WSV Emmen op NK 24uurs

In het weekend van 3 en 4 juni nam de WSV Emmen deel aan de LakeBike24 Challenge, het officieuze NK 24uurs voor teams en solisten. Jarno Dijken startte in de solo categorie. Martin Grummel, Patrick Horsman, Pieter Scheve, Wilfred Tiemes, Mart Vos en Fleur ter Braak reden samen als team.

 

Op vrijdag vertrokken de meesten al richting Best om daar het kamp op te bouwen en het parcours te verkennen. Het parcours bleek erg droog en mul te zijn, iets wat zeker zaterdag en zondag nog ging meespelen. Op zaterdag waren we compleet en werden de laatste voorbereidingen getroffen voor de start.

 

Om 13:00 was het Wilfred die het spits mocht afbijten. De start was helaas wat minder, maar dat wist hij snel recht te trekken en kwam als zesde door. Daarna schommelden we tussen een vijfde en zevende plaats.

 

Na 27 ronden gereden te hebben begon het te schemeren en kwamen langzamerhand de lampjes tevoorschijn. Deze waren essentieel, want het parcours was niet verlicht en de singletracks werden met de ronde muller. ‘s Nachts rijden ging niet iedereen even gemakkelijk af, daarom zakten we van een vijfde plek terug naar de zesde plek. Maar tegen zonsopkomst konden we aansluiten bij de nummer vijf, hun inhalen en uiteindelijk een voorsprong opbouwen van vijf minuten.

 

Lang konden we de voorsprong behouden, maar naar 21 uur en al bijna 500 km op de teller begon de nacht met weinig slaap toch zijn tol te eisen. De voorsprong begon te krimpen tot een verschil van 2.5 minuten. De tactiek werd iets aangepast en iedereen gaf nog eens alles. Dat bleek genoeg te zijn, want de voorsprong liep tegen het einde weer op naar de zes minuten.

 

En toen was daar de laatste ronde. Precies met 24 uur en 1 seconde kwam Fleur over de streep, maar toen klonk de bel pas. Er moest nog een ronde gereden worden.

 

20 minuutjes later zat het er dan eindelijk wel echt op. We zijn geëindigd op een vijfde plaats met in totaal 70 ronden en een totale afstand van 577,5 km. Moe maar voldaan kijken we terug op een sportief, zwaar, maar zeker ook gezellig weekend.

 

 

Jarno startte op zaterdag om 13:04. Hij begon erg snel, misschien net iets te snel. Hij besloot tegen 23:30 te gaan slapen en stapte ‘s ochtends weer op de fiets. Wat hij er zelf van te zeggen had: ‘mul zand en stoffig, maar een zeer mooie ervaring’. Uiteindelijk eindigde hij op een veertiende plaats en legde hij 39 ronden af. Een afstand van 321,75 km, mede mogelijk gemaakt door de assistentie van zijn vriendin en moeder en zijn motto ‘hoenkie plankie’.