloos, daarnaast zijn er voor die trainingen gratis leenfietsen en helmen beschikbaar in verschillende maten. Na deze kennismaking kan deelnemer opstapgroep besluiten om lid te worden of niet. Zodra nieuw lid beschikt over eigen fiets en helm dan wordt deze rijder ingedeeld in een trainingsgroep.

Lijkt het je dus leuk om te gaan mountainbiken, kom dan gerust kijken of een paar keer meetrainen om te zien of het wat voor je is. Neem contact met de MTB-afdeling – mtb-jeugd@wsvemmen.nl desbetreffende persoon kan je nog meer informatie geven. Daarbij kun je ook een afspraak maken om mee te gaan trainen. Je bent van harte welkom !!!

Klik hier om het inschrijfformulier te downloaden.

Trainingstijden jeugd – Zomerperiode

Gedurende de zomerperiode wordt er elke dinsdagavond getraind in de Emmerdennen of Kibbelkoele. Donderdagavond vinden de trainingen plaats op Sportpark Meerdijk. Aanvang van de training is 18.15 uur en deze duurt 60 minuten. De oudste jeugd traint op de dinsdagavond ca. 90 minuten.

De zomerperiode loopt van 1 april t/m 1 oktober.

Trainingstijden jeugd – Winterperiode

Tijdens de winterperiode wordt er elke woensdagavond getraind op Sportpark Meerdijk, aanvang 18.15 uur. In het weekend is er vaak een training of clubactiviteit, check de pagina clubactiviteiten

De winterperiode loopt van 1 oktober t/m 1 april.

Locatie trainingen

Klik op onderstaande link voor locatie parkeren:
Sportpark Meerdijk
Kibbelkoele, parkeerplaats recreatieplas Kibbelkoele, Noord-Sleen