Luco Bos winnaar laatste tijdrit veldseizoen Jeugd WSV Emmen

In de laatste tijdrit van het veldseizoen 2020/2021 werd er op de laatste donderdag van de maand weer hard gestreden om de felbegeerde wisselbeker door de jeugdrenners. Door de vele regenval van de laatste paar weken leek het bijna onmogelijk om nog iets van de persoonlijk tijden af te snoepen. Het parcours was modderig en glad en op de beruchte leembult kwamen de jeugdrenners al slippend of lopend aan de fiets boven. Sommigen deden dit letterlijk met vallen en opstaan en kwamen dan ietwat teleurgesteld over de finish na twee volle ronden.

In de uitslagen was bijna de toestand van het parcours af te lezen. Niemand kwam in de buurt van zijn of haar eigen beste tijd en de onderlinge ronde verschillen waren groter dan normaal. Op een paar uitzonderingen na, want een handje vol renners slaagde er toch in om redelijk constante ronden te fietsen en ook nog een serieuze tijd neer te zetten. De beste van allemaal was dit keer Luco Bos met maar 1 seconde ronde verschil en een tweede snelste tijd. De combinatie van die twee bepaalde uiteindelijk de einduitslag, bij het ontbreken van een persoonlijke record.

Luco van harte gefeliciteerd! Je mag de beker op de schoorsteenmantel bewaren tot het volgende veldseizoen.

De Jeugdrenners trainen nog één week door tot aan de winterstop. Dit betekend voor een groep renners uit categorie 7 dat ze hun jeugdperiode veldrijden met onze groep afsluiten en volgend veldseizoen als Nieuweling aan de start staan. Dit jaar hebben ze al met Arjan Freriks mee kunnen trainen samen met de Nieuwelingen en weten wat het volgend seizoen hun te wachten staat.

Wij wensen Rowan Hiemstra, Maurits Blaauwgeers, Luco Bos, Stefan Croes en Thijs Booij heel veel succes en plezier in een nieuwe fase van hun veldrijd ‘carrière’. Bedankt voor jullie inzet en aanwezigheid tijdens onze trainingen.

De trainers Weg&Veld Jeugd WSV Emmen