Verslag + foto’s 5e Confidio Populaire 8-9-2020.

Afgelopen dinsdag 8 september werd alweer de één na laatste Confidio Populaire vandit seizoen verreden. Zoals u gewend bent vindt u hier een mooi verslag met foto’s, gemaakt door Fred. Daar zijn we weer blij mee !!

Verder willen wij alle deelnemers, van de in de afgelopen tijd verreden Populaires, bij deze uitnodigen om dinsdag 15 september  zeker weer mee te doen. Dat wordt dan de laatste van dit seizoen. We sluiten af met voor een ieder een drankje en een hapje en met zeker niet te vergeten: de prijsuitreikingen !

 

Marcel Fröse opnieuw winnaar

Met een buienkans van nul procent reden we dinsdagavond naar de Meerdijk voor de 6e rit in de serie populaires. En inderdaad, van buien bleven we gevrijwaard. In plaats daarvan een miezerig motregentje, funest voor het maken van scherpe fotobeelden. Behelpen dus.

Met 40 renners aan het vertrek ging het spel na de beide opwarmrondjes meteen op de wagen. De elite-renners uit Duitsland en de groene John Deere-brigade van de NWV Groningen ontwikkelden een verschroeiend tempo, waardoor het peloton al direct in een lange sliert werd getrokken. Met als logisch gevolg verschillende breuken.

Vooraan bleven in eerste instantie nog 11 renners over: Marcel Fröse, Aden Paterson, Tobias Tetzlaff, Jitse Breeuwsma, Wessel Lange, Joost Freriks, Quinten Vos, de verrassend sterk rijdende nieuweling Lars Kranenborg, Bas Hansler (later door pech uitgeschakeld), Iwan Schut en Christoph Fiebig uit Petersfehn in Duitsland. Maar deze groep bleef niet lang bijeen. Het was met name Marcel Fröse, die steeds maar weer aan de boom schudde. Hij was het ook, die de basis legde voor een kopgroep, die behalve Fröse zelf bestond uit Aden Paterson, Tobias Tetzlaff en Jitse Breeuwsma. De NWV’er uit Harkstede had nog net op tijd de sprong naar voren kunnen maken. De andere zeven bleven het antwoord schuldig, al probeerde met name Quinten Vos – in gezelschap van Fiebig – nog wel om de schade te herstellen. Tevergeefs.

Nadat Bas Hansler in deze achtervolgingsgroep met pech van het toneel was verdwenen, dunde de kopgroep uit, doordat Jitse Breeuwsma afhaakte. Dat was ook de fase, waarin de een na de ander er de brui aan gaf, al dan niet met materiaalpech. Om er maar eens een paar te noemen: Hein Jalving (kampt nog steeds met rugproblemen), Thom Langen, Anniek Mos (net een vermoeiende wedstrijd in de Kibbelkoele achter de rug), Dennis Brouwer, Timo van der Weijden (lek) en ook Joost Freriks, die lang meeging in de achtervolgingsgroep.

De drie overgebleven koplopers gingen ondertussen onverdroten verder. Ruimschoots voor het einde wisten ze het peloton te dubbelen. Daar bleven ze niet hangen, maar gingen in hun eigen ritme gewoon weer door.

In de finale liet Marcel Fröse nog even zien, dat hij onbetwist de sterkste is en soleerde voor de tweede achtereenvolgende keer naar een fraaie overwinning, die we helaas niet met de camera hebben kunnen vastleggen. Daarom hebben we een vervangende finishfoto opgenomen, afkomstig van Astrid Dijkstra.

De strijd om de tweede plaats werd gewonnen door Tobias Tetzlaff, die zijn gele trui wederom met succes verdedigde. Aden Paterson werd 3e, maar niet geklasseerd. De sprint van de achtervolgers kwam op naam van Jitse Breeuwsma vóór Quinten Vos, Iwan Schut, Lars Kranenborg (knap !) en Christoph Fiebig.

De eindsprint van het peloton leverde een mooi “gevecht” op tussen Wilfred Drenthen, Jan Vos en René Mink van der Werf, die in deze volgorde over de finish kwamen. Willemijn Prins was de best geklasseerde dame. Zij finishte keurig in het peloton.

Volgende week dinsdag (15 september) staat de laatste rit op het programma.

 

De officiële uitslag:

1 Marcel Fröse (Dld), 2 Tobias Tetzlaff (Dld), 3 Iwan Schut, 4 Lars Kranenborg, 5 Christoph Fiebig (Dld), 6 Wessel Lange, 7 Wilfred Drenthen, 8 Jan Vos, 9 René Mink van der Werf, 10 Mart Vos, 11 Willemijn Prins, 12 Férenc Kaper, 13 Goos Beukema, 14 Seine Zandbergen, 15 Bryan Brink, 16 Jesse Dijkstra, 17 Pascal Schwiderek (Dld), 18 Rick Pors, 19 Laurel Ter Braak, 20 Sissy Mos (goed uitgereden)

 

Algemeen klassement:

1 Tobias Tetzlaff (87), 2 Marcel Fröse (71), 3 Joost Freriks (47), 4 Iwan Schut (33), 5 Joeri Fledderus (31), 6 Herm Eising (31), 7 Wilfred Drenthen (29), 8 Tijmen Eising (27), 9 René Mink van der Werf (23), 10 Mart Vos (21)

Algemeen klassement dames:

1 Laurel ter Braak (35), 2 Marlies Vos (28), 3 Anniek Mos (19), 4 Willemijn Prins (18), 5 Vera Muhs (14)