Stefan Croes opnieuw winnaar maandelijkse tijdrit

Traditioneel werd er weer op de laatste donderdag van de maand gestreden om de wisselbokaal bij de tijdrit op de weg voor de jeugd.

Onder zware omstandigheden gingen de jeugdrenners weer van start op de wielerbaan van WSV Emmen op jacht naar een verbetering van hun eigen persoonlijk record. Dat de wind spelbreker was in dit streven bleek wel uit de resultaten. Sinds een hele lange tijd wist niemand van de gestarte jeugdrenners zijn of haar eigen tijd te verbeteren. De organisatie moest even diep in het archief duiken om te kijken wie dan de wisselbokaal mee naar huis mocht nemen. Bij geen verbetering van een PR mag degene die het dichtst bij zijn of haar PR in de buurt komt de wisselbokaal in ontvangst nemen. En dat was dit keer, wederom, Stefan Croes die zijn PR op 3 seconden na benaderde.

Stefan van harte gefeliciteerd!

Dat de omstandigheden zwaar waren bleek ook uit de rest van de uitslagen. Naast Stefan (3 sec) was Luco Bos de enige die nog een beetje in de buurt kwam en net 5 seconden boven zijn PR bleef. De rest van de jeugdrenners hadden allemaal ca. 10 sec of meer per ronde achterstand op hun eigen persoonlijk schema.

Na de jeugd gingen de nieuwelingen en junioren van start om 6 ronden af te leggen. In de groep werden wel twee persoonlijke records verbeterd, met als uitschieter Willem Jan Kamerbeek. Hij wist zijn eigen tijd met maar liefst 1 minuut en 23 seconden te verbeteren! Ook Bram Lobker snoepte nog 8 seconden van zijn PR af, daar waar de rest vast liep op hun eigen tijd.

Donderdag 30 september is al weer de laatst tijdrit op de weg. Voor de renners van categorie 7 is het de laatste kans om eeuwige roem te vergaren om het baanrecord van Bjarne Hemme(gereden op 1 juli 2017) te verbreken.

De uitslagen zijn te vinden in de bijlage.