Foto’s met verslag Populaire 3-9-2019

Dinsdag 3 september jl. werd alweer de één na laatste Rijschool-Marco-Populaire van dit seizoen verreden !! Volgende week nodigen wij alle renners en rensters uit om de eind huldiging bij te wonen waarbij iedereen wordt getrakteerd op koffie met iets lekkers.

Hieronder vindt u het verslag van afgelopen dinsdag. Dank aan Fred voor zijn bijdrage van deze week !!!!

Strijd om leiderstrui voortijdig beslist

Met nog één wedstrijd te gaan, is de winnaar van de reeks populaires nu al bekend. Herm Eising vergrootte dinsdagavond zijn voorsprong in het klassement tot 23 punten en kan in de laatste wedstrijd nu door niemand meer worden achterhaald. Herm finishte deze keer als 2e achter René Mink van der Werf, waarbij moet worden aangetekend, dat Jeff Vermeulen (geen transponder) de feitelijke winnaar was. Jeff had het vooraf al gekscherend aangekondigd: “ze gaan allemaal voor de 2e plaats rijden”.

De wedstrijd begon met 35 deelnemers, die er aanvankelijk niet veel zin in leken te hebben. De eerste rondjes werden in een gezapig tempo afgewerkt en van enige actie was geen enkele sprake. Maar zo zou het niet lang blijven. René Boerhof had familie uit Spanje langs de kant van de baan staan en wilde dus wel even wat laten zien. Hij kreeg gezelschap van Jeff Vermeulen en Gert de Veen. Vervolgens kwamen ook Rick Pors, Koen Nooijen en Thom Langen naar voren en sloten aan. Na twee rondjes kwam er een eind aan deze poging. Jesse Dijkstra (2e in het klassement) was de volgende, die het probeerde. Niet geheel onverwacht, want Jesse is niet iemand die zich zo gauw gewonnen geeft. Joeri Fledderus (in z’n goede outfit) ging mee, en ……ja, natuurlijk ook Herm Eising, die zijn trui verdedigde. Einde verhaal, dus.

Maar daarmee was de kous nog lang niet af, want even later was het nota bene Herm Eising zelf, die in de aanval ging. Hij kreeg gezelschap van …….. broer Tijmen en samen leken ze voor een enorme stunt te gaan zorgen. De voorsprong groeide en groeide. Dit is een gelopen koers, denk je dan. Maar nee, het peloton raakte op drift. Bij tijd en wijlen werd er knoerhard gereden. Eindelijk, na een lange jacht, kwam het op de Angelsloërberg tot een hergroepering.

Tijd om op adem te komen was er nauwelijks, want het ging meteen verder. Eerst Rick Pors, Barry Kroeze en Gert de Veen. Daarna een actie van Richard Bultema. Toen René Boerhof met Bas Hansler. Daarna René Boerhof met Thom Langen, Rick Pors en Wiebe van der Schaaf. Bas Hansler, Jesse Dijkstra en Richard Bultema waren de volgende durvers. Heinie Hommes en Joeri Fledderus kwamen aansluiten. En zo ging het maar door.

Allemaal leuk en aardig, dacht Jeff Vermeulen, maar zo meteen sprint ik naar de eerste plek. Zo geschiedde. René Mink van der Werf werd echter de plaatsvervangende winnaar. Hij deed goede zaken en heeft nog kans om 2e te worden in het eindklassement.

Jan Vos won het prestigesprintje van het tweede peloton, net voor René Boerhof.

Het was toen ondertussen al aardig schemerig geworden. Dat verraste ook Uw forograaf een beetje, want bij thuiskomst bleken veel foto’s wel wat meer belichting nodig te hebben gehad.

Volgende week: laatste wedstrijd met na afloop de prijsuitreiking.

De uitslag

1 René Mink van der Werf, Nw. A’dam

2 Herm Eising, Emmen

3 Joost Freriks, Emmen

4 Richard Bultema, Winschoten

5 Joeri Fledderus, Drouwen

6 Rick Pors, Ter Apel

7 Heini Hommes, Ter Apel

8 Jesse Dijkstra, Stadskanaal

9 Rutger Vos, Exloo

10 Bas Hansler, Emmen

11 Jan Vos, Sleen

12 René Boerhof, Stadskanaal

13 Jordy Brouwer, Westerbork

14 Mart Vos, Aalden

15 Harry Dijkstra, Stadskanaal

16 Bert Assen, Coevorden

17 Martijn v.d. Vijver, Emmen

18 Thom Langen, Nw. Dordrecht

19 Rose Kloese, Emmen

20 Wiebe v.d. Schaaf, Emmen

21 Gert de Veen, Zuidbroek

22 Arjan de Jonge, Emmen

23 Coen Holzhauer, Emmen

24 Laurel ter Braak, Eeserveen

 

Algemeen klassement

1 Herm Eising, 170 punten

2 Jesse Dijkstra, 147

3 René Mink van der Werf, 140

4 Joost Freriks, 107

5 Bennie Gosink, 101

 

Dames

1 Laurel ter Braak, 97

2 Marlies Vos, 84

3 Rose Kloese, 47