Sil Jacobs winnaar eerste tijdrit wegseizoen 2020

‘Spektakel tijdens eerste tijdrit van het wegseizoen’. Na een lange periode zonder enige vorm van competitie, mochten de jeugdrenners van WSV Emmen, in goed overleg met de gemeente, weer starten met de maandelijkse tijdrit op de laatste donderdag van de maand. Met gespannen gezichten stonden ze aan de ‘alternatieve’ start waarbij ze zich zelf moesten ‘weg schieten’.

Als winnaar van de eerste tijdrit kwam Sil Jacobs met overmacht over de finish. Hij wist zijn persoonlijke record met maar liefst 60 seconden over 3 ronden te verbeteren. Hiermee zet Sil Jacobs zijn ontwikkeling vanuit het veldseizoen door en mag hij wederom een wisselbokaal mee naar huis nemen. De wisselbokaal werd overhandigd door Rowan Hiemstra, de vorige winnaar, die helaas door materiaal pech niet kon deelnemen.

Sil, van harte gefeliciteerd!

Maar er zijn tijdens de tijdrit nog meer persoonlijke records gezet. Ondanks een hogedrukgebied en best nog een stevige wind,  hebben ook Germ Menzen, Maurits Blaauwgeers en Fleur ter Braak allemaal hun persoonlijke tijd verbeterd.

Voor Joënna Wijnands, Trey van Donk en Ruben de Vries was het de uitdaging om een eerste persoonlijke tijd neer te zetten, omdat ze na de overstap in een hogere categorie nu een extra ronde moesten rijden. Alle drie hebben ze een mooi vlakke tijdrit laten zien en zullen bij de volgende tijdrit op jacht gaan naar een verbetering van hun PR.

Als we de balans opmaken na de eerste tijdrit kunnen we zien dat, naast de persoonlijke records, de jeugdrenners goed in staat zijn om een vlakke tijdrit te rijden. Een constante snelheid en krachtverdeling is op zijn minst net zo belangrijk als het eindresultaat. Ook het aansnijden van de bochten en de jump bij de finish zijn goed overgenomen vanuit de trainingen. Waarbij opgemerkt mag worden dat Fleur ter Braak een perfecte timing liet zien van de jump! `Chapeau!

Aansluitend aan de tijdrit van de jeugd mochten ook de Nieuwelingen, Junioren enkele amateurs en natuurlijk ook Sander Hummel hun prestaties vertonen over een tijdrit van 6 ronden. Geïnspireerd door de jeugd werd hier ook het beste beentje voor gezet. Voor sommigen voor de eerste keer 6 ronden en voor anderen een mooi ijkpunt om hun huidige vorm af te meten aan eerder afgeleverde prestaties.

Op donderdag 25 juni staat de volgende tijdrit gepland.

Namens de ‘trotse’ trainers Jeugd WSV Emmen