Foto’s + verslag Confidio Populaire 11 augustus jl.

Ondanks de hoge temperaturen een geweldige opkomst gisteravond bij de 2e Confidio Populaire op de Meerdijk. De “Drentse dreuge worsten” voor de winnaar en tussensprint winnaar gingen dit keer respectievelijk naar Tobias Tetzlaff en  Jitse Breeuwsma. Hoe dat tot stand kwam leest u hieronder in het verslag van Fred Haikens. Ookzijn er weer mooie foto’s te bekijken !!! Dank je wel Fred. 

 

Opnieuw Tobias Tetzlaff !

Net als de vorige week eindigde ook de tweede wedstrijd van de Populaires in een zege voor onze Duitse wielervriend Tobias Tetzlaff. In zijn gele leiderstrui toonde hij ook nu weer zijn snelle benen als sprintwinnaar van een kopgroep (8 renners), die al vroeg in de wedstrijd was ontstaan. Jitse Breeuwsma (NWV) won de tussensprint met als inzet de alom begeerde droge worst.

Ondanks de warmte waren maar liefst 78 deelnemers naar de Meerdijk gekomen, een absoluut record in de lange historie van de Populaires. Er waren veel “vreemdelingen”, maar daarom niet minder welkom. Direct bij aankomst op de Meerdijk viel ons de ploegleiderswagen van de Hanzerenners uit Zwolle al op. Zij waren met zes renners present, waaronder Raymond Koch, die jarenlang lid is geweest van onze club. Ook de RG Bremen was op volle sterkte naar Drenthe afgereisd en verder was de NWV Groningen sterk vertegenwoordigd. Ook uit Duitsland gekomen (is daar op vakantie bij zijn moeder) Liam Scott Douglas, die in Glasgow studeert. Vergelijkbaar met  ons ex-lid Arianna Pruisscher die in Sittard studeert, en een week “op vakantie” is bij haar ouders. Dan kun je toch mooi nog even een wedstrijdje op de Meerdijk meepakken. Ook aanwezig waren Anouska Koster, ex-kampioen van Nederland bij de vrouwen (en trouwens ook bij de studenten), en Iris van der Kolk, die tegenwoordig bij de vrouwen van de Adelaar fietst.

Terug van weggeweest: René Boerhof, een vaste klant op dinsdagavond. De vorige week hadden we hem gemist. Wat bleek ? Tijdens het inrijden was René’s ploegmaat Gert de Veen onwel geworden met een val als gevolg. René is toen met hem naar het ziekenhuis geweest en daar werd geconstateerd, dat Gert een klaplong had opgelopen, vocht achter de longen had en 4 ribben had gebroken. Afgelopen zaterdag is Gert (ook een vaste deelnemer op dinsdagavond) uit het ziekenhuis ontslagen. Van harte beterschap Gert en wèl even rustig blijven hè !!

Ook weer terug van weggeweest: Herm Eising, die voor de tweede keer vader is geworden. (met de hartelijke felicitaties voor de hele familie !). Voor Herm zal het dit jaar in deze nieuwe situatie dus wel moeilijk worden, om zijn prestaties van 2019, toen hij eindwinnaar werd, te evenaren.

Wat ons verder opviel, was het schijnbare gemak, waarmee jeugdrenner Job Weijdema zijn “officieuze” rondjes in het peloton meedraaide. Dat is maar voor heel weinigen weggelegd. Dat Job goed kan fietsen wisten we al langer, maar dit optreden was een heuse openbaring. Temeer omdat er bijzonder hard gereden werd: de gemiddelde snelheid lag boven de 44 km per uur.

De organisatie had besloten om de wedstrijd (in verband met de warmte) met een kwartier in te korten en dat had als resultaat, dat er na de twee opwarmrondjes meteen volle bak werd gekoerst. Tobias Tetzlaff was overduidelijk van plan om zijn leiderstrui tot het uiterste toe te verdedigen en was voortdurend voorin te vinden. Toen de renners van NWV Groningen de beuk erin gooiden, was hij ter plekke om mee te gaan in de ontsnapping, die meteen beslissend zou blijken te zijn. Tijmen Eising en Jeff Vermeulen waren de laatsten die nog net op tijd wisten aan te sluiten. Iwan Schut daarentegen moest “terug in het hok”. Joeri Fledderus kwam in gezelschap van Paul Burow te laat, zodat er uiteindelijk 9 koplopers in beeld kwamen met daarbij vier NWV’ers: Jitse Breeuwsma, Daan Gelling, Wessel Lange en Karsten Veen. Verder nog de Duitsers Marcel Fröse, Tobias Tetzlaff en Jörn Irrsack en zoals gemeld de beide sluitposten Tijmen Eising en Jeff Vermeulen.

Wie deze renners logischerwijs terugverwacht op de eerste plekken van het dagklassement, komt bedrogen uit. Wessel Lange viel terug en van de overgeblevenen reden slechts 4 renners met een transponder. Toch jammer, want dit doet telkens weer geen recht aan het beeld van de wedstrijd.

De uitslag:

1 Tobias Tetzlaff, Buchholz in der Nordheide

2 Marcel Fröse, Zetel

3 Daan Gelling, Huizinge

4 Tijmen Eising, Emmen

5 Paul Burow, Wiefelstede

6 Joeri Fledderus, Heerenveen

7 Jannis Brandt, Bremen

8 Martijn Logtenberg, Zwolle

9 Bas Hansler, Emmen

10 Max Nickel, Hellwege

11 Bryan Brink, Gasselte

12 Wilfred Drenthen, Veenoord

13 Herm Eising, Emmen

14 René Mink van der Werf, Emmen

15 Justin Kloese, Emmen

16 Mart Vos, Aalden

17 René Boerhof, Stadskanaal

18 Michael Spangenberg, Duitsland

19 Arianna Pruisscher, Sittard

20 Joost Freriks, Emmen

21 Filip Roorda, Zwolle

22 Gerben Kroeze, Zwolle

23 Lars Kranenborg, Wedde

24 Jan Vos, Sleen

25 Marlies Vos, Aalden

26 Willemijn Prins, Zwolle

27 René de Vos, Emmen

28 Férenc Kaper, Lathen

29 Arend Mulder, Ter Apel

30 Vanessa Muhs, Bremen

31 Romano Boshove, Hardenberg

32 Bert Assen, Coevorden

33 Goos Beukema, Sleen

34 Raymond Koch, Zwolle

35 Rik Jansen, Zwolle

36 Heini Koornberg, Zwolle

37 Rick Pors, Ter Apel

38 Yvet Schoonewille, Klazienaveen

39 Wessel Lange, Groningen

40 Richard Bultema, Winschoten

41 Seine Zandbergen, Sleen

42 Tim J. Konz, Bremen

43 Iris van der Kolk, Nieuwleusen

44 Thom Langen, Nieuw-Dordrecht

45 Tobias Entzian, Duitsland

46 Hein Jalving, Ter Apel

47 Sander Hummel, Erica

48 Laurel Ter Braak, Eeserveen

 

De uitslag bij de vrouwen:

1 Arianna Pruisscher, Sittard

2 Marlies Vos, Aalden

3 Willemijn Prins, Zwolle

4 Vanessa Muhs, Bremen

5 Yvet Schoonewille, Klazienaveen

6 Iris v.d. Kolk, Nieuwleusen

7 Laurel ter Braak, Eeserveen

 

Zowel Tobias Tetzlaff bij de mannen als Marlies Vos bij de vrouwen blijven in de leiderstrui.