Jeugd WSV rijdt naar zilver en brons in Veendam

22 mei: Koersdag in Veendam.

Vandaag de Zechstein jeugdronde van Veendam. Tevens ook LJT district Noord & Oost. Op de nieuwe wielerbaan van de Stormvogels in het voormalig voetbalstadion aan de Lange Leegte.
In categorie 2 ging Rafaél als eerste van start, na een bliksem start als 2e de eerste bocht door. Na de eerste doorkomst al met 3 man een grote voorsprong en de concurrentie al op flinke achterstand. De wedstrijd netjes uitgereden naar een keurige 2e plaats en hierdoor rechtstreeks geplaatst voor het NK wielrennen op 11 juni in Nijverdal.
Vervolgens was het de beurt aan Joren Pijpker in categorie 3. Vanaf het begin werd er hard gereden op de lange lus van de Lange Leegte. Joren wist zich netjes in de groep te handhaven. Bij de jongens werd er gesprint om de podiumplaatsen. Joren kwam uiteindelijk als 3e over de meet met een verschil van 0,150 seconde op de nummer 1. Bijna een foto finish! Joren is door deze uitslag ook direct geplaatst voor het NK wielrennen.
In categorie 4 was het de beurt aan Age Menzen. Age mocht starten vanaf de voorste rij. Zo wat werd er hard doorgereden in categorie 4. Age wist zich te handhaven in het peloton en moest uiteindelijk genoegen nemen met een 10e plek.
In categorie 5 stond Joënna aan de start, zij bereikte de finish als 13e.
In categorie 6 kwamen Tamar Dronkert en Germ Menzen aan de start namens de WSV. Er werd gestart in een mooie grote groep. Beide stonden ze op een goede startpositie. Vanaf de start was het direct koers! Helaas brak de groep in tweeën waardoor Tamar en ook Germ in de 2e groep kwamen te zitten. Uiteraard werd er geprobeerd om weer aansluiting te vinden bij de kopgroep. Dit is helaas niet gelukt. Uiteindelijk kwam Tamar als 5e meisje over de finish en Germ als 15e bij de jongens.