Rowan Hiemstra winnaar van de laatste tijdrit op de weg

Wat was het weer spannend tijdens de laatste tijdrit van de maand voor de jeugdrenners.  In een ultieme poging om hun eigen tijd te verbeteren sneuvelde er weer menig persoonlijk record. Dit keer streek Rowan Hiemstra met de eer om de felbegeerde wisselbeker mee naar huis te nemen met een persoonlijke verbetering van maar liefst 24 seconden over 3 volle ronden.

Rowan van harte gefeliciteerd! Je mag de beker de hele winter op de schoorsteenmantel laten staan.

Maar er waren er meer die hun persoonlijke tijd hebben verbeterd. In de categorie 1 en 2 wist Joël Dronkert zich te verbeteren met 6 seconden daar waar Age Menzen zijn eigen beste tijd evenaarde en Lobke Klein net 1 seconde tekort kwam om haar tijd te verbeteren.

De Jeugdrenners in categorie 3 en 4 konden hun krachten meten over 2 ronden waarbij Tamar Dronkert (4 sec.), Trey van Donk (8 sec.) en Joënna Wijnands (10 sec.)hun tijd wisten te verbeteren. Voor Germ Menzen zat er net geen verbetering in van zijn snelste tijd, maar heeft de stijgende lijn weer te pakken. Voor Finn Rotman was het de vuurdoop om een tijd neer te zetten en mag 8 minuuut 52 seconden achter zijn naam schrijven. Een mooie tijd om de pijlen op te richten in het nieuwe wielerseizoen.

Als laatste Jeugdgroep mochten de renners van categorie 5, 6 en 7 zich melden aan de start. Met opperste concentratie gingen ze van start op jacht naar een PR. Helemaal spannend was om te zien of Sil Jacobs in de buurt kon komen van het baanrecord wat op naam staat van Bjarne Hemme. In een ultieme poging wist Sil zijn eigen tijd te verbeteren met 21 seconden maar dit was niet voldoende om het baanrecord om zijn naam te zetten. Toch mag Sil met trots terug kijken op een geweldig seizoen waarbij hij continu zijn grenzen heeft verlegd en elke tijdrit zijn PR met grote stappen heeft verbeterd. Petje af!

Ook de andere jeugdrenners van de laatste jeugdgroep in de categorie 5, 6 en 7 mogen met trots terug kijken op deze tijdrit. Want hoewel Rowan Hiemstra 24 seconden van zijn tijd af snoepte, wisten Thijs Booy (22 seconden) en Luco Bos (15 seconden) ook weer een behoorlijk hap uit hun PR te halen. Dit belooft wat voor het volgend seizoen. Voor Liam Haan en Stefan Croes zat er geen verbetering in het vat, waarbij Stefan tijdens het inrijden te kampen kreeg met technisch malheur en wat schaafwonden op liep en daardoor niet kon starten.

Na de jeugdrenners mochten de mannen en vrouwen van de Nieuwelingen/Junioren het gevecht aan over 6 ronden. Ook hier werden er weer mooie prestaties geleverd en ging de strijd tot aan het schemeren van de avond door. Met als resultaat een drietal nieuwe persoonlijke records. Sander Hummel wist na een lange periode weer een verbetering op zijn naam schrijven van maar liefst 23 seconden. Nog beter ging het met Willem-Jan Kamerbeek met een verbetering van welgeteld 51 seconden! Maar er kan er maar één ‘baas boven baas’ zijn en dat was dit keer Bram Lobker. Met een verbetering van 1 minuut en 11 seconden kun je thuis komen. Proficiat!

Dit was de laatste tijdrit van het wegseizoen 2020. Op 1 oktober starten we met de jeugd weer met de veldrittrainingen op de Meerdijk.

Als trainers zijn we trots op onze jeugdrenners. Het was een bijzonder jaar waarin we te maken kregen met aangepaste trainingen door het coronavirus en waren er maar heel weinig wedstrijden om te rijden. Ondanks dat hebben we er een mooi seizoen van gemaakt met een nieuwe aanpak wat heeft geleid tot mooi resultaten en heel veel plezier.

Bedankt voor een mooi seizoen!

Namens de trainers Weg&Veld Jeugd WSV Emmen