Foto’s +verslag 3e Confidio Populaire 18-8-2020

En weer een record aantal deelnemers aan de start afgelopen dinsdagavond, bij de 3e Confidio Populaire van dit seizoen.  En tevens een 3e overwinning op rij voor Tobias Tetzlaff !! Fred vertelt er over in zijn verslag en u ziet het in zijn mooie fotoreportage. Dank Fred !! 

Tobias Tetzlaff scoort een loepzuivere hattrick !

Sponsor Frank Zwaneveld (Confidio) was de eerste, die we bij aankomst op de Meerdijk tegen het lijf liepen. Getooid in het clubtenue van WSV Emmen en dat was voor hem meteen aanleiding om even iets recht te zetten. Want sinds het voorjaar is Frank weer lid van de club en dus geen ex-lid, zoals we 14 dagen geleden nog schreven.

Frank was één van degenen, die dinsdag hun eerste wedstrijd reden. Net zoals Bennie Gosink, Coen Holzhauer, Heinie Hommes, Ivar Kors en Richard Olijve om er maar een paar te noemen. Fijn om deze mannen terug te zien op de Meerdijk ! Dat geldt vooral voor Richard Olijve, gehuld in het shirt van CC’75. Voor hèm was het wel even slikken, dat zijn vader, die onlosmakelijk verbonden was aan de populaires, er niet meer bij was en er helaas ook nooit meer bij zal zijn. Een hard gelag.

Met 80 deelnemers konden we andermaal een nieuw record bijschrijven. Nieuw was deze keer de deelname van een groepje Peddelaars, terwijl de delegatie van de NWV Groningen nog iets was uitgebreid met o.a. Peter Merx. Onze Duitse wielervrienden blijven gewoon elke week trouw terugkomen, net of het allemaal naast de deur is. En het damespeloton begint ook steeds wat meer body te krijgen. Naast de bekende gezichten van Laurel ter Braak, Marlies Vos en Yvet Schoonewille zagen we nu ook Maaike van der Duin, Anniek Mos (terug van vakantie), Iris van der Kolk (verleden week voor het eerst) en de immer goedlachse Diana Boeser, die zich  vooral richt op het mountainbiken. Verder aanwezig uit Duitsland: Vera Muhs. Normaliter doet Thessa Langen ook mee, maar zij had voor de volgende dag een belangrijke tijdrit op het programma staan, als selectie voor het NK.

De eerste ontsnapping kwam op naam van Daan Gelling (NWV) en Marcel Fröse, de Duitser afkomstig uit Zetel, waar vroeger (in het voorjaar) ook altijd een sterk bezette koers werd georganiseerd met veel deelname uit Noord-Nederland. Het duo Gelling-Fröse werkte goed samen, wat leidde tot een voorsprong van zo’n 20 seconden. Lange tijd bleven ze voorop, maar voor een kansrijke vlucht heb je eigenlijk wat meer manschappen nodig. Daarom probeerde Sebastian Vester (NWV) de oversteek te maken vanuit het peloton, maar zijn doel bereikte hij niet. En ook Wessel Lange (NWV) liep vast. Toen Tijmen Eising en Jeff Vermeulen zich ermee gingen bemoeien, was het over en uit. Er volgde een hergroepering en dat bood Sven de Haan de kans om de tussensprint voor de droge worst op zijn naam te zetten.

Daarna werd het commando overgenomen door Sebastian Vester (NWV). Hij begon aan een dappere solo, in de hoop wellicht, dat er versterking zou komen. En dat gebeurde, want zie daar ! Daar kwam Gert Mulderij, van de Peddelaars. Een veteraan zogezegd, maar nog altijd met de drive van een jonge hond. Bovendien is Gert nog steeds niet bang om er in te vliegen en dus …… Zo kwam het, dat er rondenlang opnieuw een duo aan de leiding reed. Maar ook nu bleef een passende beloning uit, waardoor een massasprint de beslissing moest brengen.

Tja, en dan weet je het zo langzamerhand wel. Andermaal stond er geen maat op de sprint van gele truidrager Tobias Tetzlaff. Met ruim verschil voltooide hij zijn hattrick. Geen gewone, maar een zuivere hattrick: drie overwinningen op rij ! Het lijkt erop, dat degenen die hem willen verslaan, het over een andere boeg zullen moeten gooien.

Wat ons verder nog opviel ? Dat was de progressie van de jongere garde: Sil Jakobs, Fleur ter Braak, Esmée Ellermann, Bram Lobker en Willem Jan Kamerbeek, zij komen elke week beter mee. Ook Sander Hummel verdient een pluim, want hij reed de hele wedstrijd uit en dat is wel eens anders geweest.

De uitslag:

1 Tobias Tetzlaff (Dld), 2 Marcel Fröse (Dld), 3 Jitse Breeuwsma, 4 Niels Koster, 5 Herm Eising (knappe sprint !), 6 Joost Freriks, 7 Justin Kloese, 8 Joeri Fledderus, 9 René Mink van der Werf, 10 Jörn Irrsack (Dld), 11 Gert Mulderij, 12 Paul Burow (Dld), 13 Mart Vos, 14 Bryan Brink, 15 Bas Hansler, 16 René Boerhof, 17 Daan Gelling, 18 Bastiaan van der Kraan, 19 Tim J. Konz (Dld), 20 Wilfred Drenthen, 21 Goos Beukema, 22 Jan Vos, 23 Romano Boshove, 24 Anniek Mos, 25 Bert Assen, 26 Max Nickel (Dld), 27 Jesse Dijkstra, 28 Arjen Mulder, 29 Dennis Brouwer, 30 Niels Hoogeveen, 31 Sven de Haan, 32 Arend Mulder, 33 Bennie Gosink, 34 Iwan Schut, 35 Rick de Vries, 36 Koen Nooijen, 37 Marlies Vos, 38 Iris van der Kolk, 39 Thom Langen, 40 Wessel Lange, 41 Martijn Veldink, 42 Keno Vogts (Dld), 43 Peter Merx, 44 Martijn v.d. Vijver, 45 Jan de Vries, 46 Tijmen Eising, 47 Timo van der Weijden, 48 Vanessa Muhs (Dld), 49 Férenc Kaper, 50 Yvet Schoonewille, 51 Jaap Bults, 52 Coen Holzhauer, 53 Laurel Ter Braak, 54 Sander Hummel

Algemeen klassement met tussen haakjes de punten:

1 Tetzlaff Tobias (45), 2 Joeri Fledderus (31), 3 Marcel Fröse (28), 4 Joost Freriks (24), 5 Jannis Brandt (21), 6 René Mink van der Werf (16), 7 Paul Burow (15), 8 Herm Eising (14), 9 Jitse Breeuwsma (13), 10 Daan Gelling (13)

Uitslag dames:

1 Anniek Mos, 2 Marlies Vos, 3 Iris van der Kolk, 4 Vanessa Muhs, 5 Yvet Schonewille, 6 Laurel ter Braak

Algemeen klassement

1 Marlies Vos (28), 2 Anniek Mos (19), 3 Laurel ter Braak (17), 4 Vanessa Muhs (14), 5 Iris v.d. Kolk (13)