Elmar Bischop wint ook vierde JouwHypotheek populaires

Afgelopen dinsdag was het weer heerlijk fietsweer op de meerdijk. Ruim 50 renners stonden aan de start. Marlies Vos in de roze leiderstrui en Patrick Nieuwenhuis in het geel bij afwezigheid van Robert Jan Nibourg. Ze staan met een gelijk aantal punten gezamenlijk aan de leiding in het klassement.

Na de afgesproken 2 rondjes rustig inrijden was direct aktie met diverse kleine aanvallen. Halverwege de wedstrijd is er een tussensprint om de inmiddelse bekende droge worst. Jacky Lotterman en Jens Schepers waren weggesprongen uit het peloton en Schepers ging met de droge worst naar huis.

Uiteindelijk kwam er een kopgroep met daarin Tom Buls, Elmar Bischop, Rick Metselaar en Steven Willemsen. Deze vier hadden een kleine voorsprong op het peloton. Tom Buls moest uiteindelijk toch afhaken bij de kopgroep en werd 4e net voor het peloton. Hij reed wel de snelste ronde van de dag met 2.19.179 met een gemiddelde snelheid van 47,49 km per uur.

De overgebleven drie gingen de sprint aan en wederom was het Elmar Bischop die als winnaar over de streep kwam. Rick Metselaar was 2e en Steven Willemsen was 3e. Bij de dames was Marlies Vos die als eerste eindgde . Demi Beernink werd 2e en Laurel ter Braak 3e