Foto’s +verslag 4e Confidio Populaire 25-8-2020.

De weergoden lieten ons afgelopen dinsdagavond ietwat in de steek maar desondanks een mooie groep deelnemers aan de start van de 4e Confidio Populaire van dit seizoen ! Clubfotograaf Fred liet zich, ondanks de regen, niet weerhouden toch een mooie fotoreportage te maken van de wedstrijd. Ook schreef hij het wedstrijdverslag hieronder Bedankt Fred !!!

Marcel Fröse soleert naar zege ! 

Er hadden zich 69 renners aangemeld voor de 4e rit in de serie populaires, maar toen puntje bij paaltje kwam, bleek dat er “maar” 44 waren komen opdagen. Daarbij zullen de weersomstandigheden ongetwijfeld een grote rol hebben gespeeld, want het was bepaald niet zoals we lange tijd gewend waren. De buien en buitjes wisselden elkaar in een hoog tempo af en de straffe zuidenwind deed er nog een schepje bovenop. Afzien dus en dat was af te lezen aan de besmeurde gezichten (en trouwens ook aan de mindere kwaliteit van sommige foto’s, waarvoor excuses !).

Zoals elke week bevonden zich tussen de deelnemers weer enkele nieuwe gezichten. Nou ja, echt nieuw was feitelijk alleen Malou Eisen, die samen met Jasper Nijkamp helemaal uit Zwolle was gekomen. Malou is van huis uit eigenlijk een atlete, maar ze is de laatste tijd bezig om ook de wielersport te ontdekken. En dat gaat haar goed af, zo bleek op de Meerdijk. Uit Tollebeek was Sven Hagedoorn Weerstand gekomen. Hem kennen we al wat langer, maar op de populaires hebben we hem nog niet eerder gesignaleerd.

Diezelfde Sven was vroeg in de wedstrijd meteen actief in de eerste ontsnapping. Vijf renners piepten er tussenuit: Leon Ellermann, Kay Petersen uit Duitsland, Sven de Haan, Sven Hagedoorn Weerstand en …….good-old Marthijs Wegdam uit Dalen, die er voor het eerst sinds lange tijd weer bij was, maar die in de tussentijd beslist niet stil heeft gezeten !

Een lang leven was deze vlucht niet beschoren, want het was gele truidrager Tobias Tetzlaff himself, die het gat dichtte. Snel daarna vertrokken Marcel Fröse en Sebastian Vester, de vorige week ook al erg actief. Jeff Vermeulen wist meteen, dat hij dit tweetal niet moest laten lopen en sprong er met veel moeite naar toe. Met zijn koersinzicht is er nog steeds niets mis, maar de benen lieten hem in de steek deze keer. Jeff moest afhaken en gaf er vervolgens meteen de brui aan. Daan Gelling (Huizinge) vormde daarna een achtervolgingsduo met Peter Merx, maar dit tweetal slaagde er niet in om ook maar een metertje in te lopen op de beide goed samenwerkende vluchters, waarvan vooral Marcel Fröse een zeer sterke indruk maakte. Geen wonder, want de 28-jarige Duitser is een ervaren elite-renner, die ook internationaal (op UCI-niveau) aan de weg timmert.

Nadat de achtervolgers Gelling en Merx waren ingelopen door het gedecimeerde peloton, liet Fröse vooraan zijn spierballen nog eens even zien. In de slotfase liet hij zijn moegestreden metgezel Sebastian Vester achter en begon aan een solo, die hem naar de dik verdiende zege leidde. Vester werd tweede, maar niet geklasseerd. De pelotonssprint ging naar ……..(even raden) Tobias Tetzlaff, die zijn gele trui als een leeuw verdedigde.

Marlies Vos, de truidrager bij de vrouwen, was minder succesvol. Zij had buikklachten en stapte af. Daardoor werd de eerder genoemde Malou Eisen onbedreigd winnares bij de vrouwen.

Indrukwekkend was het optreden van Sil Jakobs. Elke week ging het al een beetje beter, maar deze keer was het echt top ! Ook in mentaal opzicht is Sil flink gegroeid. Zomaar afstappen is er niet meer bij. Integendeel, ook als het moeilijk wordt, zet hij dóór tot het bittere einde !

De daguitslag:

1 Marcel Fröse (Dld), 2 Tobias Tetzlaff (Dld), 3 Peter Merx, 4 Joost Freriks, 5 Iwan Schut, 6 Sven Hagedoorn Weerstand, 7 Richard Bultema, 8 Lars Kranenborg, 9 Herm Eising, 10 Mart Vos, 11 Bas Hansler, 12 Bert Assen, 13 Wilfred Drenthen, 14 Wessel Lange, 15 Jasper Nijkamp, 16 Jan Vos, 17 Jitse Breeuwsma, 18 Daan Gelling, 19 Bryan Brink, 20 Férenc Kaper, 21 Malou Eisen, 22 Goos Beukema, 23 Gerben de Sain, 24 Hein Jalving

Algemeen klassement

1 Tobias Tetzlaff (59), 2 Marcel Fröse (43), 3 Joost Freriks (36), 4 Joeri Fledderus (31), 5 Jannis Brandt (21), 6 Herm Eising (21), 7 Richard Bultema (18), 8 René Mink van der Werf (16), 9 Bas Hansler (16), 10 Paul Burow (15)

 Algemeen klassement dames

1 Marlies Vos (28), 2 Anniek Mos (19), 3 Laurel ter Braak (17), 4 Vanessa Muhs (14), 5 Iris v.d. Kolk (13)