Foto’s/Verslag trainingswedstrijden Meerdijk 26 juni.

Hieronder leest u het verslag van de trainingswedstrijd die afgelopen zaterdag op de Meerdijk plaatsvond. Clubfotograaf Fred Haikens zorgde voor de mooie foto’s en het verslag ! Dank daarvoor.

 ’T IS WEER KOERS

In het afgelopen weekend hebben we ons volop kunnen vermaken met een wedstrijd op zaterdag in Emmen en op zondag in Dalen, waar de mountainbikers aan de start stonden.

Het betekende na lange tijd een weerzien met vele “oude bekenden”, die zonder uitzondering, allemaal blij en opgelucht waren, dat er weer gekoerst kan worden zonder al te veel beperkende maatregelen.

Zaterdag begonnen we op de Meerdijk al om 9 uur met de trainingswedstrijden, die van rennerszijde redelijk wat belangstelling trokken. Alleen het juniorenpeloton was wat magertjes gevuld met 20 deelnemers en ook bij de vrouwencategorieën was op iets meer belangstelling gerekend. Daar stond tegenover, dat de deelnemerslijst bij de amateurs (inclusief masters en sportklasse) maar liefst 64 namen bevatte, waaronder die van Mark Hessels, Coen Holzhauer, Arjan de Jonge, Jan Vos, Herman Luimes, Goos Beukema en Herm Eising. Allemaal clubgenoten, waarvan de meesten hun eerste wedstrijd reden. Winnaar werd Joakim Zuidema, tegenwoordig woonachtig in Drachten, die toevallig ook al met voorsprong uit de eerste ronde was gekomen. Daarna kregen we vluchtpogingen te zien van het duo Tim Weerkamp-Nick Zuidema en daarna Cor Visser met Heini Koornberg. In de finale namen vijf renners onder leiding van Tim Weerkamp een beslissende voorsprong. Het peloton zat er kort achter, met Herm als 10e, Goos (27e) en Mark (30e). Jan Vos eindigde op een ronde als 46e, terwijl Arjan en Coen er vroegtijdig mee stopten.

In de vrouwencategorieën werd gesprint om de dagzege. Fleur ter Braak, onze kersverse districtskampioene was het snelst bij de nieuwelingen-meisjes, Rosan Dekker won bij de junior-vrouwen vóór Laurel ter Braak (2e) en Thessa Langen (4e). Floor Weerink won de eindsprint bij de dames. Achter haar rug deed zich in de laatste meters jammer genoeg een nogal heftige valpartij voor, waarbij de dames Marthe Roose, Marchien Goldhoorn en Maaike van den Bemt betrokken waren. Daar moesten de EHBO’ers aan te pas komen.

Bij de nieuwelingen werd de eer van de club verdedigd door Sil Jakobs, Daniël Hessels en Colin Breed. Zij weerden zich voortreffelijk, waarbij vooral Colin Breed ons aangenaam verraste. Het werd een levendige wedstrijd met verscheidene vluchtpogingen, waaronder eentje met Sil Jakobs, samen met Yorick Kamphuis en Danny Turkstra. Maar na alle schermutselingen werd het toch weer ‘gewoon’ een massasprint met Thom van der Werff als winnaar na een spannend duel met Floris Haverdings. Sil werd 14e, Colin 18e en Daniël 19e.

Ook de junioren reden een geanimeerde koers, waarin het peloton in de slotfase volledig in groepjes uiteenviel. De kopgroep bestond uit 7 renners met Sille Hut uit Boelenslaan als rapste sprinter. WSV’ers stonden hier niet aan de start en datzelfde geldt ook voor de Elite/Beloften. Wèl aanwezig in die categorie was onze Duitse wielervriend Marcel Fröse en dat was te merken, want Marcel (die we kennen van de populaires), was weer de smaakmaker van de koers. Een ontsnapping zonder Marcel ? Ondenkbaar !! Steeds opnieuw was hij erbij en meestal nam hijzelf het initiatief. Maar winnaar werd een ander, in de persoon van Mark Prinsen, de wielrenner-schaatser uit Heerenveen. Hij won enigszins verrassend de eindsprint vóór de al even verrassende Mike Dogterom, één van de vele NWV’ers in het peloton.

Al met al werd het een lange dag, die in een ontspannen sfeer verliep met behulp van een beperkt aantal mensen. De heren Vos en Kalter zorgden voor een veilige oversteek van de Meerdijkgebruikers en de kantine werd “gerund” door Astrid Dijkstra. Druk had ze het niet en dus nam ze meteen de gelegenheid te baat om de ramen te lappen. Het resultaat was zichtbaar.

Arjan Freriks stond achter de micro en de wedstrijden werden in goede banen geleid door de jury, bestaande uit Nel Hadderingh, Bram Dijkhuis en Jacob Nieborg. Met bakker Jacob aan boord is het bovendien steevast smullen geblazen van de heerlijkheden, die hij meebrengt. Alleen al dáárvoor zou je naar de wedstrijd gaan !