Foto’s en verslag trainingsrit 7 maart jl..

Wat een mooie opkomst afgelopen zaterdag, bij alweer de laatste voorjaars-trainingsrit van dit jaar op de Meerdijk. En heel fijn, het weer zat ook nog mee ! Ook fijn dat clubfotograaf Fred weer hersteld is en weer een mooie fotoreportage en verslag voor ons maakte. Bedankt Fred !!

Trainingsrit 7 maart 2020:

Geen storm, geen regen. Eindelijk was het weer eens “normaal” op de Meerdijk. Nou ja, bijna dan. Want een trainingsrit zonder Anne Olijve, dat blijft voorlopig een heel vreemde gewaarwording. Fijn, dat er dan binnen de club weer mensen opstaan om bij te springen. De heren Vos en Freriks vulden de leegte op, die Anne heeft achtergelaten, waarbij Arjan Freriks zich verdienstelijk maakte als microfonist. Dat ging hem goed af, maar hij heeft dan ook al vaker met dit bijltje gehakt.

Het zonnetje lokte ruim 80 deelnemers naar deze laatste voorjaarstrainingsrit, met de meiden van MPE in vol ornaat op de voorste startrij. Een team, waar de Drentse wielersport trots op mag zijn !

Het peloton op de Meerdijk bestond verder uit een mengeling van voornamelijk amateurs/sportklassers en nieuwelingen met de Peddelaars en de Meteoor als hoofdleveranciers. Uiteraard stond er ook een behoorlijke delegatie “thuisrijders” aan het vertrek, helaas zonder Hein Jalving, die nog steeds kampt met rugklachten.

Nadat Iwan Schut – rijdend in het shirt van de Kannibaal – al vroeg lek reed, werd de koers opengebroken door Lars Mulderij (Pesse) en Job Boontjes (Gieten). Sinds zijn verrassende eindzege in de Asser Jeugdtour heeft Job moraal voor tien en ook deze keer vloog hij er weer vol in, daarbij enigszins gehinderd door een langzaam maar zeker wegzakkende zadelpen. Het tweetal had aanvankelijk het gezelschap van Han Peeneman en Stef Jonker, maar die haakten al snel weer af.

Achter de twee leiders, die ruim een halve minuut voorsprong namen, ontstonden diverse keren verschillende jachtgroepjes, waarbij ook Joeri Fledderus en Jesse Dijkstra een actieve rol vervulden. Maar Jesse miste de boot, toen de “juiste” jachtgroep in elkaar gestoken werd. Joeri was er wèl bij en verder Jesse Rengers, Wim Mol, René Mink van der Werf en Steven Hamstra. Toen kregen we een sterk staaltje te zien van nieuweling Björn Hommes, die in zijn eentje de oversteek maakte naar deze jachtgroep en even later werd dit voorbeeld gevolgd door Cor van Leeuwen. Dit zevental dunde vervolgens uit, doordat Jesse Rengers, René Mink van der Werf en later ook Steven Hamstra terug vielen.

Bleven over: Joeri Fledderus, Wim Mol, Björn Hommes en Cor van Leeuwen. Zij wisten de twee koplopers te achterhalen, waarna nieuweling Björn Hommes vroegtijdig moest afsprinten. Zijn wedstrijd zat erop. Zodoende bleven er 5 koplopers in koers. Het peloton werd gedubbeld, waarna Cor van Leeuwen de beste eindsprint in de benen bleek te hebben. Hij finishte vóór Job Boontjes, Lars Mulderij, Joeri Fledderus en Wim Mol. De beide laatstgenoemden hadden hun transponderzaakjes niet goed voor elkaar en kwamen dus niet in de uitslag. De sprint van het peloton ging naar Jesse Dijkstra, die nog wel wat “over” had.

Rosan Dekker won bij de (junior)vrouwen. Thessa Langen reed lek. Nina Oolders was weer de beste bij de nieuwelingen-meisjes. Na afloop gingen de meiden van MPE op de fiets richting Tiendeveen, waar een trainingsweekend was belegd.

Zelf verkozen we een ritje in de auto terug naar huis, waar we nog net op tijd aankwamen om Tijmen Eising op Sport.noord glorieus te zien winnen in de Ronde van Groningen. Een ijzersterke rentree na een vervelend seizoen in 2019. Hulde !