Foto’s + verslag 5e Confidio Populaire 01-09-2020

Aanval lustige renners maakten er afgelopen dinsdagavond een boeiende Confidio Populaire van op de Meerdijk !! Helaas was er ook een vervelende valpartij waar Wsv’er Harry Dijkstra een gebroken sleutelbeen aan over hield. Wij wensen Harry een voorspoedig en goed herstel toe!! Hieronder leest u het verslag en er zijn weer mooie foto’s: Fred bedankt hiervoor.

 

Tijmen Eising winnaar 5e rit populaires.

Vijftig renners hadden de moeite genomen om naar de Meerdijk te komen voor de 5e rit in de serie populaires. Daaronder bevonden zich Martijn van Deest, Arianna Pruisscher, Willemijn Prins en Danny van der Tuuk. Martijn deed voor het eerst weer mee. Hij studeert in Groningen (psychologie, 3e jaars) en het wielrennen staat bij hem op een (zeer) laag pitje. Arianna Pruisscher was toevallig in de buurt vanwege een fotoshoot in Borger van de Drentse schaatsmarathonploeg, waarin zij het komend winterseizoen is opgenomen. Willemijn en Danny hadden we de vorige week al verwacht, maar zij besloten bij nader inzien om niet in de regen te gaan fietsen.

Wat dat betreft: prima omstandigheden deze keer met een aangename temperatuur onder een stralend zonnetje. Dat er desondanks toch nog een vervelende valpartij plaats vond (op het vlakke gedeelte in de aanloop naar de Angelsloërberg nota bene), moet welhaast het gevolg zijn geweest van een stuur- of inschattingsfout. Achteraf wist niemand te vertellen, wat er nou precies gebeurd was en er waren zelfs vele renners, die helemaal niets van het voorval hadden “meegekregen”. Tijmen Eising wèl en hij stopte meteen om de schade te overzien en eventueel hulp te bieden. Harry Dijkstra was er het ergst aan toe. Hij belandde in de huisartsenpost met een gebroken sleutelbeen. We wensen hem van harte een goed en snel herstel toe. Jan Vos had schade aan de derailleur van zijn fiets en het leek erop, dat ook de fiets van sponsor Frank Zwaneveld niet helemaal schadevrij was gebleven.

De wedstrijd was het aankijken overigens meer dan waard. Voortdurend werden er demarrages geplaatst, maar de vluchters kregen de gehele koers weinig ruimte om weg te komen. Sven de Haan van de NWV Groningen was de eerste die het probeerde. De volgende poging werd geforceerd door Tijmen Eising, die gezelschap kreeg van broer Herm en Karsten Veen. Maar een ronde later was het alweer voorbij. Herm zat toen in het laatste wiel van het peloton en hield zich verder gedeisd. Ondertussen waren Sven de Haan, Danny van der Tuuk en Quinten Vos gaan “lopen”. Ook deze vlucht werd snel geneutraliseerd, vooral door toedoen van Marcel Fröse.

Daarna was de beurt aan Jeff Vermeulen en Aden Paterson. Sven de Haan (alweer) en Danny van der Tuuk gingen in de achtervolging en sloten aan. Vier sterke mannen voorop en dat bood perspectief (zou je denken). Maar nee hoor, eerst viel Jeff Vermeulen terug en daarna was het ook fini voor het overige drietal.

Verder maar weer, nu met Karsten Veen en Marcel Fröse. Weer niets.

Quinten Vos (erg actief) en Tijmen Eising dan maar. Weer niets.

Quinten Vos en Jeff Vermeulen dan ? Nee, ook niet.

Toen Tijmen Eising met de sterke Marcel Fröse. Ook zij kregen geen ruimte. Daarna ging Karsten Veen maar weer eens, maar hij werd ingerekend na een jacht onder leiding van Marcel Fröse. Die nam toen zelf het initiatief over, samen met ….. gele truidrager Tobias Tetzlaff. Dat liet natuurlijk niemand gebeuren !

En zo ging het de hele wedstrijd dóór.

Maar het laatste woord was aan Tijmen Eising, die in de slotronde een kleine voorsprong nam. Er werd achter zijn rug even gekeken en getwijfeld en dat was (met steun van zijn vrienden) net genoeg om voorop te blijven. Daarmee doorbrak Tijmen eindelijk de Duitse hegemonie op de Meerdijk.

Opmerkelijk was daarna de sprint van het peloton. De vorige week nog had Tobias Tetzlaff zich hogelijk verbaasd afgevraagd, waarom Cor van Leeuwen niet mee had gesprint. “Och”, antwoordde Cor toen, zonder er veel woorden aan te weiden, “het is toch maar een trainingswedstrijd.”

Ja, tuurlijk, maar nu was diezelfde Cor kennelijk geprikkeld om even te laten zien hoe je moet sprinten op de Meerdijk. Met ruim verschil klopte hij de onverslaanbaar geachte Tobias Tetzlaff. Ziezo, dat was ook weer even rechtgezet.

Overigens verscheen Cor (net als vele anderen) niet in de uitslag. De reden mag bekend zijn.

 

De uitslag:

1 Tijmen Eising, 2 Tobias Tetzlaff (Dld), 3 Marcel Fröse (Dld), 4 Bryan Brink, 5 Joost Freriks, 6 Herm Eising, 7 Iwan Schut, 8 Wilfred Drenthen, 9 Férenc Kaper, 10 Pascal Schwiderek (Dld), 11 Arianna Pruisscher (1e dame), 12 Koen Nooijen, 13 Romano Boshove, 14 Mart Vos, 15 Jesse Dijkstra, 16 Rick Pors, 17 Jitse Breeuwsma, 18 Karsten Veen, 19 Sven de Haan, 20 Leon Ellermann, 21 Arend Mulder, 22 Bas Hansler (reed lek), 23 Matthijs Kieft, 24 Martijn van Deest, 25 Laurel Ter Braak (2e dame), 26 Sander Hummel

 

Algemeen klassement

1 Tobias Tetzlaff (73), 2 Marcel Fröse (56), 3 Joost Freriks (47), 4 Joeri Fledderus (31), 5 Herm Eising (31), 6 Tijmen Eising (27)

 

Algemeen klassement dames

1 Marlies Vos (28), 2 Laurel ter Braak (26), 3 Anniek Mos (19), 4 Vanessa Muhs (14), 5 Iris v.d. Kolk (13)