Foto’s en verslag Populaire 27 augustus jl.

Tijmen de dagzege, Herm de leiderstrui

Het einde van de lange serie populaires mag dan in zicht zijn, warm is het nog steeds. Met 31 graden op de thermometer reden we richting de Meerdijk, waar we Joeri Fledderus als eerste renner tegen het lijf liepen. Meteen maar even snel een foto gemaakt van onze nieuwste crack, die zondag als beste junior uit de strijd kwam in Delfzijl. Joeri excuseerde zich meteen maar voor het feit, dat hij nog in oude clubkleding poseerde. Zijn nieuwe clubkleren zitten vermoedelijk nog ergens in een verhuisdoos.

Het lijkt erop, dat iedereen zo langzamerhand weer terug is van vakantie, want er stonden 43 renners aan de start, inclusief Heinie Hommes, die een paar uur eerder nog op de terugweg was vanuit Oostenrijk.

Vanwege de hitte besloot de organisatie om de wedstrijd met 20 minuten in te korten. Dat betekende, dat er snel spijkers met koppen moesten worden geslagen door renners met “snode plannen”.

Waren er zulke renners dan ? Jazeker wel ! Het duurde maar even, of er kwam een eerste aanval onder aanvoering van René Mink van der Werf met in zijn wiel Quinten Vos, Wilfred Drenthen, Rick Pors, Gert-Jan Bos (zagen we dat goed ?), Thom Langen en ……Herm Eising. Ja en dan komt zijn directe “concurrent” Jesse Dijkstra natuurlijk ook meteen uit zijn hok. Jesse had betere benen dan de vorige week, toen hij nog last had van zijn rechterknie. Nu wist hij het gaatje snel dicht te rijden.

Ondertussen zat Tijmen Eising midden in het peloton gezellig nog wat te keuvelen met Bas Hansler, maar tot onze verbazing kregen we hem een ronde later als allereerste in het vizier. Samen met Justin Kloese had hij het peloton verlaten. En in dat ene rondje had hij – met Justin in zijn wiel – een mooie voorsprong opgebouwd.

Tja, en daarmee is het verhaal van de wedstrijd wel zo’n beetje verteld deze keer. Het tweetal voorop liep steeds wat verder uit en in het peloton ontbraken de krachten om daar iets tegen te ondernemen.

Sprinten dus maar. Dat leverde geheel volgens de logica een zege op voor Tijmen Eising. Justin was al lang blij, dat hij had kunnen aanhaken en drong in de sprint niet meer aan. Herm Eising had de snelste benen van het peloton en ook dat was eigenlijk geen verrassing meer. Herm verloor echter wel zijn kostbare bril, waar hij pas voor de tweede keer mee reed. Met dank aan Rutger Vos kwam de bril terug, maar die bleek wel beschadigd. Herm werd er wat pissig van, maar zijn humeur knapte zienderogen op, toen hij hoorde, dat Jesse Dijkstra 8e was geworden. Met een voorsprong van 17 punten in het algemeen klassement is Herm nu redelijk zeker van de eindoverwinning.

Marlies Vos was de best geklasseerde dame. Voor haar begint het komend weekend het nieuwe veldritseizoen alweer met wedstrijden in het Belgische Steenhuffel-Londerzeel en op zondag de Kleeberg in het Limburgse Mechelen.

De uitslag:

1 Tijmen Eising, Emmen

2 Justin Kloese, Emmen

3 Herm Eising, Emmen

4 René Mink van der Werf, Nw. A’dam

5 Joeri Fledderus, Drouwen

6 Bennie Gosink, Coevorden

7 Bas Hansler, Emmen

8 Jesse Dijkstra, Stadskanaal

9 Harry Dijkstra, Stadskanaal

10 Heinie Hommes, Ter Apel

11 Iwan Schut, Stadskanaal

12 Gert de Veen, Zuidbroek

13 Quinten Vos, Emmen

14 Mark Hessels, Emmen

15 Herman Luimes, Erica

16 Jan Vos, Sleen

17 Goos Beukema, Sleen

18 Férenc Kaper, Lathen

19 Marlies Vos, Aalden

20 Arend Mulder, Ter Apel

Algemeen klassement

1 Herm Eising,  156 punten

2 Jesse Dijkstra, 139

3 René Mink van der Werf, 125

4 Bennie Gosink, 101

5 Joost Freriks, 94

Dames:

1 Laurel ter Braak, 88 punten

2 Marlies Vos, 84

3 Thessa Langen, 46

 

Renners opgelet: de volgende week is de start om half 7 !!!

Om 7 uur ben je dus te laat.