Foto’s en verslag Populaires 20 augustus jl.

Afgelopen dinsdag werd na de zomerstop weer de 1e Rijschool Marco Populaire verreden. Deze werd gewonnen door Herm Eising en daarmee is hij nu ook leider in het puntenklassement !!Lees er alles over in het verslag van Fred en bekijk de mooie fotoreportage. Bedankt Fred voor jouw bijdrage.

 

Wisseling van de wacht

De populaires zijn dinsdagavond na een vakantiestop van zes lange weken hervat onder prima weersomstandigheden.
Op de Meerdijk bleek al gauw, dat niet iedereen ongeschonden uit de vakantie was gekomen. Integendeel. Hein Jalving bijvoorbeeld was in Kroatië bezig geweest met klifduiken en die activiteit leverde hem een gebroken rugwervel op. Hein reed daarom slechts twee rondjes mee en stopte er toen wijselijk mee. Hij heeft een week of zes nodig om te herstellen. Dat een ongelukje meestal in een klein hoekje zit, ondervond ook Jesse Dijkstra. Door een onhandigheidje met een bowlingbal had hij last van een zere knie.
Dat was extra jammer, omdat er nu niets terecht kwam van een spannend duel met Herm Eising. Herm had al vóór de vakantie aangekondigd om een aanval te zullen doen op de leiderstrui. Hij had al die tijd ook flink dóórgetraind en was wat kilo’s kwijt geraakt. Daardoor paste het WSV-shirt van Herm niet meer en verscheen hij in een andere outfit aan de start.
De twee opwarmrondjes waren voor Sander Hummel, die kortgeleden nog een bronzen medaille in de wacht had gesleept op het NK tijdrijden. Hierna begon Herm Eising meteen aan zijn missie en zette met een paar aanvallen druk op Jesse Dijkstra, die in deze fase steeds goed reageerde, maar al wèl aan zijn knie begon te voelen.
Het initiatief werd vervolgens overgenomen door het trio Marco Tuinenburg, Heinie Hommes en Wilfred Drenthen. Dit drietal bleef een poosje voorop, maar moest zich gewonnen geven toen het onrustig werd in het peloton. Kleine plukjes renners ontsnapten en het tempo ging omhoog. En toen gebeurde het overmijdelijke: Jesse Dijkstra moest lossen uit het peloton. Jesse zette er toen meteen maar een punt achter en dat was in die situatie erg verstandig.
Vooraan groeiden de “plukjes” aaneen tot een kopgroep met 7 renners: Herm Eising, Marco van Dijken, Jesse Rengers, Richard Bultema, René Mink van der Werf, Cor van Leeuwen en Bennie Gosink. Fijn om Bennie weer terug te zien op de Meerdijk na een periode van gedwongen rust. (in verband met twee gebroken teentjes)
Deze groep, waarin Herm Eising zich op de achtergrond hield, liep steeds verder uit. Aan de finish bedroeg de voorsprong bijna 2 minuten. Kennelijk was er in de kopgroep niemand meer in staat om te demarreren, want het draaide uit op een eindsprint met Herm Eising als overtuigend winnaar. En dat liet hij weer luid en duidelijk horen !
Rutger Vos pakte de sprint van het peloton, gevolgd door René Boerhof en Arjen Mulder. Voor Lieke Nooijen, zaterdag nog glorieus winnares in Zwaagwesteinde, eindigde de wedstrijd vroegtijdig. Zij haakte af met een gebroken spaak. Later bleek ze ook nog een lekke band te hebben. Marlies Vos werd met haar 14e plaats de best geklasseerde dame.

Door al deze ontwikkelingen heeft Herm Eising nu de leiding in het algemeen klassement overgenomen van Jesse Dijkstra. Het puntenverschil bedraagt 12 en het zal lastig worden om dat gat in de 3 nog resterende wedstrijden te dichten.

De uitslag:
1 Herm Eising, Emmen
2 Marco van Dijken, Appingedam
3 Jesse Rengers, Enschede
4 Richard Bultema, Winschoten
5 René Mink v.d. Werf, Nw. Amsterdam
6 Bennie Gosink, Coevorden
7 Cor van Leeuwen, Borger
8 Rutger Vos, Exloo
9 Wilfred Drenthen, Veenoord
10 Rene Boerhof, Stadskanaal
11 Arjen Mulder, Stadskanaal
12 Heinie Hommes, Ter Apel
13 Iwan Schut, Stadskanaal
14 Marlies Vos, Aalden
15 John Schepers, Schoonebeek
16 Marco Tuinenburg, Emmen
17 Bert Assen, Coevorden
18 Goos Beukema, Sleen
19 Jan Vos, Sleen
20 Herman Luimes, Erica
21 Gert de Veen , Zuidbroek
22 Mart Vos, Aalden
23 Martijn van de Vijver, Emmen
24 Harry Dijkstra, Stadskanaal
25 Coen Holzhauer, Emmen
26 Laurel ter Braak, Eeserveen

Algemeen klassement
1 Herm Eising, 143 punten
2 Jesse Dijkstra, 131
3 René Mink van der Werf, 113
4 Joost Freriks, 94
5 Bennie Gosink, 91

Dames
1 Laurel ter Braak, 80 punten
2 Marlies Vos, 74
3 Thessa Langen, 46