Joël Dronkert winnaar laatste tijdrit van het veldseizoen Jeugd

Joël Dronkert gaat met de wisselbeker naar huis na de winst in de maandelijkse tijdrit veldrijden voor de Jeugd.

Elke laatste donderdag van de maand rijden de jeugdleden bij het veldrijden een tijdrit. Ze rijden dan twee ronden over een uitgezet parcours van 850 meter op het verlichte terrein van WSV Emmen. Degene die de baanrecord breekt of degene die het beste zijn of haar eigen tijd verbeterd kan dan met de wisselbeker naar huis.

De omstandigheden op het parcours waren zwaar en modderig door de vele regen van de afgelopen periode. Er waren dan ook diverse valpartijen waardoor de kansen op de winst bij sommigen als sneeuw voor de zon verdween. Dat het parcours zwaar was blijkt uit de tijden. Niemand kwam in de buurt van zijn of haar persoonlijke tijd, laat staan in de buurt van het baanrecord wat dit seizoen in handen blijft van Sil Jacobs. Uiteindelijk is de winst bepaald op het tijdverschil van de twee ronden. Hoe kleiner het onderling verschil, hoe groter de kans op de winst.

Twee renners bleven over met een tijdverschil, over twee ronden, van één seconde. Zowel Liam Haan als Joël Dronkert bleken erg constante ronden af te kunnen leggen en is het verschil achter de komma bepaald. Met een minimaal verschil ging Joël Dronkert er met de prijs vandoor, met een eervolle vermelding voor Liam Haan.

Joël, van harte gefeliciteerd. Je mag de beker tot aan het volgende veldseizoen toevoegen aan je trofeeën kast! Dit was namelijk de laatste tijdrit van het veldseizoen 2019-2020.

De jeugdrenners hebben dinsdag 4 februari hun laatste veldtraining van het seizoen. Op de zaterdag ochtenden zal er weer worden begonnen met de wegtrainingen vanaf 29 februari. Als de klok weer naar de zomertijd gaat dan zullen de trainingen weer op de dinsdag en donderdag avond plaats vinden van 18.00 tot 19.00 uur.