Foto’s + verslag Kibbelkoele 6-9-2020

Er deden bijna 200 deelnemers mee, afgelopen zondag bij het Open Drents MTB Kampioenschap Jeugd en het Districtskampioenschap voor  de overige categorieën. Complimenten voor de goede organisatie en voor alle vrijwilligers !!! Ook complimenten voor alle Wsv Emmen deelnemers, met name de jeugd die allen super hun best hebben gedaan. Gelukkig was onze clubfotograaf Fred Haikens er ook weer bij om één en ander vast te leggen ! Dank Fred. Veel kijk- en leesplezier allemaal.

 

Joren Pijpker en Marlies Vos kampioen 

En het leek nog wel zo’n mooie dag te gaan worden ! Toen we zondagmorgen vertrokken richting de Kibbelkoele scheen er een heerlijk zonnetje en dachten we onbekommerd te kunnen gaan genieten van een mooie wedstrijddag. De vrijwilligers van de Bushbikers hadden dat ook wèl verdiend, want zij hadden alles tot in de puntjes geregeld.

Maar de natuur laat zich nu eenmaal niet regelen en dus kon het gebeuren, dat we in de loop van de dag een paar pittige buien op het hoofd kregen. Veel invloed op het wedstrijdverloop hadden die buien overigens niet.

Op het spel stonden zondag de Open Drentse kampioenschappen mountainbiken voor de jeugd en de districtskampioenschappen voor alle oudere categorieën (en dat zijn er vele). De organisatie had de dag ingedeeld in 3 blokken. ’s Morgens blok 1 met de jeugd en ’s middags blok 2 (nieuwelingen, vrouwen en funklasse) en tenslotte blok 3 met de elite, beloften, junioren, amateurs/sportklasse en masters.

Alles opgeteld kwamen er zo’n 190 renners aan de start, waarbij uiteraard ook veel WSV’ers. Vooral bij de jeugd waren er veel blauwhemden te zien. Een aantal daarvan hadden we nog niet eerder gezien, zoals Joren Pijpker, die meteen Drents kampioen bij de jongens werd en daarom met een prachtige kampioenstrui op het podium mocht plaatsnemen. Gefeliciteerd, Joren ! Lauren Bos kenden we al wel als charmante ronde-miss, maar nu deed ze voor het eerst mee in jeugdcategorie 1. Dat ging best goed en Lauren miste maar net het podium. Zij werd 4e.

Maar WSV Emmen had nog meer ijzers in het vuur. Zoals Willem Jan Belt bijvoorbeeld. Hij reed als vanouds, maar moest deze keer de eer laten aan Caden Jagt uit Geesteren. Willem Jan sleepte de zilveren medaille in de wacht en bij de meisjes ging Anouk Feringa mooi met het brons naar huis. Zoals gemeld werd Joren Pijpker uit Valthe kampioen bij de jongsten en in die categorie verscheen Rafaël Horsman eveneens op het podium (3e). Waarschijnlijk komt deze plek toe aan Sven Ahlers, maar misschien hebben we ons daarin vergist.

Bij de oudste jeugd zagen we een mooie strijd om het kampioenschap met wisselende kansen. Uiteindelijk trok Floris Haverdings aan het langste eind. Sil Jakobs kwam in dit geweld goed mee en finishte als 10e in dit sterk bezette deelnemersveld.

’s Middags mochten we de sterk rijdende Marlies Vos begroeten als districtskampioen bij de vrouwen. Zij besliste de strijd – waarin zij de meeste tegenstand kreeg van Anniek Mos – in haar voordeel en kreeg van Jeroen de Geus de gouden medaille aangereikt. De prijswinnaars moesten zelf hun gewonnen medailles om de nek hangen, felicitaties bleven achterwege en omdat de anderhalve meter afstand op het podium onmogelijk is, moesten de 3 medaillewinnaars plaats nemen achter het podium in plaats van erop. Het zij zo.